De pil & anti-biotica

  • #1

    Hallo! Ik slik de pil en ik heb nog 4 dagen te gaan voordat mijnstop week begint. Ik ben bang dat ik nu een blaas ontsteking heb en ik heb daar nu anti-biotica voor ingenomen. Ik weet dat de pil niet werkt met antibiotica dus ben ik van plan om 4 dagen eerder te stoppen.
    Moet ik nu 4 + 7 dagen wachten tot ik weer ermee begin of vanaf nu 7 dagen ? Ook wil ik weten wanneer de pil dan weer veilig is.

    Reageer
    #2

    Dat de pil niet werkt met antibiotica is niet juist. Er zijn maar 2 soorten antibiotica waar dit voor geldt en die worden eigenlijk nooit voorgeschreven.
    Welke AB heb je?

    Reageer
    #3

    Nitrofurantoine - macrokristallijn

    Reageer
    #4

    Tot 1 januari 2012 werd gedacht dat antibiotica de werking van de pil beïnvloeden, maar inmiddels wordt hier anders over gedacht. Alleen bij het gebruik van de bij tuberculose geïndiceerde antibiotica rifabutine en rifampicine kan de pil in meer of mindere mate onbetrouwbaar worden.
    Ik zou de pil dus gewoon door blijven nemen.
    Overigens:
    Een stopweek mag NOOIT langer dan 7 pilvrije dagen hebben, anders is de pil daarna de eerste 14 dagen niet meer betrouwbaar.

    Reageer
Reageer op: De pil & anti-biotica


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief