Mirena langer dan 5 jaar?

  • #1

    Hallo,

    Morgen( 1-11-2012) is het 5 jaar geleden dat ik een Mirena spiraal heb laten zetten.Heb sindsdien geen menstruatie gehad. Nu hebben ze gezegd dat het spiraal na 5 jaar vervangen moet worden maar hoor ook van veel kanten dat dit niet nodig en dat het spiraal makkelijk wat langer kan blijven zitten. Nu is mijn vraag of dit waar is en zo ja, hoe lang?

    Alvast bedankt voor uw reactie.

    Mvg

    Reageer
    #4

    ik heb de spiraal nu 6 jaar, en is nog werkzaam zegt de huisarts, totdat je weer een bloeding krijgt, dan wordt ie vervangen.

    Reageer
    #5

    Dat is dan een vreemde opmerking.
    De werking van de Mirena spiraal is volgens de fabrikant 5 jaar. Daarna is de spiraal niet meer betrouwbaar.

    Reageer
    #6

    Mijn eerste mirena spiraal heeft 5 jaar gezeten
    Mijn tweede mirena spiraal 6 jaar
    Mijn derde mirena spiraal draag ik al zeven jaar
    Vorig jaar heeft mijn man zich laten steriliseren en wacht ik al af waneer ik door middel van bloedverlies weet dat het spiraal is uitgewerkt
    Ik word niet ongesteld door het mirena spiraal.

    Ik heb positieve ervaringen met het mirena spiraal

    Ik heb veel negatieve ervaringen gelezen en denk zelf dat vrouwen met negatieve ervaringen eerder reageren dan vrouwen met positieve ervaringen.

    Reageer
    #7

    Die spiraal is uitgewerkt. Dat je niet ongesteld wordt kan meerdere oorzaken hebben.

    Reageer
    #8

    Ik heb (mijn eerste) Mirena spiraal al bijna 6 zes jaar. Behalve een week rugpijn redelijk kort na plaatsing heb ik nooit ergens last van gehad. Ik ben heel tevreden. Ik werd al jaren niet meer ongesteld, terwijl ik met een koperspiraal juist heel erg en onregelmatig menstrueerde. Ik was eigenlijk elke maand ziek tijdens mijn menstruatie. Nu ben ik vrijwel nooit meer ziek.

    Ik twijfel nu of ik de Mirena spiraal moet laten verwijderen. Vorige maand was ik ineens een soort half ongesteld en de laatste tijd heb ik ook weer vaker hoofdpijn en nu terwijl ik dit typ, voel ik van alles in mijn buik. Ik ben het afgelopen half jaar ook al twee keer verkouden geweest en heb de griep gehad voor het eerst sinds jaren. Ik ben bang dat de spiraal is uitgewerkt.

    Omdat ik al 47 ben en niet bepaald sexueel actief twijfel ik of ik een nieuwe moet laten zetten. Bij de huisarts lukt het nooit en dan kost het meteen al mijn eigen risico in het ziekenhuis.

    Maar ja zonder spiraal krijg ik misschien weer allerlei klachten net als vroeger.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bij mij zit de Mirena ook al ruim 7 jaar. Ik ben inmiddels 51 en seksueel niet actief. Al die tijd niet gemenstrueerd, tot een paar maanden geleden. Toen een keer of 3 lichte bloedingen gehad. Maar nu zijn de bloedingen weer weg. Ik heb verder nog geen overgangsklachten. Wellicht dat de Mirena deze maskeert? Twijfel dus om hem te laten zitten, te verwijderen of te vervangen.

    Reageer
    #10

    Net als het geval is met voedingsmiddelen, dekt de fabrikant zich altijd in tegen schadeclaims. Een houdbaarheidsdatum op een pak koekjes geeft vaak aan dat de smaak van het product tot die datum gegarandeerd lekker is. Na die datum gaat de smaak achteruit, maar is het product nog niet bedorven. Met de Mirena werkt het net zo. Een gegarandeerde werking tot 5 jaar, en na die 5 jaar gaat de werking achteruit maar kan de Mirena voor veel vrouwen nog voldoende werken.

    Reageer
Reageer op: Mirena langer dan 5 jaar?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief