Vraag over betrouwbaarheid pil

  • #1

    Ik slik al een paar jaar de microgynon 30. In de vorige pilstrip ben ik 1 keer de pil vergeten ik weet niet meer precies in welke week maar heb de pil toen geloof ik wel binnen de 12 uur ingenomen. De afgelopen maanden heb ik geen gemeenschap gehad ook niet tijdens de vorige pilstrip.
    Nu is het zo dat in de stopweek gewoon op dezelfde dag als normaal ongesteld ben geworden. Ik ben weer binnen de 7 dagen met een nieuwe strip begonnen en na 5 dagen correct pil gebruik heb ik gemeenschap gehad zonder condoom. Ik zit nu in week 3 van de strip en heb de pil verder correct ingenomen.
    Mijn vraag is nu of de pil wel al betrouwbaar is na 5 dagen in week 1 na de stopweek omdat ik de pil in de vorige periode waarschijnlijk 1 keer iets te laat heb ingenomen. Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Volgens de bijsluiter ben je gewoon beschermd.

    Reageer
    #3

    Als je die vergeten pil alsnog binnen 12 uur hebt ingenomen, ben je beschermd en hoef je geen aanvullende maatregelen te treffen.

    Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3b.htm

    Reageer
Reageer op: Vraag over betrouwbaarheid pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief