Doorslikken pil, eerst doorbraakbloed, nu niet.

  • #1

    Hallo,

    Ik heb de pil nu vier strips doorgeslikt en ik heb altijd wat last gehad van wat doorbraakbloedingen. Nu heb ik daar voor het eerst geen last van. Ik weet dat je als je doorslikt heel goed zonder doorbraakbloedingen door het leven kan gaan, maar bij mij is dat dus nog nooit het geval geweest. Betekent dit dan ook iets (misschien dat mijn lichaam zich heeft aangepast, of een toevalligheid?), of hoef ik mij uberhaupt geen zorgen te maken?

    Bedankt voor het antwoord.
    Groet.

    Reageer
    #2

    De menstruatie uitstellen?

    Je kunt de menstruatie uitstellen door de stopweek over te slaan en direct met de volgende strip door te gaan. Elke dag dat je een pil slikt, stel je de bloeding weer een dag uit. Gebruik je een zogenaamde twee- of driefasenpil, dan kan je bij het doorslikken alleen de pillen uit het laatste gedeelte van een strip gebruiken (deze hebben een andere kleur). Je kunt de menstruatie zonder bezwaar twee tot drie maanden uitstellen. Na een paar weken uitstel krijg je wel kans op een tussentijdse bloeding. U kunt dan een week stoppen. Je blijft wel tegen zwangerschap beschermd. Voor zover we weten kan het geen kwaad om de pil langere tijd zonder stopweek te blijven slikken.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3b.htm

    Reageer
    #3

    Hallo, bedankt voor je reactie Quote, alleen ik vraag me meer iets anders af. Ik weet namelijk dat je de menstruatie kunt uitstellen door door te slikken. Normaliter als ik doorslik krijg ik, in de week waarin ik eigenlijk ongesteld zou moeten worden, doorbraakbloedingen. Nu heb ik geen doorbraakbloedingen gekregen. Ik weet dat sommigen dat altijd hebben als ze doorslikken, maar ik normaliter niet. Ik vraag mij af wat dat zou kunnen betekenen en of dit misschien gewoon normaal is?

    Reageer
Reageer op: Doorslikken pil, eerst doorbraakbloed, nu niet.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief