Beginnen op 1e dag van mentruatie, of niet?

  • #1

    Ik slik al ongeveer 15 jaar de pil. Recentelijk is mijn relatie stuk gelopen dus ik wilde ook even stoppen met de pil. Ik heb de strip afgemaakt en ben niet meer met een nieuwe strip begonnen na de stopweek.
    Ik heb er nu een beetje spijt van dat ik gestopt ben want ik ga over 2 weken deelnemen aan een zeer sportieve vakantie waarbij ik liever niet ongesteld ben, zeker niet als het bloedheet weer is.
    Als ik gewoon de pil nog had geslikt had ik m'n stopweek kunnen overslaan, en daarmee dus ook de menstruatie uit kunnen stellen.

    Ik het mogelijk dat ik gewoon vandaag weer begin met een nieuwe strip, of moet ik persé (om medische redenen) wachten tot de eerste dag van mijn menstruatie? Als ik pech heb valt die namelijk exact in de week van die sportieve vakantie.

    Het gaat mij dus puur om het uitstellen van mijn menstruatie. Ik heb totaal geen plannen om spoedig weer sex te hebben (daarvoor is de pijn van het stuk gaan van mijn vorige relatie nog te diep) en zelfs als dat al wel zou gebeuren, zal het met condoom zijn.
    Die x-tijd waarin ik dus niet beschermd ben tegen zwangerschap kan me dus ook niet zoveel boeien.

    Reageer
    #2

    Tip: Als u de pil gebruikt kunt u de menstruatie uitstellen, bijvoorbeeld als u op vakantie gaat.

    Sla de stopweek over en ga direct door met de volgende strip. Elke dag dat je een pil slikt, stel je de bloeding weer een dag uit.
    Gebruikt u een zogenaamde twee- of driefasenpil, ga dan bij overslaan van de stopweek direct door met pillen uit het laatste gedeelte van een strip (deze hebben een andere kleur).

    U kunt de menstruatie zonder bezwaar tot drie maanden uitstellen. Na een paar weken uitstel krijgt u kans op een tussentijdse bloeding. U blijft wel tegen zwangerschap beschermd.

    Bron/Info:
    http://www.thuisarts.nl/anticonceptiepil/ik-wil-anticonceptiepil-gaan-gebruiken

    Reageer
    #3

    Bedankt, maar dat is dus een compleet nutteloos antwoord. Het gaat mij er om of ik nu zomaar met de pil kan beginnen of dat ik moet wachten tot de eerste dag van de menstruatie.

    Reageer
    #4

    Beginnen wanneer je zin hebt en dan doorslikken. Je kunt toch lezen? Je zegt zelf dat je geenszins van plan bent om seks te hebben, dus dan maakt het toch niet uit.

    Emma

    Reageer
Reageer op: Beginnen op 1e dag van mentruatie, of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief