Al een jaar enorme pijn borst en oksel

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb nu bijna een jaar lang enorme pijn in mijn borst en oksel. In mijn borst voel ik een hoop harde plekken, sommige wel 4 cm lang/breed.

    Vorig jaar is er een echo gemaakt en daar konden ze niet afwijkends op vinden.

    Inmiddels bijna een jaar verder is de pijn en de zwellingen alleen maar erger geworden.

    Mijn lympheklieren in mijn linker oksel zijn nu al weken gezwollen en ook ik mijn liezen zijn ze dikker. Zo nu en dan zwellen ook de vingers van mijn linker hand op.
    Ik voel me constant moe en koud.

    De zwellingen in mijn borst doen geen pijn bij aanraking.

    De huisarts heeft onlangs verteld dat dit mastopathie is. Helaas kan hij hier niets aan doen.

    Omdat ik nog maar 19 jaar oud ben wil de huisarts mij niet verder laten onderzoeken, want, zegt hij, op mijn leeftijd kan het toch niets anders zijn dan mastopathie.

    Wat moet ik nou doen? Ik ben ten einde raad. De pijn maakt me gek en ik voel me enorm beperkt in het dagelijks leven. Ik kan bijna niets meer doen omdat iedere beweging teveel lijkt te zijn. Volgens mijn huisarts is het maar een fase en gaat het vanzelf weer over. Maar na een jaar constante pijn vind ik dat er maar iets aan moet gebeuren!

    Het maakt trouwens niets uit of ik ongesteld ben of niet, de pijn is gewoon iedere dag van de maand gelijk.

    Alsjeblieft geef mij advies, want ik weet het echt niet meer.
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hallo, ik heb wat jij beschrijft een paar jaar geleden aan één kant gehad. Ik heb een MRI ondergaan en die was goed, maar ik wel een antibiotica gekregen en sindsdien nooit meer last gehad. Heeft de HA jouw bloed onderzocht?

    Succes

    Reageer
    #3

    Hey heel erg bedankt voor je reactie! Nee mn bloed is nog niet onderzocht en de huisarts was het dus ook niet van plan. Hij heeft letterlijk gezegt dat hij niets voor me meer kon doen.

    Ben heel blij om iemand te vinden die het zelfde heeft gehad. Ik ga dan toch maar eens terug. Zo kan ik echt niet verder.

    Wat was het dan bij jou precies? Een ontsteking?

    Bedankt voor je reactie

    Reageer
    #4

    Ja, ik had een ontsteking. Zomaar van de een op de andere dag, heel vreemd maar vooral extreem pijnlijk en vermoeiend. Houd je ons op de hoogte? En wellicht dat andere forummers zich herkennen in jouw verhaal en advies hebben.

    Succes

    Reageer
    #5

    Extreem pijnlijk... dat kun je wel zeggen ja! echt niet vol te houden! Ik maak me vooral zorgen om de groeiende harde plekken in mijn borst, maar jouw verhaal stelt me wel gerust.

    Ik ga jullie zeker op de hoogte houden! Ik woon (gelukkig) op de grens van Belgie en ga binnenkort naar een Belgische huisarts. Misschien dat zij wat makkelijker doorverwijzen.

    Meer advies is altijd welkom! 🙂

    Bedankt!

    Reageer
    #6

    hi, neem nooit genoegen met "op jou leeftijd...", is mij ook lange tijd verteld..uiteindelijk een tumor bij mn schildklier verwijderd en 2jr later een nier (stond trouwens los van elkaar). Als je t niet vertrouwd, door blijven vragen en minimaal bloed laten prikken. Anders second opinion aanvragen, heb je altijd recht op!!
    Sterkte!!

    Reageer
Reageer op: Al een jaar enorme pijn borst en oksel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief