derde tepel en zware borsten

Online ZorgZus
  • #1

    Ik ben een vrouw van 33 jaar. Vanaf mijn 16e jaar weet ik via de huisarts dat ik een derde tepel heb onder mijn linkerborst. Ik kwam bij de huisarts omdat het rondom die derde tepel pijnlijk was en hard. Het bleken ontwikkelde melkklieren te zijn. Ik denk een derde kleine borst? Het kan behoorlijk zeer doen als er een bh beugel op drukt of als ik op mijn rug lig. Ik heb ook nog eens erge zware borsten (H cup). Wegens rug/nek klachten heb ik al eens door een plastische chirurg naar mijn borsten laten kijken. Hij dacht wel dat ik op medische indicatie in aanmerking kwam voor een borstverkleining en dan zou hij gelijk die derde tepel en melkklieren weghalen. Alleen stelde hij als eis dat ik 25 kg moest afvallen, hetgeen wat toen voor mij niet haalbaar was. Is het echt nodig om op gewicht te zijn voor die operatie? En ik ben nog steeds ongerust op die harde bult, ik ben altijd bang dat er iets kwaadsaardigs met de tijd onstaat. Is dit een gegronde angst? Komt dat voor mij een derde tepel met ontwikkelde melkklieren of niet? Ik heb me altijd vreselijk geschaamd voor deze lelijke zware hangende borsten en al helemaal voor een derde tepel/borst. Ik zie er tegen op om er ooit weer eens naar te laten kijken. Heeft iemand soortgelijke ervaringen als ik?

    Reageer
    #2

    Bij vermoeden of angst voor een kwaadaardigheid aan de borst is het verstandig de borst te laten onderzoeken door een arts. Ga naar de huisarts voor een onderzoek van de borst.

    Reageer
    #3

    Ik vraag me in alle ernst af: wat houd je tegen om proberen af te vallen?
    Als je iets zó graag wilt, dan doe je toch alles om dat doel te bereiken? Zijn er blokkades en heb je daar hulp bij nodig?
    Er zijn idd risico's bij operaties bij te zware mensen. Bespreek dit alles met jouw huisarts om op de goede weg te komen.
    Een derde tepel komt vrij vaak voor, dat is al in aanleg aanwezig en op zich niet meer risico op borstkanker dan de normale borsten.

    Komop, je voelt je nu niet goed, zoek hulp om je doel te bereiken en bedenk dat alle moeite en opofferingen eens tot beloning zal komen. Echt iets om trots op te zijn. Je laat nu alles maar op z'n beloop en je weet al dat dat je in ieder geval niet gelukkig maakt.
    Doen he?! Je kunt het!!

    Reageer
    #4

    Als je een of meer extra tepels hebt als aangeboren afwijking (polythelie), is de kans op borstkanker even groot als bij 'normale borsten'.

    Reageer
    #5

    Ja ik heb ook soorgelijke borst, ik vind het ook lelijk, en het doet ookzeer wanneer ik ongesteld ben en in de zwangerschap is het groter geworden en waren de melkklieren zeer opgezet. ik heb een borstverkleiningsoperatie ondergaan met mn 19e. pas na die tijd is deze borst groter geworden.idd is het niet fijn met bepaalde kleding of als je je arm lekker wilt laten hangen om te ontspannen dan druk het ertegen aan. een arts zei eens het is een gescheurde spier die daar in zit. ik zou hem liever weg laten halen.

    Reageer
Reageer op: derde tepel en zware borsten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief