Vreemde nacht

  • #1

    Gisteren ben ik na een lange dag studie, 11:00 - 22:00 in de bieb, en redelijk wat koffie in de avond (voor mijn doen) om 1:15 naar bed gegaan. Toen ik ging liggen was ik erg onrustig. Ik kon mijn plek niet vinden en had overal jeuk. Om 2 uur sliep ik in maar op half 7 werd ik onrustig wakker. Ik heb toen volgens mij een uur wakker gelegen in onrust, en voelde me in vlagen angstig. Korte slaapjes met vreemde dromen werden afgewisseld met (half) wakker zijn en verwarde gedachten. Wel steeds met ogen dicht. Dit tot een uur of 11:00. Is dit een psychische aandoening en heb ik reden tot zorgen?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je wat veel caffeine op hebt gehad.

    Reageer
    #3

    Nu heb ik het, na een avondje stappen, weer! En nu ook een klein beetje met ogen open. Het is alsof gedachten heel snel gaan en ik me tegelijkertijd behoorlijk afwezig voel.

    Reageer
    #4

    Momenteel ben ik ook erg angstig. Ik voel mij enigszins verward en ben op een vreemde manier steeds erg bewust van wat ik aan het doen ben. Ik las net ergens dat dat voortekenen kunnen zijn van een psychose. Dat vind ik nog angstaanjagender. Zijn er tips om hier nu mee te dealen? Ben ik niet gewoon mijzelf gek aan het maken op deze manier?

    Reageer
    #5

    Beste

    Zijn er kleinigheden waar je je snel en veel zorgen over maakt?
    Ben je soms snel op je tenen getrapt?

    Je zou best onmiddellijk stoppen met koffie te drinken, cafeïne werkt slecht op je systeem, vooral 's avonds.

    Zelf heb ik last van angststoornissen, daaruit heb ik geleerd dat cafeïne zeer slecht is. Nu het is niet omdat je 1 vreemde nacht hebt beleefd dat je angststoornissen hebt.

    Als je opmerkt dat je veel te veel nadenkt over dingen waar anderen niet zolang bij stil zouden staan dan heb je misschien wel iets. Maar maak je geen zorgen, dit is niet zo erg. Gewoon wegblijven van de koffie, stresstoestanden die je kan vermijden, moet je ook doen. Probeer ook je gedachten te verzetten door aan sport te doen. Drink voldoende water en eet gezond. Dit zijn allemaal goede tips voor een gezond verstand.

    succes

    anonymous

    Reageer
    #6

    Bedankt voor de reactie! En is het mogelijk dat ik een psychose krijg? Of is dat erg ver gezocht?

    Reageer
Reageer op: Vreemde nacht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief