Paniekaanvallen bij vermoeidheid, afwezig gevoel, wakker schrikken

  • #1

    Goedenavond!

    Ik kamp al een tijd met klachten als paniekaanvallen en vermoeidheid.

    Voor het eerst begon mijn klachten savonds thuis op het toilet. Ik kwam vermoeid thuis en zat in de wc, ik wreef in mijn ogen omdat ik mij echt moe voelde, zodra ik mijn oogkleppen open deed zag ik alles draaien en verkeerde in een psychose. Ik dacht dat ik helemaal gek aan het worden was, soort van spacen, en kon bijna niet meer nadenken. Ik vergat wat ik een paar seconden deed en dacht. In mijn droom zag ik beelden die ik helemaal niet kon verklaren, leken op beelden van Atari spelletjes. De dagen erna was het gevoel nog steeds niet weg, wanneer men tegen mij praatte was ik steeds afwezig. Ik ging naar de eerste hulp en daar werd mij verteld dat het een paniekaanval was en werd verwezen naar mijn huisarts. Die had het op zijn beurt over Derealisatie. Heb oxazepam moeten gebruiken en met dank aan gedragstherapie moest ik erin geloven dat het wel allemaal goed zou komen, veel afleiding zoeken. Dat hielp erg goed en na circa 2 weken waren mijn klachten verdwenen.

    Een paar maanden later kreeg ik het nog een keer, toen ik samen met mijn vrienden aan het feesten was. Ik vroeg een vriend om mij naar huis te brengen. De dagen erop had ik het gevoel van derealisatie nog lichtjes en het verdween vlot.
    3 weken geleden heb ik het voor de derde keer gehad. Iedere keer wanneer ik een angst/paniekaanval heb gehad heb ik savonds last van wakker schrikken. Wanneer ik bijna in slaap val, schrik ik opeens wakker, een heel vreemde ervaring.

    Wat mij opvalt is dat het telkens in de avond begint, wanneer ik mij heel vermoeid voel. Opeens voel ik mij dan angstig, maar ik weet niet voor wat. De laatste dagen voel ik me heel erg vermoeid en ben dus kwetsbaar. Ik loop nu bij een psycholoog om mijn hartslag omlaag te krijgen, mijn hartslag is tijdens rust circa 80 bpm, dus wat aan de hoge kant. Ik voel me heel vaak erg gespannen en moet regelmatig stotteren. Hierdoor laat ik mijzelf ook behandelen door een logopedist.

    Ik kan wel zeggen dat mijn moeder ook last heeft gehad van paniekaanvallen, hyperventilatie. Ze had een vitamine b12 te kort en heeft dus een tijd lang injecties gekregen. Zou het zo kunnen zijn dat ik misschien ook een B12 tekort heb en mijn omschreven klachten daaruit voortvloeien? En hoe zit het met mijn hartslag, waarom is deze hoog? Wat kan ik hiertegen doen?

    Ik verwacht dat als ik mijn vermoeidheid overwin en ook minder gespannen ben ik deze klachten ook niet zal hebben. Hopelijk kunnen jullie mij wat tips geven!

    Reageer
    #2

    Als je regelmatig paniekaanvallen hebt, waarbij je waarschijnlijk ook hyperventileert, is het niet vreemd dat je hogere hartslag hebt. Je voelt je immers vaak heel erg gespannen.
    B12 zou je bij de huisarts kunnen laten onderzoeken.
    Als je daadwerkelijk last hebt van hyperventilatie, zou je daar met ademhalingsoefeningen wat aan kunnen doen. Dat zou al een verlichting van klachten kunnen geven, waardoor je zelf ook wat rustiger wordt.

    Doe eens een test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Lees ook eens de columns over angsten op:
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten
    Daar kun je ook ademhalingsoefeningen vinden

    Reageer
    #3

    Beste Tandor,

    Ik hyperventileer niet, ook niet wanneer ik een paniekaanval. Het is echt enkel angst, een echt verhoogde hartslag merk ik ook niet. Wat ik wil zeggen is dat mijn hartslag regelmatig wat aan de hoge kant is, ook wanneer ik geen paniekaanval heb. Ik denk dat ik hierdoor sneller kwetsbaar ben en sneller in een angstzone kan komen.

    Ik ben momenteel inderdaad bezig met ademhalingsoefeningen bij mijn therapeut, heb er nog niets van gemerkt.

    Ik kan wel zeggen dat ik als kind ook altijd erg vermoeid was en ook vitamine pillen diende te gebruiken.

    Reageer
    #4

    [quote]Ik hyperventileer niet, ook niet wanneer ik een paniekaanval.[/quote]Dat is best opmerkelijk.....wie heeft vastgesteld dat je bij een paniekaanval niet hyperventileert? Je hoeft dat zelf namelijk helemaal niet in de gaten te hebben.

    [quote]Ik denk dat ik hierdoor sneller kwetsbaar ben en sneller in een angstzone kan komen.[/quote] Dit is niet zo...en zeker niet als je zelf in de gaten hebt dat je hartslag verhoogd is..

    Reageer
    #5

    ik snap helemaal wat je zegt en ik heb het volgens mij ook een beetje.ik zou inderdaad gaan kijken of je vitamine b12 tekort komt want ik heb meerdere mensen dit horen aangeven met een soort sloom gevoel. zelf heb ik dit ook rond de avond, dan voel ik het opkomen.al is dit onderwerp van 3 jaar terug hoop ik toch dat jij eruit ben gekomen.

    Reageer
Reageer op: Paniekaanvallen bij vermoeidheid, afwezig gevoel, wakker schrikken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief