Steken en verkramping in borst

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb nu sinds anderhalve week last gehad van steken en verkrampen in mijn borst. Dit trok soms weleens door naar mijn linker arm en nek. de laatste 2 dagen had ik ook last van tintelingen in mijn achterhoofd en nek verkramping. Ik ben met deze klachten naar de huisarts gegaan en heb hiernaar laten kijken. hij heeft alles onderzocht en volgens hem zijn het beknellingen in mijn zenuwtakken of zo iets.. Mijn hartslag, bloeddruk en longen zagen er verder prima uit zij hij. Volgens hem kon zo een beknelling een aantal weken duren het is ook vooral in de middag en avond dat ik er last van heb. Volgens hem was het gewoon wachten tot het wegging, maar valt er niets aan deze pijn te doen? heb al paracetamol en dergelijke geprobeerd, maar dat werkt helemaal niet.. iemand hier misschien ervaring mee? Alvast bedankt voor jullie reactie !

    Reageer
    #2

    Als de diagnose van de huisarts juist en correct is dan is een verhoogde tonus van de spieren in de schouders en de nek de oorzaak van de krampen en de pijn die u ervaart.

    Vaak worden deze klachten veroorzaakt door een onjuiste werkhouding of door spanning en stress.
    Het feit dat de klachten in de loop van de dag toenemen, lijkt te wijzen op een belasting die deze kramp herhaaldelijk opnieuw veroorzaakt.
    Rust tijdens de nacht en ontspanning 's avonds lijken de klachten te doen verminderen.

    Wellicht kunt u de belasting overdag verminderen en de ontspanning overdag en in de avond vergroten zodat de klachten meer achterwege zullen blijven.

    Wat zijn uw werkzaamheden of bezigheden overdag? Werkt u aan een bureau? Is er de laatste tijd veel spanning op het werk?

    Reageer
    #3

    wat is je leeftijd?
    je zou ook even naar Chiropractor of manueel therapeut kunnen gaan, misschien kan hij helpen.
    als je last houdt of als het erger wordt terug naar de huisarts, maar probeer eerst dit even.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #4

    Waarom adviseert de huisarts niet het beste geneesmiddel dat er bestaat? Zeker in jouw geval. En dat is ontspanning.

    Reageer
    #5

    Ik ben 18. Ik doe een ICT(met computers werken) opleiding en ik heb daar op stage inderdaad veel achter een bureau moeten werken, alleen toen had ik nog absoluut geen last van deze klachten. In mijn vakantie werk ik in de keuken van een verzorgingstehuis daar ben je de hele dag aan het lopen en doen, dus stilzitten zal hier bijna niet voorkomen. Verder probeer ik buiten mijn werk zoveel mogelijk rust te nemen.Volgens de dokter was het niets ernstigs en kon ik gewoon doorgaan met mijn dagelijkse dingen. De pijn zou vanzelf moeten wegtrekken.

    Reageer
    #6

    Fijn. Met rust wordt ook niet direct stilzitten bedoeld maar rustig bewegen en niet al teveel zorgen en stress aan je hoofd. Lekker vakantiewerk doen in plaats van het vierkante beeldscherm voor je neus doet je vast goed. Hoop dat het een gezellige keuken is met leuke mensen en dat er wel gelachen wordt, en dat ontspant ook.

    Reageer
    #7

    Ben hier gisteravond net voor bij de dokter geweest.Enorme steken in mijn birst bij een verkeerde beweging.De fisioterapeut moet dat losmalen moet er dinsdag heen.Heb alvorends tezepan dat is een spierverslapper daar door verdwijnt de kramp en spierpijn en kun je tenminste weer slapen.Maar dat is geen middel dat hetlos maakt dat is voor de fisioterapeut.

    Reageer
    #8

    Ik heb 9 weke geleden een stalen bedbodem aar bovengetrokken van 1.40 bij 2 meter naar boven getrokken en heb daar 4 weken enorme rugpijn van gehad.Ineens was het over en keeg ik steken en verkramping in de borst.Als ik een zoutvaatje in de kast zette dan keeg ik al een steek.De dokter heeft alles onderzocht maar vod niks.Door die rugpijn heb ik steeds mijn borst samengetrokken om de pijn te verminderen en daardoor borstverkramping.Ik heb spierverslapper gehad va de dokter Diazepam n zonodig eem je eeen tabletje dat helpt wel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Steken en verkramping in borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief