Blauwe plekken op borsten

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo allemaal!

    Ik heb een vreemde blauwe plek op mijn linker borst. Nou ben ik niet een van de lichtsten en heb ik cup E. Ik heb het nu al enkele maanden en het trekt maar niet weg.

    Ik durf niet naar mijn huisarts hiermee en ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

    Ik zou graag willen dat het over gaat, iemand enig idee wat het is en wat ik eraan kan doen? Ik heb het overigens maar op 1 borst.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    waarom durf je niet naar de huisarts? Daar is hij toch voor?
    Vind het zo moeilijk te beoordelen, gewoon even naar laten kijken, die man ziet elke dag borsten/

    Reageer
    #3

    Hallo Bianca,

    Ik was aan het zoeken op bloeduitstorting/blauwe plek/hematoom borst en toen kwam ik jouw berichtje tegen. Ik zag dat het al een oud bericht was maar wil je toch iets vragen: ben je erachter gekomen wat het was? Ik heb nml. de laatste twee jaar constant blauwe plekken op mijn borsten. Er is al van allerlei onderzoek gedaan en ben bij veel artsen geweest maar niemand weet wat het is. Ik ben ook zwaar (cup F) maar de plastisch chirurg zegt dat het absoluut niet aan de grootte/zwaarte van de borsten ligt. Ben benieuwd naar je reactie.

    Reageer
    #4

    Ik vind dit een vreemde uitspraak van de chirurg. kan het niet zijn dat door de massa van de borst kleine bloedvaatjes beschadigd raken doordat er continu spanning en trekkracht op staat? Draag je de juiste BH's om je borsten goed te ondersteunen?

    Reageer
    #5

    Aan mijn bh ligt het niet. Is van het type oma-model en komt van een gespecialiseerde winkel. Kost Euro 85,00 en het is een goede bh. (Wou dat ik ook bij de Hema of H&M kon slagen). Volgens de plastisch chirurg is het onmogelijk dat er door grote, zware borsten bloedvaatjes beschadigen.

    Reageer
    #6

    Blauwe plekken wijzen in het algemeen niet direct op borstkanker, maar het zou wel door een arts moeten worden uitgesloten. Blauwe plekken op de borst worden veel waarschijnlijker veroorzaakt door traumata (stoten en bijvoorbeeld slaan), maar blauwe plekken kunnen ook worden veroorzaakt door een slecht passende beha. Als laatste, dat ik weet, kan het een teken zijn van coagulopathie, een bloedstollingsstoornis, maar dat zou de huisarts moeten onderzoeken. Als je je zorgen maakt, ga dan altijd naar de huisarts voor een diagnose.

    Reageer
    #7

    hoi hoi, en weet je al wat de oorzaak was? Ik heb 's morgens blauw/rode vlek op linkerborst.

    Reageer
    #8

    Hey ik ben 13 jaar en heb hier ook last van aan de linker kant wat kan het zijn want iedereen zegt iets anders..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Gestoten?

    Reageer
    #10

    Hallo dames. Ik heb nu zn 2 weken blauwe plekken ontdekt bij mijn rechter borst vlak onder mijn oksel. Ik sta op punt op vakantie te gaan maarna mij weekje als de vlekken niet weg zijn ga ik langs de arts. Ik heb in 2008 een borst vergroting ondergaan. Ik hoop niet dat het daar aan ligt. Ik heb ook gezocht naar opgezet lymfeklieren maar kan niks voelen. Hoop echt dat ik ergens tegen aan ben gelopen en dat ik het niet meer weet. Ik hou jullie op de hoogte. Gr.

    Reageer
    #11

    Goedendag ik heb dit probleem sinds vandaag. Ik heb een goede sportbh en ik heb cup E85 gisteren was er niets aan de hand werd vanmorgen wakker en wilde douchen en zie opeens een witte plek met daaromheen rood ten grote van een 20 eurocent. Het doet ook flink pijn.

    Ik heb me niet gestoten of wat dan ook.

    Reageer
    #12

    Als er geen reden of aanleiding is voor zo'n blauwe plek ga dan even naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
    #13

    Dit heb ik dus ook weet je inmiddels wat het is of was

    Reageer
    #14

    Hallo ik ben 13 jaar en ik had opeens pijn aan mijn borst en toen kwam er een best wel grote blauwe plek op, ik had me echt niet gesoten want ik koop mijn bh's gwn bij de Hunkemöller dus dat zal het niet zijn. Ong 5 min geleden had ik Weer dezelfde pijn en zie ik weer een blauwe plek...

    Reageer
    #15

    Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga met de klachten naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
Reageer op: Blauwe plekken op borsten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief