Pil doorslikken

  • #1

    Hallo . Ik heb de pil doorgeslikt 1 keer maar ben er 1 vergeten, ik heb gehoord dat je dan de adviezen van de 3e week van de pilstrip.klopt dat?
    Maar nou heb ik ook bloefverlies en buikpijn . Is dat normaal of kan ik zwanger zijn? Ik heb de pik gelijk genomen die ik vergeten maar wel na 36 uur pas maar heb de adviezen van de 3e week gevolgd.kan ik zwanger zijn of zijn dit doorbraakbloedingen omdat ik doorslikte?

    Reageer
    #2

    In welke week ben je dan een pil vergeten?!

    Reageer
    #3

    De eerste week dat ik hem doorslikte maar dat telt als de 3de week van de pilstrip hoor ik van iedereen

    Reageer
    #4

    Het klopt inderdaad dat de regels voor pil vergeten in de derde week van toepassing zijn.
    Maar omdat je meer dan 36 uur te laat was geldt dan het volgende:

    Derde week
    Pil vergeten in de derde week van de pilstrip, dan zijn er vier mogelijkheden:

    Pil alsnog innemen, strip afmaken volgens schema en 14 dagen condooms gebruiken;

    Pil alsnog innemen en nog 7 dagen de pil doorslikken (gebruik hiervoor de tabletten van een nieuwe strip). Na die 7 dagen moet je een stopweek inlassen. Op die manier ben je beschermd tegen een zwangerschap.

    Pil alsnog innemen, de strip afmaken en direct beginnen (zonder stopweek)met een nieuwe strip. Je kan tijdens die tweede strip wel last krijgen van een doorbraakbloeding, maar je bent wel beschermd tegen een zwangerschap. Voor de driefasenpil met ethinylestradiol en gestodeen (Tri-Minulet en Triodeen)geldt: pil alsnog innemen en 7 dagen doorslikken: gebruik hiervoor de witte tabletten van een nieuwe strip.oor de driefasenpil met ethinylestradiol en levonorgestel(merknamen Trigynon en Trinordiol)geldt: pil alsnog innemen en 7 dagen de pil doorslikken. Gebruik hiervoor de gele tabletten van een nieuwe strip

    Reageer
    #5

    Dus ik ben gewoon veilig als ik hem alsnog heb genomen en me schema vetder volg en daarna gewoon wel een stopweek indien? Is er geen mogelijkheid dat ik zwanger ben als ik dat heb gedaan? Maar hoe wetem jullie zeker dat je dan echt de 3de week moet volgen???? Het voelt echt alsof ik al ongesteld ben , heb echt buikpijn enbloed al 3 dagen, maar het is niet veel en het is bruin. Soms heb ik ook slijm enz wit en soms bruin.

    Reageer
    #6

    Je had dus 14 dagen condooms moeten gebruiken.

    Dus een zwangerschap is niet uitgesloten.

    Reageer
    #7

    Ik heb na dat ik die pil was vergeten helemaal geen sex meer gehad. Dus dan kan ik toch niet zwanger zijn?

    Reageer
    #8

    Dat komt dan op hetzelfde neer dan wanneer je dus 14 dagen condooms zou hebben gebruikt. Dan kun je dus niet zwanger zijn. Waarom maak je je dan zorgen over een zwangerschap als je weet dat je geen seks hebt gehad?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Omdat ik eenndag voor dat ik mijn pil bem vergeten wel onveilig sex gehad heb en ik niet zeker weet dat ik echt de 3e week adviezen moet volgen of gewoon die van de 1ste week,want dan kan ik namelyk wel zwanger zijn als ik voor de pil omveilig sexgehad heb.. maar ook omdat ik echt buikpyn heb en al 5 dagen af en tooe bruine bloed en best veel slijm.
    .

    Reageer
    #10

    Nou dan kan ik je geruststellen.
    De adviezen van de derde week zijn van toepassing.
    De veertien dagen erna (na de vergeten pil) zijn niet beschermd. Daarom dus het advies van de condoom. Jij hebt in die periode geen seks gehad.
    Ik denk dat je dus last hebt van een doorbraakbloeding.

    Reageer
    #11

    How weet je zeker dat ik dan de adviezen van de 3de week moet volgen?wanti edereen zegt wat anders..

    Reageer
    #12

    Alle fabrikanten geven aan dat wanneer je de pil doorslikt en er een bent vergeten je de adviezen van de derde week moet volgen. We moeten er maar vanuit gaan dat die het toch zeker moeten weten.

    Reageer
    #13

    Jeeej ben ongesteld! Dankjulliewel

    Reageer
    #14

    Joycex,
    Dat is een zorg minder dus.

    Reageer
    #15

    Ik ben echt heel raar ongedteld geweest, meestal komt er op zaterdag beetje oud bloed.enndan eord ik het echt op zondag en dan tot zaterdag en nu was ik het gelijk zaterdag heel erg tot dinsdag.. nu ben ik nogsteeds bang op zwamgerschap want heb ook buikpijn.of komt dit doordat ik doorslikte de vproge x? Help!

    Reageer
Reageer op: Pil doorslikken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief