Pil vergeten in eerste week

  • #1

    Hoi allemaal,

    Graag zou ik jullie mening horen over mijn situatie. Ik heb een verschrikkelijke fout gemaakt en ben bang dat ik nu zwanger ben. Ik ben de pil vergeten in de eerste week van de pilstrip. Dat ik een pil vergeten was wist ik wel, maar ik was in de veronderstelling dat dit in de tweede week was. Heel stom, blijkbaar heb ik van deze pilstrip al eerder pillen gebruikt en ben ik dit vergeten, waardoor ik een misberekening heb gemaakt met het aantal dagen dat ik al bezig ben.

    Ik zal mijn situatie concreter proberen te maken: op zondag 26 mei begon ik weer met de pilstrip na een menstruatieweek. Op donderdagavond 30 mei vergat ik de pil, welke ik pas op vrijdagavond innam. Van zaterdag op zondag heb ik seks gehad. Pas vandaag kom ik achter mijn grote fout. Mijn huisarts zegt dat ik niets anders kan dan afwachten en dat er zeker een kans bestaat dat ik zwanger ben omdat ik de pil in de eerste week vergeten ben. Ik begin licht te paniekeren, want dit zou echt verschrikkelijk uitkomen op dit moment: ik krabbel net overeind uit een burnout. Heeft iemand nog tips of geruststellingen? Ik hoor graag van jullie!

    Alvast bedankt!

    Liefs, Emma

    Reageer
    #2

    Adviezen bij het vergeten van de pil

    Zolang u een vergeten pil inneemt binnen twaalf uur na het vaste tijdstip voor slikken van de volgende pil, bent u tegen zwangerschap beschermd.
    Eén pil vergeten:

    Neem die pil dan alsnog in.
    Neem de volgende pil op het normale tijdstip en maak de strip af.

    Aanvullende maatregelen zoals de morning-afterpil of een condoom zijn dan niet nodig.

    Lees verder/Bron:
    http://www.thuisarts.nl/anticonceptiepil/ik-ben-pil-vergeten

    Reageer
    #3

    Bedankt! Volgens deze informatie zou 1 pil vergeten niet erg zijn? Maar dat is toch wel het geval in de eerste week?

    Reageer
    #4

    Een pil vergeten is volgens mij niet zo heel erg hoor. Had je seks tijdens je meest vruchtbare dagen dan?

    Reageer
    #5

    Ik weet helaas niet precies wat mijn meest vruchtbare dagen zijn, want ik slik al jaren de pil en slik dit ook regelmatig langer door zodat er niet echt structuur in zit. Nu was ik wel net met een nieuwe pilstrip begonnen en ben ik in de eerste week dus 1 pil vergeten terwijl ik ook onbeschermde seks heb gehad twee nachten later. Ik lees op internet verhalen dat je dan toch echt kans loopt om zwanger te zijn, omdat je in die dagen (week na beginnen van de pilstrip na stopweek) waarschijnlijk het meest vruchtbaar bent.

    Reageer
    #6

    De pil vergeten in de eerste week is niet zo gunstig. Er is nog wel een morning after pil die je nog tot vijf dagen na de seks kan gebruiken, de EllaOne. De moet je huisarts uitschrijven. Daarvoor ben je nu te laat helaas. En kan je niet anders dan afwachten inderdaad. Maar gelukkig is de kans op zwangerschap heel klein, maar dus niet nihil. Sorry dat ik je niet goed kan geruststellen.

    Reageer
    #7

    Toch bedankt voor de reactie, ondanks het feit dat ik niet gerustgesteld kan worden. Ik hoor ook nergens anders, zal helaas de komende 1,5 week moeten afwachten en me niet te gek moeten laten maken. Er is bij zwangerschap natuurlijk altijd nog een keuze om het weg te laten halen, maar ik hoop dat het niet zover komt. Dat lijkt mij toch niet zo gemakkelijk als het zover komt. Bovendien ben ik bang dat het risico's met zich meebrengt.

    Reageer
    #8

    hoi Emma

    ik vind het heel vervelend voor je. ik zit met hetzelfde probleem
    wat je kan doen is rustig afwachten net als mij meer kan je helaas niet doen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pil vergeten in eerste week


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief