zwart voor de ogen en het niet meer kunnen herinneren.

  • #1

    Beste dokter,

    Ik werd een keer na het uitgaan zonder reden door een man in mijn gezicht geslagen. Ik was toen zelf 18. Ik weet nog dat ik van de klap geen pijn voelde en gewoon bleef staan. Ik wist eigelijk niet wat er gebeurt was maar toch voelde ik dat ik geslagen was en ik keek rond om me heen. En stonden een stuk of 10-20 man om me heen. Vanaf dat moment kan ik niks meer herinneren.Toen het licht weer bij mij aanging lag de man voor mij te trillen op de grond. Het leek wel onbewust begreep ik dat ik hem knock out had geslagen. Ik schijn hem dus vol op zijn geslagen te hebben. De avond zelf verliep heel gezellig en ik had helemaal niet veel gedronken of drugs gebruikt. Ik blowde wel af en toe maar niet veel.Van mijzelf ben ik een hele rustige jongen die nooit een vechtpartij uit zou lokken of ruzie met een vreemde zou make.

    Mijn vraag is hoe kan het dat ik me niks meer herinneren van dat ik die man geslagen heb. Wat ik wel weet is "als" ik dan boos word het net voelt alsof een duivel in mij treed die de controle over mij neemt. Het lijkt dan net alsof ik er plezier in heb om degene die mij onrecht heeft aangedaan kapot te maken.Op dat moment gaan alle remmen los. Mijn vader is er wel is van geschrokken en heeft meerdere keren gezegt dat die blik in mijn ogen niet gezond is en het lijkt alsof ik cocaine heb gebruikt. Nogmaals dit gebeurt bijna nooit en ik ben normaal een behulpzame rustige jongen.

    Ik begrijp niet hoe ik die 10 seconden op die specifieke avond helemaal vergeten kan zijn.

    Ik heb al gezocht op internet over dingen vergeten tijdens dat je een zwarte waas voor je ogen hebt. Maar kan er helemaal niks over vinden.

    Ik hoop dat u antwoord heeft!

    Alvast bedankt,

    Renzo

    Reageer
    #2

    Het snel vrijkomen van grote hoeveelheden adrenaline maakt deel uit van de vecht- of vluchtreactie. In geval van gevaar is dat nuttig omdat door te vechten of te vluchten er een grotere kans om te overleven ontstaat. Daarbij stijgt de bloeddruk door perifere vaatvernauwing en versnelt de hartslag waardoor er meer bloed rondgepompt kan worden. De pupillen worden groter, de ademhaling versnelt, en de handpalmen gaan zweten. De bloedtoevoer naar de darmen wordt verminderd. Ook wordt het gevoel van tijd beïnvloed: gebeurtenissen lijken trager te verlopen waardoor iemand sneller kan reageren.
    Lees verder:
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Adrenaline

    Reageer
Reageer op: zwart voor de ogen en het niet meer kunnen herinneren.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief