Waneer hormonen weer in balans na stoppen met de pil

  • #1

    Beste iedereen,

    Ongetwijfeld zal deze vraag vaak genoeg gesteld zijn maar ik zit een beetje met mijn handen in het haar. Ik ben nu 4 maanden geleden gestopt met de pil en nog geen 1 keer ongesteld geworden. Ik heb wel 1 keer een beetje een oude bruine bloeding gehad maar dat was met een halve dag weer over. Ik hou elke maand bij wanneer ik "officieel" ongesteld zou moeten worden en deze week voel ik ook wel de ongesteldheidsverschijnselen als een vette huid, buikkrampen en rugpijn maar het echte ongesteld zijn zit er nog niet bij.
    Naast dat ik nog niet echt ongesteld ben geworden heb ik ook ontzettend last van extreem haar uitval, erg vet haar, veel puistjes in m´n gezicht maar ook op m´n decollete en mijn rug wat ik echt nog nooit heb gehad en ben ik de eerste maand heel erg duizelig geweest.

    Ik vroeg me af of jullie dit ook hebben gehad en of bovenstaande blijvend is door het stoppen met de pil of dat het puur is dat je hormonen weer in balans moeten komen wat een tijdje kan duren. Hoe lang duurt het ongeveer voordat mijn hormonen weer in balans zijn en dat ik niet meer onder de puistjes zit en geen extreem haaruitval heb?

    Zijn er nog dingen die ik kan doen om alles minder heftig te maken of moet ik gewoon mijn tijd uitzitten?

    Ik heb ongeveer 10 jaar aan de pil gezeten en heb eerst de Diane pil gehad en de laatste jaren de Yasmin.

    Hopelijk kunnen jullie me helpen.

    Reageer
    #2

    Dat kan wel tot een jaar duren, maar meestal is dit na een maand of drie tot een half jaar wel weer hersteld. Het is ook afhankelijk van hoe lang je de pil hebt geslikt en jouw eigen gezondheid.

    Reageer
Reageer op: Waneer hormonen weer in balans na stoppen met de pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief