Pdd-nos verklaring ongeldig maken

  • #1

    Hallo allemaal!

    Toen ik 3 jaar oud was, werd bij mij de diagnose pdd-nos vastgesteld. Dit is op een 8 jarige leeftijd wederom bevestigd. Ik heb mijn hele bassischooltijd ontzettend veel hulp gehad (aangzien ik een kort lontje had, ontzettend eigenwijs was en een eigen wil had). Altijd lette er wel iemand op mij. Juist door deze verklaring, heb ik het idee gehad dat ik me juist gedroeg naar mijn verklaring. Als ik iets deed, zou er nooit iets ergs gebeuren want dit kwam door mijn verklaring. Alles wat ik deed was niet zo omdat ik het was, maar door die stempel die op mij gedrukt is. Ik was (en ben nog steeds ๐Ÿ˜‰ ) wel altijd slim en maakte ook van de situatie gebruik. Ik stond graag in het middelpunt, en die aandacht kreeg ik door alles veel erger te maken dan het daadwerkelijk was. En omdat ik wist dat ik toch niet van school geschorst zou worden, kon ik hier altijd goed gebruik van maken.

    Nou zijn we 8 jaar verder en is officieel mijn verklaring niet meer geldig, dit maakt ook niet uit want vanaf dat ik naar de middelbare school ging (2012) snapte men al niet wat die diagnose bij mijn naam deed. Ik was hier gewoon normaal (omdat ik niemand op de middelbare school kende, ook wel logisch) Ondanks niemand er echt rekening mee houdt dat ik die verklaring heb, wil ik toch dat die stempel achter mijn naam verdwijnt, omdat ik mij er gewoon niet in herken. Ik ben ontzettend stabiel, sociaal en werk graag samen met mensen. Ook neem ik niet bepaalt dingen letterlijk en ben juist ik de gene die ontzettend veel sarcastische grappen maakt.
    Kortom, hoe gaat dit in zijn werk als je dat etiket weg wil laten halen. Naar wie moet je dan? Moet je dan gewoon naar de huisarts die je doorvermeld?

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Starten kun je inderdaad bij de huisarts.
    De diagnose moet namelijk uit dossiers worden verwijderd..

    Reageer
Reageer op: Pdd-nos verklaring ongeldig maken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief