Pil eerder stopweek

  • #1

    Hallo forumleden!

    Ik zit nu in volgens mij de derde of vierde strip van de pil die ik achter elkaar heb doorgeslikt. Nu ben ik net op vakantie, en natuurlijk heel dom van mij... Heb ik net te weinig pillen op twee dagen om de vakantie door te komen. Nou is het voor mij echt heel onhandig om de laatste week van de vakantie ongesteld te zijn. Ik heb van deze nieuwe strip net twee pillen geslikt. 1 gister en 1 vandaag natuurlijk. Ik heb ook maar 1 strip mee en slik de standaard pil, die van 21 pillen en dan 7 dagen stoppen.

    Nu is mijn vraag of het mogelijk is om nu te stoppen met de pil en een stopweek in te lassen, en vervolgens verder te gaan met de strip na 7 dagen. Waardoor ik dus de strip afmaak van nog maar 19 pillen in plaats van 21. En ben ik dan al die tijd beschermd? Ook dus na het slikken van de 19 pillen? In plaats van 21. En dan ligt er natuurlijk een nieuwe strip thuis voor me klaar die ik door slik...

    Groetjes,

    Reageer
    #2

    Dat kun je zo inderdaad doen. Dat is verder geen probleem.
    Als je er maar voor zorgt, dat de stopweek NIET langer duurt dan 7 pilvrije dagen.

    Reageer
    #3

    Oke! Dus ik zou bijvoorbeeld ook gewoon aan het einde van de strip eerder kunnen stoppen. Zo lang ik binnen zeven dag maar gewoon weer de pil slik. En in alle gevallen beschermd tegen zwangerschap toch?

    Reageer
    #4

    Helemaal juist. Dat kan omdat je hebt doorgeslikt. Je bent en blijft gewoon beschermd

    Reageer
    #5

    Sorry voor al deze vragen :"). Maar had er nog 1. Kan ik van deze stopweek in plaats van zeven dagen ook wat minder dagen maken. Hem inkorten dus zonder problemen?

    En ik heb woensdag nog seks gehad, dus ik ben als nog veilig in mijn stopweek toch begreep ik hier uit. En als ik dan weer na mijn stopweek de pil slik ben ik ook gewoon weer meteen veilig. (Ik ben 18 dus zwanger probeer ik nog even te ontwijken van daar de bezorgde vragen!)

    Bedankt alvast!

    Reageer
    #6

    Ik zou in dit geval de stopweek niet inkorten. Hooguit 1 dag.
    Voor de rest ben je en blijft je dan beschermd

    Reageer
Reageer op: Pil eerder stopweek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief