Laag libido door Mirena spiraal, ‘gebrek’ aan hormonen of…

  • #1

    Hallo,

    Ik ben een vrouw van 26 en ik heb sinds twee maanden de Mirena spiraal. Hij bevalt goed, op het volgende na: mijn libido is enorm gekelderd en de sex is af en toe pijnlijk.

    Voorheen zat ik aan de pil (Diane35), daarbij had ik deze klachten niet.

    Nu is mijn vraag of dit ligt aan het feit dat er weinig hormonen in de Mirena zitten, of dat er een bepaald stofje in de Mirena zit waardoor mijn libido zo gekelderd is.

    En aansluitend: als ik de Mirena laat verwijderen, zal ik dan weer aan een zware pil als de Diane moeten om mijn libido weer hoog te krijgen?

    Groetjes,

    Inge

    Reageer
    #3

    Ik heb dit probleem ook, echt vreselijk! Voel me echt een saai ding.
    Heb jij je spiraaltje laten weghalen? Een andere oplossing gevonden?

    Reageer
    #4

    Hoe lang heb je het spiraaltje al?

    Reageer
    #5

    Ik heb mijn mirena spiraal sedert 2014 en heb er nu pas klachten over' ook mijn libido is sterk verminderd met de spiraal.

    Reageer
    #6

    Hormonale anticonceptie verandert natuurlijk het nodige in je eigen hormoonhuishouding, waar je op kortere of langere termijn last van kan krijgen. Pilgebruik bevordert oestrogeendominantie; bij een spiraaltje weet ik niet precies hoe het zit met de hormonen. Ook zorgt het voor tekorten in je lichaam als zink, vitamine B,  magnesium en taurine.

    Heb zelf een pessarium, al ligt die nu wel een poos ongebruikt in de kast.

    Reageer
    #7

    Ik heb eerst 4,5 jaar een spiraaltje gehad (mirena), daarna een nieuwe laten plaatsen die ook bijna 1 jaar gehad maar hij zat mij niet lekker, snel emotioneel en geen zin meer in seks. Ook kon ik me er moeilijk toe zetten, ik wilde wel maar de zin was er niet. En het was soms ook pijnlijk. Nu die er uit is ben ik echt opgelucht en is mijn libido gelukkig weer terug. Ik ga over een paar weken een anticonceptie staafje proberen.

    Reageer
    #8

    @Anoniem 9 maart. Hormonale anticonceptie werkt verstorend op je eigen hormoonhuishouding. Staafje misschien nog wel erger. Had zelf pessarium in mijn vruchtbare jaren.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Laag libido door Mirena spiraal, ‘gebrek’ aan hormonen of…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief