De pil

  • #1

    Hallo

    Ik neem al meer dan één jaar de pil maar heb even een vraag i.v.m. het vergeten van de pil.

    M'n vorige maand ben ik perongeluk een dag te vroeg begonnen met het slikken van de pil en daarna 3x de pil vergeten (alle 3 op verschillende dagen dus niet na elkaar). Toen is mijn stopweek één dag vroeger begonnen (zondag ipv maandag) maar ben ze na de stopweek terug beginnen slikken op dezelfde dag dat ik ze normaal altijd neem (vrijdag). Nu is mijn vraag of dit effect zou hebben op je volgende maand? Want ik heb namelijk sex gehad zonder condoom op de 5de dag na het beginnen van een nieuwe strip.

    Reageer
    #2

    Welke pil heb je?
    In welke week was je pillen vergeten?

    Reageer
    #3

    Ik neem microgynon en ben ze toen denk ik vergeten in week 1 en 2

    Reageer
    #4

    Ik heb net de strip terug gevonden, na m'n stop week van vorige "maand" heb ik de pil een dag te vroeg genomen omdat ik me vergist had en ik heb nog een pilletje over in week 2 die ik vergeten ben.

    Reageer
    #5

    Een dag te vroeg starten en een pil vergeten in week 2 is verder geen probleem.
    Ik zie ook dat je stopweken korter zijn dan 7 dagen. Is dat iets waar je bewust voor hebt gekozen?

    Reageer
    #6

    Dus in principe kan het dan niet kwaad dat ik onveilig sex heb gehad in week 1 bij m'n nieuwe strip? Mijn huisarts zei me in tijd dat ik met de pil moet beginnen op de laatste dag van m'n menstruatie, vandaar dat die korter is dan 7 dagen

    Reageer
    #7

    Als je de pil voor de eerste keer start, doe je dat op de eerste dag van de menstruatie. Er kan een reden zijn om dat op de laatste dag te doen. Maar dat is alleen de eerste keer dwt je met de pil bevint van teoapssin. Daarna neem je gewoon de 21 pillen van de strip en heb je een stopweek van 7 pil vrije dagen.
    Lees een keer de bijsluiter.

    Reageer
    #8

    Ik heb een vraag die niet volledig aansluit bij dit onderwerp, maar vond dat het niet per se een nieuwe topic hoefde te worden.

    Het is misschien ook een beetje een domme vraag, maar als je tijdens je stopweek een keer diarree hebt, vermindert dat dan de bescherming van je pil?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee.
    Diarree heeft in vloed op de pil als het binnen 4 uur na het innemen van de pil is.

    Reageer
Reageer op: De pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief