Angst , Beheerst mijn leven tips ?!!

  • #1

    Hallo ik ben Bilaal 14 jaar en zit in 2 h/v alles ging goed tot voor vier weken terug ik kreeg last van hoofdpijn ik dacht; 'Ach, ik heb wel vaker hoofdpijn gaat wel over'
    maar nee het bleef ik ging naar een week toch maar op zoek naar een oorzaak op google GROOTSTE FOUT DIE IK GEMAAKT HEB !!
    en kwam op allemaal enge dingen uit toen kwam de tijd van voordurende angst om de dood als iemand iets zij over de toekomst dacht ik; 'Als ik er dan nog maar ben' dit is heel angstig om mee te maken..

    Dus na 2 lange weken van piekeren en stress die nog meer lichamelijke klachten mee brachten ging ik naar de dokter met lood in me schoenen..
    En naar tien minuten stond ik buiten met de diagnose neus/holteonsteking haal maar een neusspray bij de kruidvat en kom over een week maar terug stom verbaasd was ik over hoe ze me behandelde en ook wel blij dat het geen hersentumor of dergelijken is..

    Maar naar een paar dagen kwam de angst weer terug (Hoofdpijn was gezakt) met dat ik op afstand van 30m een bord niet kon lezen ik was in paniek en dacht dat dit het einde zal zijn van mij leven.
    Volgende dag meteen naar opticien en hij zij dat de ogen na de laatste metingen niks waren veranderd een erge gerust stelling al weer..

    Na een tijd van aanvallen en rust ging ik toch nog eens naar de huisarts deze vond het schokkend en stuurde me meteen door na een psgyloog..
    ook omdat ik een tijd van twee weken : 22x de huisartsenpost gebeld heb,2x bij de opticien geweest,1x bij arst van huisartsenpost en 3x bij me eigen huisarts..
    ik heb me eerste gesprek gehad en het was fijn maar toch blijven de aanvallen komen dit is zeer vervelend..

    Toen kwam er naar 3 weken eindelijk een vijf dagen aan rust zonder aanvallen dit was fijn maar toen ik me gister duizelig voelde was het hrt gedaan met de pret en reed ik als een gek naar de huisartsenpraktijk deze vond dat dit niet langer zo kon rn gaf me kalmerende pillen (waar je bijna alleen van kan slapen :s) mee en een verwijzing naar Pro presona (Een psgiator) toe..

    Maar de angst blijft toch nog steeds de kop op steken dagelijks...
    Iemand tips of adviezen want ik hou dit niet lang meer vol en het liefste wil ik de hele dag met iemand hier over praten :(..

    Reageer
    #2

    Praten kan natuurlijk ook helpen...

    Angstaanvallen zijn ook heel vervelend. Ze kunnen ook heel wat lichamelijke klachten veroorzaken. Waaronder hyperventilatie. De lichamelijke klachten die hierdoor ontstaan zijn gelukkig niet ernstig maar daarom niet minder vervelend.
    Ik zou je willen aanraden om een 2-tal testen te doen.
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest en
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_angststoornistest

    Als je ze hebt gedaan laat je hier maar even weten wat de uitkomsten waren.

    Daarnaast raad ik je aan om de columns over angst eens te lezen.
    Daar staan ook ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen in die je heel goed kunt gebruiken.
    http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

    Reageer
    #3

    Bij angst had ik 51 Punten dus een gevorderde stoornis en hyperventialitie heb ik niet echt ik sta nu wel onder pysgloog en psgiator (begint op 16 juni)

    Reageer
    #4

    Toch maar even de andere gedaan score : 50

    Reageer
    #5

    Dat betekend dus dat je wel last hebt van hyperventilatie. Dat is op zich niet zo gek als je aan angststoornis hebt. Maar dat verklaart dan ook je klachten!
    Je hoofdpijn en je angstgevoel en paniekaanvallen komen daar dus wel vandaan.

    Ik raad je aan om het dossier angsten te lezen en voor de oefeningen te doen die daar in staan.

    Reageer
Reageer op: Angst , Beheerst mijn leven tips ?!!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief