opeens kleine bultjes op vingers

  • #1

    Op mijn pink, ringvinger en wijsvinger zitten opeens kleine bultjes. Het lijken een soort van blaasjes en ze jeuken. Als ik erin prik doen ze pijn.Het rare is dat ze allemaal op dezelfde plaats zitten, op het eerste gedeelte van de vinger. Vorige maand had ik ook zo'n bultje en die verdween uiteinlijk, maar nu zie ik er opeens veel meer!

    Wat zou het kunnen zijn?

    Reageer
    #2

    Hallo Chantal,
    Ik heb zelf jaren geleden ook allemaal blaasjes op mijn vingers gekregen, die verdwenen weer en kwamen weer terug.Uiteindelijk kon ik beide handen niet meer gebruiken, waren opgezet,gingen vervellen en als ik ze gebruikte knapte ze open, tot bloedens toe. Na heel veel allergietesten(waar niks uitkwam),behandelingen met teerzalf en pretnison ben ik uiteindelijk(na 7 weken ziekenhuisopname)behandeld met licht therapie en dat had het gewenste effect.Wat het nu geweest is weet ik nog steeds niet, men vermoed toch spanningen.Hoop voor jou dat het iets heel anders is maar wou het je toch ff laten weten.Ben zelf anderhalf jaar aan het tobben geweest,dus hoop dat je hier misschien iets aan hebt. Sterkte ermee.

    Reageer
    #3

    ik heb hier al jaren last van en meestal in het najaar en de winter.
    met een cortisonzalf van de huisarts best onder controle te houden.
    succes.

    Reageer
    #4

    Ik begrijp niet waar jullie zo moeilijk over doen.

    Dit is zwemmerseczeem, een simpele schimmelinfectie, die vaker aan de voetzolen te zien is.

    Met een zalfje met miconidazol, dat je eenvoudig bij de drogist en apotheek kunt krijgen zonder recept, is het met een weekje over.

    Reageer
    #5

    [b]George schrijft:[/b]
    [quote]Ik begrijp niet waar jullie zo moeilijk over doen.

    Dit is zwemmerseczeem, een simpele schimmelinfectie, die vaker aan de voetzolen te zien is.

    Met een zalfje met miconidazol, dat je eenvoudig bij de drogist en apotheek kunt krijgen zonder recept, is het met een weekje over.[/quote]

    Ik zal je vertellen, dat is helemaal geen zwemmerseczeem.
    ZwemmersEczeem kan niet op je handen komen, die zit alleen op je voeten, dat vertelde een dokter aan mij.
    Ik heb dit zelf ook, en vorige week waren het er maar 2, nu heb ik een hand vol (tussen alle vingers heb ik bultjes)
    Morgen ga ik naar de dokter, en hopend dat ze iets vinden.

    Reageer
    #6

    Zwemmerseczeem en voetschimmel kunnen wel degelijk op de handen komen als je met je vingers aan je voeten krabt, infecteer je op dat moment jouw handen. Klopt dus niet wat je zegt.

    Reageer
    #8

    Stress inderdaad. Had er vroeger ook last van. En veel zweten op je handen verstoord natuurlijk balans van micro-organismen op je handen waardoor je een allergische reactie kunt krijgen. Als je dan ook nog gaat krabben vererger je het. Je arts heeft er vast een zalfje voor. Ik heb ooit ook zalf gehad en toen was het binnen 2 weken weg, nooit meer terug gekomen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Stress? Ik denk een schimmelinfectie. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwemmerseczeem

    Reageer
    #10

    Ik heb dergelijke bultjes tussen de vingers jarenlang gehad - vreselijke jeuk - totdat een arts mij erop wees dat zijn vrouw ze had gekregen door contact met bleekmiddel (in biotex bijvoorbeeld) en wasverzachter (ook bij het ophangen van de was). Ik heb toen geen scherpe (af)wasmiddelen en wasverzachter meer gebruikt en nooit meer last gehad.

    Reageer
    #11

    hydrotisch exceem kan het ook nog wel eens zijn. Google maar eens naar afbeeldingen.

    Vaak is het wel zo dat als je de bultjes op je handen hebt, dat je dan ook meestal een aanval op je voeten hebt.

    Stress maakt het erger.

    Reageer
    #12

    ik heb ook last van hele kleine bultjes op mijn vingers en ik ben erachter gekomen dat ik het krijg 1 dag nadat ik rood fruit heb gegeten de bultjes zijn rood, voelen als een brandwondje onder de huid en gaat daarna een beetje jeuken en verdwijnt weer, het zit te diep in de huid om open te knappen. heb het dus na het eten van rood fruit maar zelfs na het eten van een spekje. erg vervelend maar doe er niks aan denk ik

    Reageer
    #13

    Ik heb ook al een paar jaar last van jeuk blaasjes tussen de vingers. Het is me opgevallen dat ik het vaak krijg wanneer ik in het weekend een paar glazen wijn of andere alcoholische dranken heb genuttig. Met de handen onder de koude kraan wil wel helpen tegen de jeuk. Zalfjes met cortisonen erin helpen helaas niet bij dit probleem. Het is volgens mij niet echt eczeem, maar blaasjes die diep onder de huid liggen. Denk dat ik ermee moet leren leven, want tot op heden helpt niets wat afdoende is.

    Reageer
    #14

    Dit doet mij denken aan een schimmelinfectie. Wat vind de huisarts ervan?

    Reageer
Reageer op: opeens kleine bultjes op vingers


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief