Vaccinaties die niet in RVP zitten, zoals waterpokken & rotavirus

  • #1

    Hoi,

    Graag hoor ik of iemand ervaring heeft met het vaccineren van de baby met vaccinaties tegen waterpokken en rotavirus. Beide vaccinaties worden in andere landen gegeven, maar zitten niet in het rijks vaccinatie programma.

    Alvast bedankt,
    Erwin

    Reageer
    #2

    Bonjour,
    Wij wonen in Frankrijk en onze dochter (inmiddels 11) is hier geboren. Ze heeft tot nu toe alle vaccinaties volgens het Carnet de Santé gehad, maar daar staan waterpokken (varicelle) en het rotavirus niet bij. (heb net even in haar boekje gekeken). Ik kan me herinneren dat ze, toen ze 3 was, (iets vergelijkbaars als) het rotavirus heeft gehad en ik weet dat ze ook waterpokken heeft gekregen.

    Salut, Joleine

    Reageer
    #3

    Hallo

    Hier in België wordt standaard gevaccineerd tegen het rotavirus, maar niet tegen waterpokken. Maar dat laatste vind ik persoonlijk niet echt noodzakelijk. Hier hebben ze na elkaar de waterpokken gehad, de één was 3jaar, de ander 9 maanden en zoveel last hebben ze daar toch niet van gehad. Bijna de ganse kleuterklas heeft in die periode trouwens de waterpokken gehad.

    Reageer
Reageer op: Vaccinaties die niet in RVP zitten, zoals waterpokken & rotavirus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief