Morning after pil en bang om toch zwanger te zijn

  • #1

    Hallo..

    Ik heb een vraagje over mijn menstruatie. Onlangs is het condoom gescheurd tijdens het vrijen maar omdat ik niet de pil gebruik zijn we zo snel mogelijk de morning- after pil gaan halen. Ik heb na deze in te nemen wel mijn menstruatie gehad maar deze was iets korter, maar nog even hard als normaal.

    Op dit moment heb ik last van een blaasontsteking (denk ik want ik moet mij nog laten testen bij de dokter) Maar normaal zou ik rond deze periode ongesteld moeten worden. Ik ben echter al een paar dagen overtijd, heeft een blaasontsteking invloed op je menstruatie? Of kan ik toch nog zwanger zijn?

    Ik heb meestal wel een onregelmatige cyclus maar ik kan ongeveer wel schatten rond welke periode ik ongesteld word.

    Ik maak me toch vrij veel zorgen of ik al dan niet zwanger ben.

    Groetjes

    Aagje

    Reageer
    #2

    Was de bloeding die je na de MAP hebt gehad wel je reguliere menstruatie of was die eerder?

    Breng in ieder geval even ochtendurine naar de huisarts voor de blaasontsteking. Dat zou geen invloed op je menstruatie moeten hebben.

    Reageer
    #3

    hi, ik heb iets vergelijks baar met wat hier boven staat. Ik ben vorige maand op 4 november ben ik voor het laatst ongesteld geworden. Zaterdag 12 november heb ik onveilig sex gehad niet langer dan 40 seconde daarna heeft hij snel een condoom gepakt, voor de zekerheid heb ik toch maar een MAP genomen de zelfde dag nog. Nu zijn we ruim een maand verder en ben ik vannacht ongesteld geworden 6e van de maand december. Heb normaal gesproken heel veel last van m'n menstruatie maar nu dus helemaal niet. Heb ook niet heel veel bloed wel donker, maar niet echt heel veel. Maar omdat ik afgelopen dagen hier dus ook dingen over ging zoeken ben ik best wel bang dat ik toch nog zwanger kan zijn..?

    dus mijn vraag is kan het zo zijn dat ik zwanger ben terwijl ik gewoon ongeteld ben geworden..

    Reageer
    #4

    Dat is niet erg waarschijnlijk. Heb je eerder geen bloeding gehad na het innemen van de MAP?

    Een menstruatie kan best wel eens iets minder zijn dan je gewend bent. Bovendien is het pas de eerste dag van je menstruatie. Dus niet meteen in de stress schieten

    Reageer
    #5

    nee heb niet eerder een bloeding gehad. Nouja mijn vraag was meer. Kan het zo zijn als je na een MAP. Ongesteld word maar toch zwanger blijkt te zijn. Las oo vele sites dat ongesteld zijn en zwangerschap niet samen kunnen gaan, maar op andere sites wel weer..

    Reageer
    #6

    Als je ongesteld wordt, kun je in principe niet zwanger zijn

    Reageer
    #7
    • hartelijk dank.
    Reageer
    #8

    Vind het vrij vervelend. Dat ik ongesteld ben Rn vrij wel amperb. Bloed, normaal gesproken ksn ik bijna nirt lopen vsn de pijn en nu heb ik helemaal geen last. En er komt vrij wel niks uit me vergeleken met eerdere keren ? Is het dan normaal dat er bijna niks uit me komt?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het kan nog een gevolg van de MAP zijn. Je menstruatie is ook nog niet voorbij.
    Als je er ongerust over blijft, doe dan een zwangerschapstest

    Reageer
    #10

    Ik heb de MAP ook nog gepakt en mijn menstruatie kwam toen een tweetal weken later. Waren de twee ergste weken in mijn leven zeg maar. Bij mij was het de combinatie van de MAP en het plots veranderen van het weer (vriezen). Ik was niet zwanger. Heb toen wel een zwangerschapstest gedaan, en deze was negatief. Paar uur nadat ik de test gedaan had kwamen mijn regels er toen ook door. Stress doet ook veel zeg maar... ik zou je aanraden eens een test te doen, en als je dan nog onzeker bent of last krijgt van kwaaltjes, naar de dokter gaan

    Reageer
    #11
    1. ik heb onveilige seks gehad wat er dom is maar goed ik kan het niet meer terug draaien maar heb de MAP gehad, ongesteld geweest en negatieve testen maar ben nog steeds bang dat k zwanger ben loop ik me zelf nu gewoon gek te maken ? of is die stress normaal

    gr

    Reageer
    #12

    Je kunt jezelf natuurlijk ook voor niks gek maken ...

    Reageer
    #13

    Mijn ovulatie was afgelopen zondag. Op dinsdag heb ik onveilige seks gehad. Na een paar minuten zijn we gestopt, mijn vriend is niet klaargekomen. Voor de zekerheid heb ik woensdag een morning after pil genomen.

    Weet iemand of deze pil wel zin had zo vlak na mijn ovulatie? In de bijsluiter lees ik dat het enkel de eisprong uitstelt. Maar wat als die al heeft plaatsgevonden?

    Bestaat er een kans dat ik toch zwanger ben?

     

    Reageer
    #14

    Hoe weet je zo zeker dat je zondag je ovulatie had?  Een MAP werkt inderdaad niet altijd.. Als de bevruchting al heeft plaats gevonden kan de MAP daar niets aan veranderen

    Reageer
    #15

    Dank voor je snelle reactie Tandor. Op zondag ochtend heb ik een ovulatietest gedaan, die was positief. Dus de ovulatie was waarschijnlijk op zondag of maandag. Toch?

    Nu zijn er belangrijke redenen om nog even met een zwangerschap te wachten. Vandaar dat we de seks van dinsdag niet hebben doorgezet en voor de zekerheid een morning after pil hebben gehaald.

    Heel dom natuurlijk. We maken ons nu zorgen.

    Reageer
Reageer op: Morning after pil en bang om toch zwanger te zijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief