Mijzelf snijden, iets houdt mij tegen

  • #1

    Hoe moet je snijden in jezelf ik ben een meisje van 15 en snijd mezelf ik doe altijd wondjes maar ik wil dat groote word maar er hodu me iets tegen maar wat ๐Ÿ™

    Reageer
    #2

    Mijn eerste vraag is: Waarom wil je in jezelf snijden? Om aandacht te trekken? Als dat de rede is.. het is niet stoer dat je in jezelf snijd..

    Laat dat mes (what ever) liggen en ga een normaal leven lijden

    Reageer
    #3

    automutilatie heet het officeel, de term om jezelf te snijden.
    mensen die dat doen hebben een heel groot probleem, iets wat zo akelig is dat ze zich vaak snijden om dat ze dan iets anders voelen, dan het probleem waar het om gaat. Of ze voelen helemaal niets en voelen zich niet gehoord of niet begrepen, het snijden is dan een vorm van aandacht trekken.
    Probeer op een andere manier aandacht te trekken, een "normale" manier, praat over je probleem, met je ouders, met vrienden, met de huisarts, laat je verwijzen naar een psychiater, die luistert zeker naar je en kan jou helpen om op een betere manier met je pijn/leegte om te gaan.
    Zoek dus hulp, dat verdien je, je verdient geen leven dat leeg is en vol met pijn.
    Sterkte Brenda

    Reageer
    #4

    Wat je tegen houdt? Waarschijnlijk een stukje verstand.

    Reageer
    #5

    Ik vind dit inderdaad een vreemde vraag.

    Reageer
    #6

    snij gelijk je polsen door dan weet je zeker dat het groot is jeetje

    beetje aandacht kort??? misschien
    of misbruikt geweest ?
    zoek hulp maar niet door je zelf te snijden

    Reageer
    #7

    Ik begrijp dat iets je tegen houdt om jezelf te snijden maar dat je wel de neiging hebt dit te doen.
    Wees gerust, dit is niet vreemd, je bent niet de enige die hier last van heeft.
    Ik zou je willen vragen naar je huisarts te gaan, of met een vriendin dit te bespreken, het kan ook een ouder zijn of de ouders van een vriend(-in).

    Blijkbaar heb je pijn, pijn in je ziel, diep van binnen en wil je jezelf afleiden van die pijn door een andere pijn te maken. Dat is logisch maar je schiet hier weinig mee op. De pijn van binnen verdwijnt niet maar verschuift alleen even naar de achtergrond, en komt weer terug als de schrik van het zelf snijden weer over is.

    De huisarts heeft geheimhoudingsplicht dus hij kan je echt veilig helpen bij jouw eenzaamheid.
    Doen hoor want zo willen wij je niet door laten gaan.

    En als je nog niets kunt vinden, kom dan hier of zoek andere lotgenoten op het internet en praat over je gevoelens, en wees eerlijk.

    Reageer
    #8

    egt ophouden ermee hoor, want iedereen wordt bezorgd om je enzo en je wordt in elkaar geslagen als ze erachter komen want ze zijn boos op je als je het doet

    X Manon

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    In elkaar geslagen vind ik overdreven maar natuurlijk zijn ze bezorgd!

    Reageer
    #10

    ok ik vind ht ook overdreven maar ht is wel zo
    ht klinkt misschien raar
    maar ik hb ht zelf ook bijna gehad:(

    X Manon

    Reageer
    #11

    zoek hulp, praat met iemand die je vertrouwt, bel met de kindertelefoon, jeugdzorg of RIAGG.
    dit zijn niet de antwoorden waar je op gehoopt had, maar we de antwoorden die je het beste kunnen helpen, iedereen die reageert zegt eigenlijk hetzelfde, doe er je voordeel mee

    sterkte

    Reageer
    #12

    lieve schat,
    ik snij mezelf nu een half jaar.
    ik ben een keer 2 maanden gestopt en ik had me voor genomen om nooit meer te beginnen. maar tog kan ik het mes weer niet weerstaan.
    probeer te stoppen nu je het nog kan.
    je wilt niet weten hoe lang je nog litekkens blijft zien zeker van grote wonden. dus je wilt egt niet grote gaan snijden. dat zie je over 10 jaar nog. haal alsjeblieft hulp.
    xxx

    Reageer
    #13

    ey
    ik heb zelf ook een hele tijd gesneden. en eerst waren dat kleine wondjes, ik durfde eerst niet goed, ik was bang. na een tijdje wordt je het gewoon die 'pijn' (niet dat ik ooit pijn gevoeld heb) en dan worden de wonden vanzelf dieper en groter.
    1 goede raad!!!!!!!!! stop ermee nu je nog kan!!!!! ik ben intussen ook gestopt, het heeft een hele tijd geduurt met vallen en opstaan, soms heb ik nog de drang om het te doen maar ik doe het niet meer.
    stop ermee!! echt!!! ik weet dat het even de pijn die vanbinne zit verzacht maar het is allesbehalve goed!!! dat merk ik nu nog steeds, ik heb heel wat littekens op mijn polsen en buik. tijdens LO op school draag ik een polsbandje en zo valt het toch iets minder op maar er zijn altijd wel mensen die het merken en dan begint de roddel en dat gaat snel rond HEEL SNEL!!! leuk hoor mensen die achter je rug vanalles vertellen en verzinnen. ook durf ik niet meer gaan zwemmen, als vrienden mij vragen om mee te gaan dan verzin ik altijd een excuus maar toch blijft het vanbinnen zitten WAAROM BEN IK ER OOIT MEE BEGONNEN???

    probeer echt te stoppen!!!!!
    x

    Reageer
    #14

    Ik zie dat er heel veel kinderen hierop reageren zonder verstand. Om te zeggen dat diegene in elkaar geslagen wordt is volkomen onzin, geen idee wie dit nu weer bedenkt.

    Eerste wat je moet doen is er met iemand over praten en bedenk waarom je dit doet/wilt doen. Samen zal je er dan uitkomen en de problemen oplossen zodat je dit niet meer doet.
    Geloof me, het wordt er niet beter op wanneer je dit doet bij jezelf en begin er ook niet aan.

    Beste is praten over de problemen met ouders, vrienden, leraren, het maakt niet uit wie. Zolang jij je beter zal voelen is dit een goede optie.

    Reageer
Reageer op: Mijzelf snijden, iets houdt mij tegen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief