blijvend last van erge kater

  • #1

    Hallo, ik ben jonge man van 31 jaar en ik heb al ruim 4 maanden aangesloten last van concentratieproblemen, wazigheid en vermoeidheid. Dit begon allemaal toen ik 4 maanden terug op stap ging met een vriend. Ik had die avond teveel gedronken, ik moest overgeven en had een enorme kater de dag erna. Dit kwam o.a. omdat hij mij 6 shotjes sterke drank gaf, waarvan de laatste vrij snel achter elkaar, en ik normaal alleen maar bier drink. Ik drink al vanaf mijn 20e en kan er redelijk goed tegen. Ik heb in het verleden vaker een kater gehad of iets teveel gedronken en het is altijd hetzelfde: de dag na het drinken heb ik een beetje last van duizeligheid, vermoeidheid en soms misselijkheid, maar de dag daarna voel ik mij weer kiplekker.
    Na deze avond had ik tot 2 weken erna nog last van misselijkheid en draaierigheid en tot op de dag van vandaag voel ik mij nog steeds niet goed: concentratieproblemen, wazigheid, vermoeidheid. Ik ben nog steeds niet de oude en zit hier heel erg mee. Ik ben bang dat er misschien iets is beschadigd.
    Ik heb sindsdien niets meer gedronken en mijn huisarts zegt dat het wel weer beter wordt. Ik heb een bloedtest gehad en daar was ook niks raars uit op te maken. Ik weet eigenlijk niet wat ik hier nog tegen kan doen. Ik ben sinds die avond per direct gestopt met roken en drinken en ik gebruik ook geen medicijnen of drugs. Ik zit hier al 4 maanden mee en ik wil heel graag weer de oude ik zijn.
    Kan iemand mij adviseren wat ik nog kan doen of mij vertellen wat ik precies heb? Zoveel had ik nou ook weer niet gedronken die avond: een aantal pilsjes en later dus die 6 sambuca waardoor het allemaal mis ging. Ik kan best goed tegen drank en kan ook redelijk wat hebben.
    Zou iemand mij advies kunnen geven of mij vertellen wat ik heb of moet doen?

    Reageer
    #2

    Idem dito.. Heb ongeveer hetzelfde probleem. Zit er al een maand of drie mee, kan er niks op internet over vinden..

    Reageer
    #3

    Dag Test,
    Bedankt voor je reactie.
    Ik hoop dat het snel beter zal worden, voor jou en voor mij. Mocht je wel iets kunnen vinden op internet, of een remedie aangereikt krijgen- of uit jezelf weer beter worden, zou je me dat dan kunnen laten weten?
    Sterkte.

    Reageer
    #4

    Ik heb precies hetzelfde probleem. Ook nog nooit wat op gevonden, heb het een jaar terug 2 maanden gehad en nu is het weer aan de gang. Hoop ook dat hier een duidelijk antwoord op komt!

    Reageer
    #5

    Hallo Ka,

    Bedankt voor je bericht.
    Bij mij is het langzaam iets beter geworden maar ik ben nog steeds niet de oude. Ik heb minder last van vermoeidheid maar de wazigheid is er nog steeds- iedere dag. De concentratieproblemen zijn ook heel iets minder geworden maar ook die zijn er nog steeds. Het is inmiddels 5 maanden en 3 dagen geleden dat ik bovengenoemd avondje uit was en ik heb nog steeds niets gedronken en gerookts sindsdien. Ik hoop dat mijn klachten ooit een keer helemaal weg gaan.

    Waren jouw klachten een jaar geleden na 2 maanden helemaal verdwenen? Het is niet leuk voor je dat je er weer last van hebt. Bij mij kwam het puur door het teveel en te snel drinken die avond- met name de sambuca shotjes hebben dit bij mij veroorzaakt. Van bier heb ik het nooit gehad en ik heb redelijk wat bier gedronken vanaf mijn 20e tot mijn 31e, met name tijdens het uitgaan.

    Als je nog tips hebt hoe je er de eerste keer vanaf bent gekomen dan hoor ik het graag.

    Sterkte!

    Reageer
    #6

    Wie zegt dat dit door die bewuste avond met alcohol komt.
    Ik heb een lekkend hersenvlies gehad, waardoor de hersenen zonder vocht komen te liggen. Het gevoel dat je hierbij krijgt is hetzelfde als een erge kater.
    Dit wordt ook zo door de doktoren beschreven.
    Vraag maar aan je huisarts. Succes

    Reageer
    #7

    Hallo,

    heb je al vorderingen kunnen maken? Mijn situatie is onveranderd

    Reageer
    #8

    Dag Test,

    Mijn situatie is iets verbeterd maar ik ben nog steeds niet de oude. Mijn dokter wil me nog steeds niet doorverwijzen naar een neuroloog en zelf weet hij ook niet wat het is en denkt dat het wel weer beter wordt.
    Ik heb sindsdien (15 maart jl.) nog steeds niks gedronken en vermoed dat het ooit wel weer helemaal beter wordt.

    Ik heb nog steeds de volgende klachten:

    wazigheid,
    trager denken, lichte concentratieverlies
    niet meer uitgerust wakker worden terwijl ik wel diep slaap.

    Ik heb e.e.a. op internet opgezocht en al deze klachten/symptomen komen door een beschadiging aan de hersenstam. De hersenstam zorg ervoor dat je je alert en fit voelt, dat je goed uitgerust wakker wordt want dat gebied regelt het slaap-waak-ritme en dat je je goed kunt concentreren. Mensen die een beroerte, een CVA of een hersenbloeding hebben gehad waardoor dit gebied is beschadigd kunnen ook onze symptomen krijgen maar dan in ergere mate. Het is mogelijk dat mensen volledig herstellen van een beroerte, CVA of hersenen bloeding en dat alle symptomen over gaan.

    We houden dus goede hoop, ik baal nog steeds ontzettend dat ik me zo heb laten gaan. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik van mijn 20e tot mijn 30e erg veel heb gedronken, veel meer dan normale mensen zowel qua frequentie als qua hoeveelheid per keer. Mijn klachten zijn vast het resultaat van het vele drinken en het beruchte avondje dat alles mis ging was vast de druppel die de emmer deed overlopen.

    Ik heb een maand na het avondje uit dat het mis ging een MRI scan laten maken bij de universiteit omdat ik me daar had opgegeven als proefpersoon. Ik heb de mri scan digitaal meegekregen met het bijbehorende softwareprogramma om het in te lezen. De onderzoekers konden me alleen geen feedback geven omdat ze geen artsen waren. Ik kan er zelf geen touw aan vast knopen maar het lijkt alsof er met mijn hersenen niet veel mis is zoals ik het op mijn mri scan zie. Ik zou graag hebben dat iemand met verstand van zaken (neuroloog) een keer naar mijn mri scan kijkt en kan zeggen of er iets mis is en misschien ook wel weet hoe en wanneer mijn klachten over gaan. Mijn huisarts is een lam... want hij wil me niet doorsturen. Als hier iemand nog een idee of suggestie heeft hoor ik het graag.

    Gr.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Inmiddels weer een huisartsbezoek en een bloedtest verder: heb bleek dat ik een zeer hoog vitamine b6 gehalte heb. Dit zou wel kunnen want ik slik al jaren vitamine b6 tegen mijn vermoeidheid (had veel last van slapeloosheid, maar dat is ander verhaal). Mijn klachten komen dus deels door een verhoogd b6 gehalte dus ik ben per direct gestopt met de vitamine b supplementen. Tevens heb ik een verlaagd vitamine D gehalte en omdat de maanden met de R er weer aan komen raadde de goede man mij aan vitamine D supplementen te gaan slikken. Dat doe ik dus bij dezen. Ik was trouwens in de veronderstelling dat de vitamine bloedtest bij mijn eerste bloedtest al was uitgevoerd maar dat was blijkbaar niet zo.

    Mijn klachten waarmee ik deze discussie ben begonnen als gevolg van teveel drinken op 15 maart jl. Zijn een stuk verminderd en ik geloof dat ze eigenlijk zo goed als weg zijn. Voor een ieder die ze ook heeft dus ook jij Test, raad ik aan te doen zoals ik: per direct definitief te stoppen met roken en drinken en zeker geen drugs. Een vitamine bloedtest bij de huisarts, hier nadrukkelijk om vragen anders krijg je alleen een ijzerbloedtest en dat is niet hetzelfde. Veel rust in die zin proberen 6 tot 8 uur diepe slaap per dag en geen stress. Ik heb mede door mijn klachten het afgelopen halfjaar veel stress gehad (nieuwe drukke baan, moeilijke relatie plus mijn klachten) het schijnt dus dat stress alle vormen van herstel in het lichaam bemoeilijkt d.w.z. dat het herstel langer duurt. Mijn klachten zijn nu voor 90% voorbij ik hoop dat ze met mijn verjaardag 1 december a.s. 100% voorbij zijn, dat weet ik zeker.

    Ik hoop dat de mensen met mijn klachten net zo makkelijk kunnen stoppen met drinken en roken als ik anders raad ik ze aan daar hulp voor te zoeken. Ik weet dat de omgeving het kan bemoeilijken (vriendenclub die veel drinkt en uit gaat of werk in de horeca) mijn omgeving nam mijn klachten nooit serieus en vond dat ik zwaar overdreef met mijn definitieve stoppen met drinken. Een hersen beschadiging is niet niks en dat herstelt zich nu eenmaal niet binnen een paar dagen.

    Heel veel succes iedereen met deze klachten.

    Gr.
    Jonge man

    Reageer
    #10

    Goedendag,
    Enige tijd geleden heb ik een bericht gepost waarin ik o.a. vertelde dat mijn klachten weg waren.
    Helaas waren mijn klachten in vergelijking met toen ze net begonnen een stuk minder en had ik vaker een 'goede dag' waardoor ik meteen te hard van stapel liep en dacht dat alles weer bij het oude was.
    Inmiddels bijna een jaar verder vanaf het moment dat mijn klachten begonnen en ze zijn een stuk minder. D.w.z. dat de wazigheid zo goed als weg is en ik beter slaap en uitgeruster wakker word. Ik heb wel minder energie dan voorheen en ben sindsdien niet meer barstens vol energie het bed uit gesprongen.
    tot een jaar geleden had ik nergens last van, had ik aan 6 uur slaap genoeg, begon voor mij het weekeinde pas op zaterdagavond vanaf middernacht en ging ik tot in de kleine uurtjes door. Stappend en feestend, maar ook thuis als er niet gedronken en gefeest werd.
    Ik voelde me superman, zo helder, fit en levenslustig was ik.
    Dat is vrees ik een vervlogen tijd.
    Ik voel me niet meer futloos, vermoeid, wazig en troebel, maar de 'oude ik' zal vermoedelijk niet meer terug komen al hoop ik natuurlijk van wel.
    Ik ben nog steeds gestopt met drinken en heb inmiddels ook een afspraak gekregen bij een neurochirurg die naar mijn mri scan heeft gekeken en volgens hem heb ik gezonde normale hersenen (dus geen beschadiging o.i.d.).
    Ik heb bij een instituut een breinmeting gedaan en de meneer kon zien a.d.h.v. de meting dat ik veel minder binnen kreeg dan normaal en inderdaad erg vermoeid was wat door stress, en een stukje overspannenheid komt. Daardoor heb ik een gevoelsblokkade opgezet waardoor ik minder binnenkrijg (dat verklaart de wazigheid en troebelheid en het verminderde bewustzijn en concentratieverlies) de stress en overspannenheid zorgde voor mijn blijvende vermoeidheid. Het is te zien op de meting en 'It makes sense!'
    Ik wil een ieder die deze klachten heeft (die ik in deze mail, maar ook in mijn eerdere mails beschreven heb) aanraden om ook een breinmeting te doen, het wordt vergoed, duurt niet lang, helpt echt.
    ze geven ook therapie om over je klachten heen te komen.
    Ik ben bijna bij de eindstreep hoop ik. Ik ben blij dat ik een manier heb gevonden om met mijn stress om te gaan. want dat is toch de oorzaak van mijn klachten. Volgens mijn behandelaar had ik al stress voordat ik deze klachten kreeg, maar had het bewuste avondje mij over de rand geduwd waardoor ik in een gat viel en daar nooit meer uit was gekomen.

    Ik wist niet dat stress zoveel kon veroorzaken.
    Ik zocht het in de richting van hersenschade, wat dus voor alleen maar NOG meer stress zorgde!

    Als een van jullie een breinmeting wil bij het instituut waar ik het heb gedaan en geholpen wil worden typ je breinmeting in op de zoekmachine en kom je meteen bij de link naar de website van het instituut. Anders raad ik mensen toch aan om naar een psycholoog te gaan ook al klinkt dat confronterend, maar het helpt zeker wel. Anders, baat het niet dan schaadt het niet, ofzoiets.

    ik had voorheen ook overschot B6 en tekort aan D.
    Dat is verholpen met supplementatie en het niet slikken van supplementen.
    De klachten werden er bij mij niet veel minder op.

    Ik wens iedereen veel goeds en een spoedig herstel.

    Warme groet,
    Jongeman

    Reageer
    #11

    Goedendag,

    Na 1,5 jaar met mijn vermoeidheid, wazigheid en concentratieproblemen rond te lopen ben ik wegens een verhuizing maar eens opnieuw naar (mijn nieuwe) huisarts gegaan. Er kwam WEER een bloedtest en dit keer kwam er wat uit wat meteen mijn klachten verklaarde: Mijn THS was veeeeeeeels te hoog wat betekent dat ik een te traag werkende schildklier heb waardoor er geen bepaalde hormonen afgegeven worden wat dus al mijn klachten verklaard. Hoe het kan dat ik ineens mijn klachten kreeg en waarom dat in mijn eerdere bloedtest niet te zien was, weet ik dan weer niet maar ik weet nu wel de oorzaak en de oplossing.
    Ik krijg euthyrax (iedere ochtend 1 wit pilletjes half uur voor ontbijt) en het gaat al een stuk beter.
    Ik wou dat dit een jaar geleden te zien was in de bloedtesten want dat had mij een hoop gedoe met psychologen, therapeuten, MRI-scans, neurochirurg en consulten bespaard.
    Mensen met dezelfde klachten raad ik aan nogmaals bloed te laten testen en met name op de schildklier functies. Ik dacht al die tijd dat het kwam door een beschadiging/ontregeling aan mijn hersenen/zenuwstelsel door mijn vele roken en drinken. Ik was daarom ook 1,5 geleden per acuut gestopt. Mijn nieuwe huisarts zegt dat het daar niets mee te maken heeft (dus ik zou in principe weer kunnen beginnen met roken en drinken) maar het niet roken en drinken bevalt mij uitstekend dus ik zet die trend voort. Ik ga mijn leven weer oppakken en genieten van de leuke dingen. Ik wens iedereen veel sterkte. groet (relatief gezien 'jonge' man)

    Reageer
    #12

    Hoe gaat het nu? Zit al een half jaar met dezelfde symptomen.

    Reageer
    #13

    Hallo Test,

    Mijn situatie is hetzelfde:
    Sinds ik aan de euthyrax zit is mijn wazigheid en vermoeidheid een groot stuk weggetrokken maar ik word nog steeds erg moe wakker, ik voel me nooit meer superfit zoals voorheen (het ligt niet aan wel of niet sporten want toen sportte ik ook niet heel veel). Ik merg nog steeds dat ik minder helder ben als ik zou willen en ik word savonds ook sneller moe.
    Ik kan qua concentratie ook minder hebben dan voorheen toen ik nog geen klachten had.
    Die klachten loop ik al mee sinds maart 2013. door de medicijnen is het een stuk minder geworden maar ik zal nooit meer dezelfde fitte heldere persoon worden als daarvoor. Ik vind het heel erg.
    volgens huisartsen mankeer ik niks, en heb ik alleen een te traag werkende schildklier en moet ik gaan sporten.
    Ik vind het heel erg ik heb geen hoop meer dat het ooit weer zoals vanouds word.

    binnen nu en 40 jaar ben ik toch dood

    Reageer
    #14

    Beste jongeman,

    Ik heb hetzelfde meegemaakt en wist mij ook geen raad met de enorm trage vooruitgang, was ook bang voor aandoeningen/ziekten etc. ben toen een paar keer gaan floaten als een try-out (https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=floaten) dit heeft mij enorm snel van de klachten afgeholpen en mij weer de oude gemaakt. Dit floaten zorgt namelijk voor een ontzettende reductie van de stress waardoor je makkelijker weer kan genezen. Voor mij heeft het lig een wonderbaarlijke werking gehad, hoop dat het jou misschien ook kan helpen.

    Succes

    Reageer
    #15

    Hallo iedereen,

    Ik heb dezelfde klachten als ongeveer iedereen hier.
    Een half jaar geleden had ik op een feestje teveel gedronken en had ongeveer 2 weken erna last van een soort ´´katerachtig´´ gevoel. Ook had ik erg last van verminderde aanwezigheid/bewustzijn, slechte concentratie, hoofdpijn, duizeligheid en moeheid. Gelukkig is het toen vanzelf redelijk over gegaan.
    Helaas heb ik sinds 3 dagen exact dezelfde klachten en wederom na een avondje drinken. (niet veel drank want na het eerstgenoemde avond drink ik niet veel meer).
    Ik ben erg benieuwd of iemand een idee heeft wat het zou kunnen zijn en wat bij anderen het ''herstel'' versnelde.

    Bij voorbaat dank,

    Lopez

    Reageer
Reageer op: blijvend last van erge kater


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief