Gestopt met roken en blowen maar nu blijf ik hoesten

  • #1

    Hallo,

    Misschien een beetje vroeg dag maar sinds gisteren toch maar besloten om te stoppen met het roken van tabak en jointjes roken omdat ik dit toch al een tijdje wilde.

    Nu ging ik zojuist hardlopen (voor het eerst in jaren) en echt ver kwam ik niet. Ik ben nu toch al een uurtje thuis maar ik blijf heel erg hoesten. Ik heb zelfs toen ik rookte nog nooit zo erg gehoest. Mijn keel kriebelt heel erg en ook mijn longen en het begint nu een beetje pijn te doen in mijn keel zelfs van het hoesten.

    Ik had juist gedacht dat ik me hierdoor beter zou voelen, moet ik naar de dokter?

    Bedankt

    Reageer
    #2

    Ik heb zojuist echt flink overgegeven en het hoesten is nu stukken minder. Misschien moet ik nog niet gaan hardlopen maar eerst flink intensief wandelen?

    Ik kan me voorstellen als je 8 jaar niks doet en dan opeens gaat hardlopen dat dit niet echt goed is voor je lichaam. Het hoesten en de kriebel lijkt nu wel bijna weg te zijn na het overgeven, ik hoop dat dit zo blijft.

    Reageer
    #3

    Het was ook wat voorbarig om te denken dat wanneer je 1 dag bent gestopt met roken, je daar dan ook meteen resultaat mee boekt!

    Je slijmvliezen, je luchtwegen en je longen zullen toch echt even moeten herstellen van het roken. Bouw je activiteiten dus vooral rustig op!

    Reageer
    #4

    Ik ben nu vijf maanden gestopt met roken, maar ik merk dat mijn lichaam nog steeds aan het 'herstellen' is. Dus een hele normale reactie van je lichaam lijkt mij.
    Wel goed dat je bent gestopt!

    Reageer
    #5

    Hallo, daar ben ik weer. Ik heb nu al 3 dagen geen tabak gerookt. Wat voor het eerst is in bijna 8 jaar. Daar ben ik wel trots op. Ik heb wel een elektronische sigaret die ik soms gebruik, nu vroeg ik me af hoe slecht dit eigenlijk is. Als ik die E-cigaret rook, heb ik dan kans dat mijn conditie vermindert? Of is dit slecht voor mijn longen?

    Helemaal gestopt met wiet ben ik trouwens NOG niet. Ik rook 's avonds een beetje wiet puur uit de waterpijp. Ja ik weet dat dit ook niet 100% goed is, en ik hoop daar ook op den duur mee te stoppen. Maar het lijkt me veiliger om het risico van terugval te verkleinen op deze manier. En ik denk vergeleken met 8 jaar vol wiet en tabak ROKEN dat dit wel degelijk een klein beetje vooruitgang is.

    Alvast bedankt

    Reageer
    #6

    Oh nog even voor de duidelijkheid dus: Ik ben niet van plan om wiet te blijven gebruiken. Ik heb de waterpijp als tabaksvervanger. Als ik helemaal geen behoefte meer heb aan tabak ga ik ook met wiet proberen te stoppen. Daarom wilde ik dus ook geen vaporizer of zo, dat vind ik de investering niet waard omdat ik er helemaal wil mee kappen binnenkort.

    Reageer
    #7

    Over de schadelijkheid van de E-cigaret zijn de meningen sterk verdeeld.
    Maar ook deze bevat chemische stoffen. alles wat je zo inhaleert is natuurlijk nooit goed voor je longen. Of ze minder schadelijk zijn dan de tabakrook? Geen idee. Het effect daarvan zal na verloop van tijd nog moeten blijken. Er is nog te weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan. Of het effect heeft op je conditie zal ook moeten blijken.

    Reageer
    #8

    Ok bedankt, dan zal ik denk ik daar ook maar rustig aan moeten doen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Gestopt met roken en blowen maar nu blijf ik hoesten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief