Doffe pijn rechts onder ribben na alcohol

  • #1

    Sinds een half jaar heb ik na het drinken van alcohol de dagen erna het gevoel alsof er iets gezwollen rechts in mijn bovenbuik zit. Echt pijn doet het niet eerder het gevoel alsof er iets klem zit. Ik ben 18, en 85 kg. De hoeveelheid alcohol ligt ongeveer tussen de 10 en 20 standaard eenheden en ik drink eens in de drie weken. Echt dronken word ik er niet meer van. Vrienden drinken ook deze hoeveelheid maar ik ken niemand die dezelfde klachten heeft. Het gevoel houd na het drinken zo´n 3 tot 7 dagen aan.

    Nu vraag ik me af of mijn lever (of andere organen rond die plek) misschien zwak zijn door een andere aandoening en dat het door alcohol daarom extra heftig reageert.

    Zijn deze klachten ernstig genoeg om naar de huisarts te gaan? Nogmaals, het doet niet echt pijn. Maar aangezien mijn leeftijd en herhaling van de klachten maak ik me er toch een beetje zorgen over.

    Bij voorbaat dank voor een reactie

    Reageer
    #2

    10 tot 20 standaard eenheden is behoorlijk wat voor een 18-jarige! zeker als je dit al een aantal jaren doet zou het me niet verbazen dat je hier last van krijgt. Ik zou zeker naar de huisarts gaan, maar die vertelt je waarschijnlijk dit: hou het eens bij een glaasje of 5!

    Reageer
    #3

    [quote]ongeveer tussen de 10 en 20 standaard eenheden Echt dronken word ik er niet meer van[/quote] Voor een 18 jarige is dit toch wel excessief..

    Je lever reageert niet door een andere aandoening: Je drinkt gewoon te veel
    dat anderen hier geen last van hebben zegt natuurlijk helemaal niets. Niet ieder mans reageert hetzelfde op alcohol.

    [quote]Sinds een half jaar heb ik na het drinken van alcohol de dagen erna het gevoel alsof er iets gezwollen rechts in mijn bovenbuik zit. Echt pijn doet het niet eerder het gevoel alsof er iets klem zit.[/quote]Je geeft zelf al aan waardoor de klachten ontstaan. Het zou me niet verwonderen als het inderdaad je lever is. En al helemaal als je daarnaast ook nog een ongezonde levensstijl zou hebben en bijvoorbeeld overgewicht.

    Ga naar je huisarts en laat je leverwaarden controleren........denk in de tussentijd na over de alcohol consumptie

    Reageer
Reageer op: Doffe pijn rechts onder ribben na alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief