Paniekerig en somber na alcohol

  • #1

    Beste mensen,

    Ik ben een fysiek gezonde jongen (voor zover ik weet), heb in ieder geval geen aantoonbare ziekten. Ik ben 24 jaar, en probeer 2 a 3 keer per week te sporten.
    Wel kan ik het vaak op een zuipen zetten, zo'n 2 keer per week.
    De laatste tijd heb ik flink wat stress (studie en wat privezaken).
    De laatste 2 a 3 keer dat ik heb gedronken werd ik veel te vroeg wakker en was ik flink paniekerig. Bang om gek te worden, om een psychose te krijgen.
    Ook voel ik mij op de dagen dat ik niet drink wat somber, gestressed, angstig en heb ik een zeer oppervlakkige ademhaling waardoor ik mijn stem niet fijn kan gebruiken.
    Ook ben ik sinds vorige week gestopt met gokken op internet, iets wat ik eerst 4 a 5 keer per week deed, voor in ieder geval 5 maanden lang.

    Mijn vraag:
    Is dit normaal?
    Kan dit leiden tot een psychose?
    Wat kan ik hier aan doen?

    Reageer
    #2

    Een psychose is wellicht wat zwaar ingezet. Maar een depressie zou heel goed kunnen. Je klachten passen daar wel bij. Stress en spanning kunnen de oorzaak zijn.
    Ik zou je aanraden om het alcoholgebruik in ieder geval te matigen. Alcohol kan die gevoelens namelijk versterken. Daarnaast kun je ook wat ontwenningsverschijnselen hebben omdat je gestopt bent met gokken.(wel heel knap van je).
    Als je last blijft houden van de klachten, ga dan wel even naar je huisarts.

    Reageer
Reageer op: Paniekerig en somber na alcohol


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief