Klachten door Implanon/Nexplanon?

  • #1

    Hallo,

    Ik heb drie maanden geleden de implanon die ik een jaar gedragen heb laten verwijderen.
    Ik had heel veel lichamelijke klachten waaronder bekkenpijn, rugpijn en ga zo maar door.
    Na veel gedoe en veel huisarts bezoeken en fysiotherapie te hebben gehad ben ik gaan zoeken naar de bijwerkingen van de implanon en die liegen er niet om.
    Mijn besluit stond dus vast.
    Mijn klachten werden geweten aan depressie of aan het feit dat ik mijn onderbeen dat jaar ervoor op drie plekken gebroken heb gehad.
    Nu ben ik niet gauw bang en maakte ik me ook niet ongerust maar een depressie vond ik wel vergezocht.
    Ik was zelfs in ontkenning dat ik in een depressie zou zitten.
    Inmiddels andere huisarts en dat ding uit mijn arm laten halen en mijn.lichamelijke klachten zijn zo goed als verdwenen.
    De klachten die ik nu heb wijt ik dan ook aan mijn been.
    Ik loop nu wel weer goed en kan alles wel redelijk weer maar mijn been en lijf zijn nogniet weer in optimale conditie.

    Mijn vraag is eigenlijk of dit soort klachten meer voorkomen of dat iemand daar ervaring mee heeft.
    Ik maak me namelijk wel zorgen, juist omdat mijn lijf zo ontregeld is geweest door dit staafje

    Reageer
    #2

    Ik heb 10 jaar (bijna 11) een Implanon gedragen. Netjes om de 4 jaar vervangen en nooit ergens last van gehad. Ik heb 'm nu verwijderd omdat ik geen hormonen meer wil en ik zit er over te denken om me te laten steriliseren. In ieder geval heb IK nooit negatieve ervaringen gehad met Implanon.

    Emma

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Hallo,

    Ik heb gedurende 10 jaar zonder klachten Implanon/Nexplanon gedragen. Drie maanden geleden heb ik het staafje laten verwijderen. De afgelopen vier jaar heb ik niet gemenstrueerd. Tot op heden ben ik nog niet ongesteld geworden. Heeft iemand een idee wanneer ik weer ongesteld ga worden?

    Groetjes, Marlijn

    Reageer
    #5

    ik heb nu sinds 3 maanden een nexplanon dus de vernieuwde versie van de implanon ik heb tijdens dat ik de laatste keer ongesteld werd gemeenschap gehad zonder condoom maar nu moetg ik veel naar de wc en rommelen mijn darmen erg veel is er iemand die hier ook ervaring mee heeft of heeft iemand advies voor wat nu te doen ??

    Reageer
    #6

    Nou, ik heb het staafje zo lang gedragen maar jouw klacht heb ik nooit ervaren. Kan het zijn dat je iets verkeerds hebt gegeten?

    Reageer
    #7

    Ik heb begin december nexplanon gekregen en hem er gisteren weer uit laten halen. Ik was alleen nog maar moe, bijna depressief er bij en zo prikkelbaar dat je je je niet voorstellen. Het leek bijna alsof ik de hele tijd ruzzie met mezelf had, dan werd ik kwaad maar dan zat ik tegelijkertijd tegen mezelf, nee, je bent niet kwaad dat lijkt maar zo. nouja niet fijn dus. ben blij dat dat rotding er uit is!

    Reageer
    #8
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    je hebt gelijk, ik heb mijn implanon gisteren laten verwijderen met precies de zelfde klachten als jou. mijn arm is nu van de verwijdering erg dik blauw en pijnlijk. maar dat heb ik er wel voor over. geen implanon meer voor mij, wel ben ik op zoek naar iets anders iemand enig idee? de pil werkt helaas niet na 6 verschillende geprobeerd te hebben.

    Reageer
    #10
    Reageer
    #11

    Misschien de prikpil of het spiraaltje?

    Reageer
    #12

    Ik heb de implanon nu een jaar in me arm zitten. En nergens last van!

    Reageer
    #13

    Ik heb 5 jaar een mirena gehad en ben een jaar geleden depressief geworden.
    Ongeveer een half jaar geleden heb ik mijn mirena laten verwijderen.
    Langzaam aan ben ik uit mijn depressie gekomen en ging het steeds beter met me.
    Op dat moment had ik nog geen idee dat de mirena hier misschien iets mee te maken had.

    anderhalve maand geleden heb ik een implanon laten plaatsen.
    Bijna precies vanaf dat moment ben ik mij weer slechter gaan voelen en ben ik opnieuw in een depressie beland. (hyperventileren, paniekaanvallen, huilbuien, nergens meer het nut van inzien, hopeloosheid etc.)
    Samen met mijn psycholoog besloten de implanon te laten verwijderen.
    De implanon is er nu een week uit en het lijkt erop dat ik me al beter begin te voelen.
    Nu achteraf denk ik dat de mirena msischien wel de oorzaak is geweest van mijn 1e depressie.
    Bij de huisarts bleek in hun bestand te staan dat ik vroeger van de pil ben afgestapt omdat ik hier duizelig van werd. mijn depressieve klachten nu gaan ook gepaard maar duizeligheid dus ik denk dat ik de conclusie kan trekken dat ik niet tegen de hormonen kan van welke anticonceptie dan ook.

    Dus voor de mensen onder jullie die last hebben van deze klachten bij de pil, ik raad jullie aan voorzichtig te zijn met andere hormoonhoudende anticonceptie.

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Na ruim 2 jaar het implanon te hebben 'gedragen' heb ik hem laten verwijderen omdat mn menstruatie hevig en onregelmatig was. De afgelopen 2 jaar heb ik ook last gehad van depressieve en angstige gedachten en chronische hyperventileren. ( terwijl ik voorheen altijd vrolijk en opgewekt was ) Ik heb dit nooit eerder aan het implanon gekoppeld, tot ik hem vorige week liet verwijderen. Had 4 dagen last van zowel visuele als auditieve hallucinaties. nu zijn we een week verder en ben ik redelijk van de schrik bekomen en zijn de depressieve gedachten met de noorderzon vertrokken. Ook het hyperventileren dat met geen behandeling te verhelpen was, is nu in een klap verdwenen. Als ik het over kon doen had ik niet voor dat pokkeding gekozen,

    dewi (18jr)

    Reageer
    #15

    Ik heb de implanon anderhalf jaar in mijn arm en was razend enthousiast. Je kan het niet meer vergeten, geen last van ongesteldheid heel soms een dagje spot. maar ik ben het laatste jaar steeds minder mezelf, ondanks dat in mijn leven nu juist heel goed en postief is ben ik de laatste tijd vaak down en prikkelbaar. Aangezien ik de afgelopen maanden tijdens mijn ongesteldheid (die na een halfjaar gewoon weer maandelijks kwam) alleen maar heb lopen huilen, en vannacht ook de hele nacht, was ik het zat en heb ik vanmorgen de huisarts gebeld om het te laten verwijderen.. maar nu ik dit lees valt er heel veel op zn plaats, ik ben namelijk vaker naar de huisarts geweest vanwege duizelingen en flauw vallen.. de uitkomst was altijd goed op je voeding letten (wat ik al deed) en het feit dat ik gewoon een wat lagere bloeddruk had. Nooit gedacht dat dit misschien in verband kon staan met elkaar.. hopelijk zal ik me beter voelen na morgen

    Reageer
Reageer op: Klachten door Implanon/Nexplanon?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief