Kans op zwangerschap?

  • #1

    Hallo iedereen,

    Het is een beetje een ingewikkeld verhaal maar ik wil graag wat bevestiging. Door onderstaande te lezen zul je ongetwijfeld vinden dat ik en mijn vriend te onvoorzichtig (en dom) zijn geweest; daar ben ik het mee eens.

    Ik ben gewoon aan de anticonceptiepil. Vorige week heb ik die maandag, dinsdag en woensdag geslikt. Na op vrijdag seks te hebben gehad met mijn vriend kwam ik (dus te laat) er achter via mijn pill reminder app, dat ik de pil donderdag vergeten ben. Daarom heb ik zaterdagochtend meteen de morning after pil geslikt. (overigens de eerste keer dat ik die in heb genomen, hiervoor heb ik inmiddels 1,5 jaar lang nog geen fout gemaakt met de pil)

    Omdat die week de laatste week was voor mijn stopweek (ik had de pil normaal gesproken alleen zaterdag en zondag nog moeten slikken vóór mijn stopweek) ben ik gestopt met de pil.

    Nu ben ik woensdagmiddag ongesteld geworden. Gistermiddag heb ik (in de douche) wederom seks gehad met mijn vriend op dus de 2e dag van mijn menstruatie. Ik weet dat als je de pil goed slikt, seks in de stopweek geen probleem is. Maar nu heb ik de pil twee dagen voor mijn stopweek niet meer geslikt en heb ik wél de MAP ingenomen.

    Vanaf morgenochtend begin ik weer gewoon aan mijn volgende pilstrip. In feite is het erg moeilijk om zwanger te raken tijdens de menstruatie. Hoef ik dus niet bang te zijn?

    Groetjes,

    Reageer
    #2

    De kans op een zwangerschap is niet erg waarschijnlijk. Overigens de MAP werkt niet hetzelfde als de pil. Daarmee bedoel ik dus dat de MAP achteraf geen bescherming biedt.

    Reageer
    #3

    Beste,

    De kans op zwangerschap is inderdaad niet erg waarschijnlijk. Menstruatie treed alleen op als er geen embryo in de wand van de baarmoeder zich heeft genesteld. Maar soms kan het worden verward met de innestelingsbloeding. Dit is het bloed dat vrij KAN komen als een embryo zich nestelt in de baarmoederwand.

    Ik wil je niet afschrikken. Ik ben er 99% van overtuigd dat je niet zwanger bent. Toch raad ik je aan om een zwangerschapstest te halen bij Bijv. Etos. Dit meer om jezelf dat kleine beetje zekerheid te geven dat je niet zwanger bent. er voor te zorgen dat je 100% zeker weet dat je het niet bent. bij de etos kan je er 2 kopen voor ergens in de 10 euro. Dit is zeker het geld wel waard om weer lekker in je vel en zeker van je zaak door te kunnen gaan!

    Hopelijk weet je genoeg!

    Mark.

    Reageer
Reageer op: Kans op zwangerschap?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief