mini pil anticonceptie

  • #1

    Hallo ,

    Ik ben 1 en halve maand geleden met de mini pil gestart.
    Nu ben ik 2 maal mijn pil vergeten in te nemen.
    Heb al enkele dagen meer vaginaal slijmverlies. En gisteren merkte ik ook op dat ik misselijk werk na het roken van een sigaret of van de geur van de sigaretten van mijn vriend.

    Kan iemand mij hier meer uitleg bij geven?
    Bang voor een zwangerschap 🙁

    Reageer
    #2

    Uit de bijsluiter:

    Als u een pil bent vergeten, kunt u die alsnog innemen binnen 36 uur na de voorgaande pil (dus maximaal 12 uur te laat). De daaropvolgende pil moet u dan wel op het normale tijdstip innemen. De betrouwbaarheid is dan nog gegarandeerd.

    Bent u later dan 36 uur dan neemt de betrouwbaarheid van de pil af. Het advies is afhankelijke van de week waarin de pil vergeten is.

    Hebt u een pil vergeten gedurende de eerste week van een pilstrip? Neem alsnog de vergeten pil in, ga verder met uw schema en gebruik zeven dagen lang condooms. Als u gemeenschap heeft gehad in de vijf dagen vóór de dag dat u de pil bent vergeten of zonder condooms in de zeven dagen daarna, ga dan naar de apotheek voor de morning-afterpil.
    Hebt u een pil vergeten gedurende de resterende weken van een pilstrip? Neem alsnog de pil in en ga verder met uw schema. De pil is weer betrouwbaar als u deze zeven dagen achterelkaar heeft geslikt. Gebruik condooms in de zeven dagen na het vergeten van de pil.
    Je kunt nu dus zelf even kijken welk van de opties voor jou van toepassing is.
    Heb je niet gehandeld volgens bovenstaande, dan is er een kans op zwangerschap. Bij het uitblijven van de menstruatie tijdens de volgende stopweek kun je dan een zwangerschapstest doen.

    Reageer
    #3

    Tandor ,

    Maar bij de mini pil wordt er geen stop week ingelast. Hoe weet ik dan of ik normaal mijn menstruatie moet door krijgen f niet

    Reageer
    #4

    Ja, sorry dat was een beetje dom van mij.
    Je kunt een zwangerschapstest doen ca 3,5 week na de laatste vergeten pil.

    Reageer
    #5

    Ik deed gisteren een zwangerschaps test en die was negatief..
    Ik was ook enorm zenuwachtig.
    Kan dit het resultaat beïnvloeden?
    Ik ga vanavond naar de dokter om een bloed test te Laten doen.
    Zo weet ik het ineens 100% zeker.

    Reageer
    #6

    Zenuwachtig zijn heeft geen invloed op de test.
    Maar het is niet nog te vroeg om een zwangerschapstest te doen?
    Wanneer ben je pillen vergeten?

    Reageer
    #7

    Goedemiddag,

    Ik slik de minipil een paar maanden maar wel onregelmatig (tussen 23:00 en 2:00 uur). Nu ben ik 2 weken geleden mn pil vergeten. Ik weet niet zeker of ik nog net binnen de 12 uur zat dat je de pil mag vergeten of er toch net een uurtje buiten zat. Maar ik heb hem zeker niet meer als 13/14 uur te laat ingenomen. Ongeveer 4 dagen later kwam er een heel klein beetje bloed en de volgende dag heb ik weer sex gehad en heeft er ook een zaadlozing in mij plaats gevonden. Een paar dagen na de sex zat er best wat slijm in mn onderbroek (misschien ook omdat ik bijna ongesteld moet worden).

    Nu is mijn vraag hoe erg de betrouwbaarheid afneemt als je net een uurtje buiten die twaalf uur zit?

    Ik kan me niet echt voorstellen dat je dan gelijk al zwanger wordt.

    En hoe groot wordt de kans bij mij geacht?

    Gr. Raj

    Reageer
    #8

    Als je de pil niet goed gebruikt, kun je zwanger raken. Lees de bijsluiter wat er beschreven is bij vergeten pillen. Het hang er ook vanaf op welk moment in de strip je de pil vergeet.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik zat toen net in de 4e week van mn strip.  De bijsluiter zegt dat als je een pil bent vergeten je maximaal 12 uur te laat mag zijn om hem in te nemen en ik was 13 uur te laat.

    Maar ik vraag me dan of hoe erg je dan minder betrouwbaar bent. Is het dan echt opeens een stuk minder betrouwbaar of is het zo dat als je een uurtje later bent je betrouwbaarheid maar een klein beetje is gedaald?

    Reageer
    #10

    te laat is te laat...

    Reageer
Reageer op: mini pil anticonceptie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief