Laatste pil uit strip niet innemen

  • #1

    Ik gebruik al 3 maanden consequent de pil. Op dit moment ben ik bij de laatste pil uit mijn pilstrip aangekomen. Omdat ik mijn menstruatie graag één dag zou willen vervroegen vraag ik mij af of ik de laatste pil zou kunnen overslaan (met als gevolg dat de stopweek begint).

    Heeft dit consequenties voor de betrouwbaarheid of werking? Ik zie namelijk dat als je 2 of meer pillen vergeten bent in de 3e week, je als optie hebt om vervroegd een stopweek in te lassen. Het eenmalig overslaan van pil #21 leek mij daarom wel een optie...

    Reageer
    #2

    Door de laatste pil niet te gebruiken vervroeg je inderdaad je stopweek.
    Dat is verder geen probleem. Dat betekend wel dat je dan dus ook 1 dag eerder met de nieuwe strip moet starten. De stopweek mag niet langer zijn dan 7 pilvrije dagen.
    Overigens is het geen garantie dat je doorbraakbloeding dan ook een dag eerder begint.

    Reageer
    #3

    Fijn om te horen, bedankt voor het antwoord. Ik 'hoop' dat mijn lichaam normaal reageert en de bloeding na 2 pilvrije dagen laat komen, maar dat is inderdaad even afwachten.

    Dat de stopweek niet langer mag zijn dan 7 pilvrije dagen was me bekend. Hier houd ik rekening mee.

    Reageer
Reageer op: Laatste pil uit strip niet innemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief