Tips nodig bij het afkicken van verslaving partner

  • #1

    Hallo allemaal,

    ik zou graag wat bruikbare tips willen in het omgaan en ondersteunen van mijn partner die al ruim 3 decennia verslaafd is aan cocaïne. Ik wil hem graag ondersteunen in het proces van afkicken maar loop ook tegen mijn eigen boosheid en irritaties aan als reactie op bepaald gedrag tijdens het gebruik (het terugvallen). Ik krijg terug dat ik de situatie op mezelf betrek als ik dus boos ben om dingen die zijn gezegd tijdens een episode en dat ik zo geen steun ben. En voel me dan ook heel schuldig als dat gebeurd en tegelijkertijd merk ik gewoonweg dat ik op momenten ook minder ruimte heb om altijd weloverwogen te reageren. Ik vind het dit ook heel lastig en geeft me het gevoel in de twilightzone te zitten: waar kies ik voor mezelf en waar moet ik geduldig blijven en steunend zijn en op welke manier?

    Kunnen jullie als exgebruikers tips geven wat nu daadwerkelijk helpt als het gaat om ondersteunen en motiveren?

    Reageer
    #2

    Hoi, mag ik vragen of er kinderen zijn. Oh en even voor de goede orde; ik ben geen exgebruiker. Erkent jouw partner z'n verslaving en wil hij er net zo graag vanaf als jij dat voor/samen met hem wilt. Ik vraag dit om de manier waarop hij op jouw irritatie bij 'n terugval reageert. Op zo'n moment legt hij een en ander bij jou neer. Hij kan niet anders, zo doen verslaafsen. Probeer hem in een ontwenningskliniek te krijgen. Dat kan alleen als hij dat zelf wil.
    Ik wens je sterkte! Heb je iets aan dit antwoord gehad? Ik hoop het.

    Reageer
    #3

    Lievegoed verslavingszorg:
    http://www.lievegoed.nl/verslavingszorg/

    Goed lezen!

    Reageer
    #4

    Hai Ano(niem)
    Verslaafd aan coke ben je geestelijk, maar niet lichamelijk (gelukkig).
    Neem als jullie kunnen een vakantie van 2-3 weken naar een plek waar hij geen coke kan gebruiken.
    En zorg dat zijn adres-boekje of mobile geen 06-nummers meer heeft van zijn leveranciers.
    2 weken zonder coke doet wonderen; je zult zien dat er geen afkick verschijnselen zijn, behalve een beetje sjaggerijnig naar jou toe.
    Maar. . probeer ook uit te vinden WAAROM hij coke gebruikt: komt het door de werkdruk? of iets anders?
    Succes, groet, Har

    Reageer
    #5

    ik zit met het zelfde probleem.

    ..alleen zijn er wel kinderen in  het spel.heb ook alles geprobeerd.lief doen hem begrijpen,boos zijn , zijn gang laten gaan enz enz....weet niet of het moet werken maar ben op een breek punt gekomen en zit er over na te denken om hem voor de keus te stellen.zijn gezin of zijn neus. hij gebruikt er ook alcohol  erbij waar door hij wel eens agressief  in woorden wordt en ik maar laat gebeuren.ik blokkeer dan als hij dan zo doet.

    Reageer
Reageer op: Tips nodig bij het afkicken van verslaving partner


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief