Spotting

  • #1

    Hallo allemaal!

    Op 9 september heb ik onveilige seks gehad, ik zat toen nog niet aan de pil en heb daarom binnen 12 uur een MAP ingenomen. Hierna heb ik de pil aangevraagd en wilde met mijn eerstvolgende menstruatie beginnen (de laatste was rond 10 augustus en ik ben erg onregelmatig ongesteld geweest altijd). Ongeveer 8 dagen na de seks begon ik te bloeden en aannemende dat dit mijn menstruatie was ben ik met de pil begonnen om meteen veilig te zijn. Echter, dit bleek een doorbraakbloeding (ik denk vanwege de MAP). Ik heb de pil verder geslikt, maar op sommige dagen ben ik spotting gaan ervaren, misschien een paar druppeltjes bloed een of twee keer per week, dit roept vragen bij mij op. Ook omdat mijn eerste strip nu voorbij is en nog voor ik mijn laatste pil in had genomen gisteren begon het bloeden alweer.
    Kan het zijn dat ik zo bloed omdat ik al 2 maanden niet meer ongesteld ben geweest? Is het een gevolg van het beginnen met de pil? Ben ik zwanger? Komt het van de vele hormonen die ik binnen heb gekregen in korte tijd? (MAP en anticonceptiepil)

    Hoop op een antwoord, ik word er een beetje nerveus van.

    M.

    Reageer
    #2

    Het is best mogelijk dat je hormoonstelsel even van slag is door de MAP enerzijds en de pil anderzijds. Je gaat nu aan de stopweek beginnen. Ik zou die maar eens afwachten en dan gewoon weer met de pil verder gaan. De eerste maanden zijn onregelmatige bloedingen niet vreemd als je met de pil start.

    Reageer
Reageer op: Spotting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief