Vochtbult en niet ontwikkelde nekspier baby

  • #1

    Ik heb een dochter van 6 weken, prima bevalling gehad zonder complicaties. Toen ik thuis kwam merkte ik dat mijn dochter een vochtbult had op haar hoofd (links boven). Het zou vanzelf weg trekken zeiden ze. Nu is de bult met vocht zo goed als weg maar het lijkt wel alsof haar bot een afwijking heeft. Ik denk dat het bot is daar het heel hard aanvoelt, de verharding zit op de plaats van de bult en is als een cirkel gevormd. Bij controle (kinderarts hier in duitsland) vertelde de arts dat haar rechter nekspier niet voldoende ontwikkeld is en ik haar meer op haar buik moest laten daar haar linker schedelstuk iets verschoven was. Die nekspier moest ik zelf gaan trainen want dat kwam door haar voorkeurshouding (ze draaide haar hoofd al op dag 2). Heeft iemand hier ervaring mee.. Ik maak me een beetje zorgen over die verharding ter plaatse van de vochtbult. Arts zei dat als er over 4 weken geen verbetering was ze door moest naar de orthopeed voor haar nekspieren. Wat kan ik daar van verwachten? Ze is trouwens niet met een zuignap of tang gehaald.

    Reageer
    #2

    Het is heel moeilijk om daar iets zinnigs over te zeggen. Het zou kunnen dat de verharding die je voelt een schedel bot is dat langs de fontanel ligt. Dat zou je kunnen voelen. Op bijgaande foto kun je zien waar de schedelnaden liggen en waar de fontanellen te vinden zijn.

    t.a.v. de nekspier:
    Ik heb geen enkel idee wat je bij een orthopeed kunt verwachten. [img size=471]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/fontanel_baby.jpg[/img]

    Reageer
    #3

    Die bult zit ter hoogte van de kroonraad. Baby schijnt er geen last vanbte hebben als ik er aan zit. . Zal dit nog wegtrekken?

    Reageer
    #4

    Als je baby er geen last van heeft, zou ik het nog even aanzien. Waarschijnlijk zijn het dus de twee schedeplaatsjes die nog iets over elkaar heen zitten. Dat is nl wat er tijdens de geboorte ook gebeurt.
    Dat trekt normaliter ook vanzelf weer weg.

    Reageer
Reageer op: Vochtbult en niet ontwikkelde nekspier baby


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief