temperatuur afgekolfde melk

  • #1

    Kan het kwaad om een baby van 10 weken afgekolfde moedermelk op koelkasttemperatuur te geven?

    Reageer
    #2

    Koelkasttemperatuur is ca 7 graden. Drink zelf eens een zo gekoeld glas water. Voor een baby van 10 weken is dat dus te koud. Het maagje wordt daradoor zo fors afgekoeld dat er congestie kan ontstaan. Maagkrampjes, spugen enz tot gevolg hebbende.
    Ik moet toegeven dat ik de vraag een beetje raar vind. Volgens mij zou iedere jonge moeder MOETEN weten dat voeding van een baby ongeveer op lichaamstemperatuur moet zijn. (37 graden dus)

    Reageer
    #3

    Ik ben het eens met Tandor... een kindje van 10 weken, hallooo! Ik snap de vraag ook niet helemaal. Wat wil je nou precies weten? Vind jij het fijn om een klont ijs in je maag te krijgen? Vreemde vraag...

    Emma

    Reageer
    #4

    Hai anoniem,
    kun je ons misschien vertellen waaróm je dit wilt weten?
    Joleen

    Reageer
    #5

    Opwarmen van moedermelk

    Moedermelk warm je veilig en gemakkelijk op in het Bad van Marie ('au bain Marie') of met een flessenwarmer. Opwarmen in de magnetron raden we je af, tenzij je zéér zorgvuldig de instructies opvolgt voor het opwarmen van moedermelk in de magnetron. Gelukkig lusten veel kinderen de melk ook op kamer- of koelkasttemperatuur!

    Bovenstaande staat op borstvoeding.com, dus ik snap je vraag wel. Ik denk alleen wel dat het babytje wat ouder moet zijn dan 10 weken.

    Reageer
Reageer op: temperatuur afgekolfde melk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief