Borstverkleining alleen vergoed bij aantoonbare medische klachten

Online ZorgZus
  • #1

    Hai,

    Ik ben net 17 jaar, 1.64 lang, weeg 64 kilo en heb maat 65H. Door pijn in mijn schouders en rug overweeg ik al een tijd om als ik 18 wordt een borstverkleining te ondergaan naar een C cup. Maar ondanks mijn pijn in mijn rug en schouders ben ik nooit naar een dokter of fysiotherapeut geweest, ik heb dus geen gedocumenteerde vaststelling van mijn klachten.

    Kan ik de kosten voor een borstverkleining nog wel vergoed krijgen als binnenkort naar een dokter zou gaan? Ik las namelijk dat je de kosten van de operatie alleen vergoed krijgt bij aantoonbare medische klachten.

    Dank je voor het lezen en hopelijk ook antwoorden van mijn vraag!

    Groetjes, Alice

    Reageer
    #2

    Hallo Alice, ik heb er zelf geen ervaring mee, maar ik zou dit voorleggen aan de huisarts en je laten doorverwijzen naar een fysiotherapeut. Ik kan me voorstellen dat je pijn in rug en schouders hebt en ik hoop dat je de ingreep vergoed krijgt.

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Borstverkleining alleen vergoed bij aantoonbare medische klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief