MDMA tussenpauze

  • #1

    Als bewuste gebruiker ben ik bekend met de 2-maanden pauze regel tussen mdma-gebruik vanwege de neurotoxteit. Hier hou ik me dan gewoonlijk ook aan zodat mijn receptoren de tijd hebben het serotine niveau te herstellen. Alleen vorige week vrijdag was ik op een bosfeest die helaas opgerold werd door de politie net na ik mijn eerste kwartje gedoseert had (Zo'n 50mg). Hier voelde ik vrijwel niks van en ik vroeg me dus af of bij kleine doseringen ook precies 2 maanden zou gelden. Ik heb namelijk a.s week (dus 2 weken ertussen) weer een groot feestje waar ik een normale dosis zou willen gebruiken. Is dit onverstandig en maakt je dosis een verschil in benodigde recessie tijd?

    Reageer
    #2

    De dosering zal daar zeker invloed op hebben. of 2 weken na de lage dosering voldoende zal zijn ? Geen idee..dat hangt namelijk vooral af van het herstellend vermogen van je lichaam.

    Reageer
    #3

    Met slechts 2 maanden rust zal 50mg niet veel meer doen inderdaad.
    Al ik heb mijn "mdma tijdperk" al een poos geleden achter me gelaten, misschien kan ik je wel een beetje helpen.

    Je klinkt wel als iemand die graag weet wat ie neemt, en zich er (een beetje, of heel veel) in heeft verdiept.
    Met MDMA gaat vooral de kraan open bij de neurotransmitter serotonine, een stofje in de hersenen waardoor je je (zeer) gelukkig, verliefd, etc voelt, en juist deze word zeer langzaam aangevuld.. zo langzaam zelfs, dat het een jaar kan duren voordat deze "tank" weer vol is. Bij de andere neurotransmitter, Dopamine, staat de kraan wat minder open, en deze word ook sneller aangevuld (daarom blijf je na een weekend mdma bingen "slechts" alleen nog maar wakker, terwijl de mdma rush niet meer terugkomt, want je serotonine is op).

    Korte beknopte uitleg hoe MDMA werkt. Hoef je natuurlijk niet te vertellen dat je je spul altijd moet testen, zodat je niet per ongeluk PMMA, McPP of een ander dergelijk naar stofje inslikt. (XTC doden worden 9/10 veroorzaakt door slechte synthese (PMMA) of een stof die helemaal niets met MDMA te maken heeft (McPP, een migraineopwekker), en als het wel MDMA is, is uitdroging het grootste gevaar, wat opgelost door goed te drinken, iets meer dan normaal.

    Om je serotonine aanvoer weer wat op gang te helpen kan je 5htp als supplement nemen (drogist) of gewoon een week extra bananen eten, want daar zit 5htp ook in. Wat is 5htp? een precursor (voorloper) van serotonine.

    Verder zou ik echt veel langer wachten als je de "MDMA magie" wil blijven voelen, want ook al gebruik je verstandig, de magie slijt er uiteindelijk vanaf. (en alleen maar sneller met misbruik van het middel).

    Reageer
    #4

    Iets specifieker, bij MDMA gaat inderdaad de kraan serotonine open (net als overigens dopamine en noradrenaline). Omdat MDMA van invloed is op het 'recycleproces' van deze zogeheten neurotransmitters(maar laten we het voor het gemak bij serotonine houden) zal er een kortstondig tekort ontstaan aan Serotonine, na de high komt de low, er is niet genoeg serotoninevoorraad om je nog vrolijk te voelen.
    Een paar dagen later zijn je zenuwcellen weer van de schrik bekomen, door die plotselinge overvloed van serotonine hebben de receptoren (eiwitten die serotonine herkent en hierop een zenuwsignaal doorstuurt) besloten om dat niet snel nog een keer te laten gebeuren. Deze receptoren worden tijdelijk minder gevoelig voor de effecten van serotonine, ze hebben tolerantie voor een lichamelijke signaalstof. Dat betekend dat je hersenen met hun normale gang van zaken minder receptoren kunnen activeren, dit is de welbekende Dinsdagdip.
    Afhankelijk van je lichamelijke conditie, je gebruik(-history) en een hoopje randfactoren duurt deze productie van Serotonine ergens tussen de 2 dagen en 2 weken.
    De echte reden dat er een aantal (2 á 3, afhankelijk van wie je het vraagt) maanden pauze zit, is omdat MDMA behoorlijk wat schade aan je koppie toebrengt. Hoewel het er op lijkt dat het gros van deze schade niet exact te herstellen is, blijken hersenen heel erg plastisch te zijn, ze zoeken gewoon een nieuwe manier om voor elkaar te krijgen wat ze willen.
    Een interessant voorbeeld zijn een aantal apen die belachelijke doseringen MDMA op 4 achtereenvolgende dagen gekregen hebben. Vervolgens werd de helft ver van de helft van de apen na een paar dagen een analyse van de hersenen gemaakt, bij de andere groep apen pas na 7 jaar. Wat blijkt, MDMA had een hele hoop serotoninezenuwbanen(die zijn over het algemeen vrij lang en verbinden verschillende delen vd hersenen) kapot gemaakt. In de 7-jaar oudere apen was deze zelfde schade er nog, maar waren er nieuwe zenuwbanen aangelegd om te kunnen compenseren voor deze schade.
    De 3-maanden regel lijkt ervoor bedoeld te zijn om onze hersenen steeds een kans geven een nieuwe weg te zoeken, voordat we er nog een dreun aan uitdelen.

    Maargoed, om mijn punt te maken. Effect van MDMA is niet evenredig met de ontstane schade, je wordt helemaal niet high omdat er schade optreed, dat is gewoon een vervelend bij-effect. Het is dus verdomde goed mogelijk dat je wel significante schade hebt opgelopen en beter kunt wachten. 🙂

    Reageer
    #5

    Ja, inderdaad altijd laten testen je drugs. Ik heb een handig lijstje gemaakt https://www.legalsilkroad.nl/drugs-testen-4fa-4fmp-drugstestservice-alle-adressen/ zodat iedereen kan zien dat altijd ergens dichtbij in de buurt je je drugs kan laten testen.

    Reageer
Reageer op: MDMA tussenpauze


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief