bloed uit tepel

Online ZorgZus
  • #1

    ik heb al langere tijd last van knobbels in mijn borsten, naar mijn idee gewoon klieren.
    Maar twee weken geleden kwam er opeens een flinke straal bloed uit mijn tepel. Meteen naar de huisarts geweest en die dacht aan een kloof. Dit lijkt mij nogal onlogisch op mijn leeftijd (20) aangezien ik geen kinderen heb en er niks vreemds aan mijn tepel te zien is (geen wondjes o.i.d.)
    SInds een week heb ik ook steeds felle prikjes in mijn borst, soms rond de tepel soms hoger en soms bij mijn oksel.
    Ik maak mij toch wel ongerust.
    Kanker is vrij onwaarschijnlijk voor mijn leeftijd, maar ik word hier wel onzeker van.
    Vond mijn HA erg makkelijk erover.
    Moet ik verder onderzoek aanvragen of is dat niet nodig?

    Reageer
    #2

    ga inderdaad maar terug naar de huisarts en vraag om doorverwijzing voor een onderzoek, de huisarts zou je serieus moeten nemen . ook al ben je jong.
    laat je nog iets weten?
    sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Mogelijke oorzaken van bloed uit de tepel zijn goedaardige afwijkingen in de borst zoals infecties (mastitis) en het intraductaal papilloom, maar ook van kwaadaardige afwijkingen zoals borstkanker. Bij vrouwen die borstvoeding geven kunnen tepelkloven gaan bloeden. Vrouwen die een tepel piercing hebben kunnen tijdens de genezing van de piercing ook bloeden aan de tepel. En natuurlijk kunnen wondjes anderszins ontstaan ook bloedingen veroorzaken.
    Heeft de huisarts ook gezegd wat er precies aan de hand was? Als de huisarts je gerustgesteld heeft, dan zou je mogen verwachten dat je nu weet wat het precies is.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de reacties!
    ik neem morgen toch maar contact op met de huisarts, maak me toch wel zorgen.
    Die bloeding was trouwens eenmalig ong 2 weken geleden. ALs het iets ernstigs zou zijn, zouden die bloedingen dan niet vaker terug komen?
    Heb dus alleen nog wel last van die prikkende steken in mijn borst en beide borsten zijn nogal gevoelig.
    Toch lastig wat ik ermee aan moet, ik ben pas 20!

    Reageer
    #5

    De huisarts onderzoekt de borsten en beschikt daarmee over de beste info die jij je kan wensen. Wij baseren ons op jouw beschrijving, klachten en onzekerheid. Als de huisarts je vertelt dat er niets aan de hand is, vraag dan nog even wat die steekjes kan veroorzaken, en als de bloedingen wegblijven, dan heeft het lichaam het vast al zelf opgelost, en dan weet je wat er aan de hand is.

    Reageer
Reageer op: bloed uit tepel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief