Is mijn vader in gevaar?

  • #1

    Beste dokter,

    Mijn naam is Jessie (18) en ik heb een vraagje voor mijn vader. Hij is momenteel herstellende; ongeveer een jaar geleden is keel-en-halskanker bij hem geconstateerd.Het was gelukkig goed te verhelpen met een operatie en diverse bestralingen. Het deed me goed denken over zijn gezondheid en ik ben best wel veel bezig met de gezondheid van mijn ouders.

    Mijn vader rookt (nog steeds) als een ketter. En dan ook de zwaarste shag. U hoeft natuurlijk niet te vertellen dat dit heel slecht is, dat weet hij zelf ook dondergoed. Maar hiernaast drinkt hij +/- 10 kopjes koffie per dag.

    Normaliter zou dit niet echt een probleem zijn, denk ik. Hij doet er alleen een extreme hoeveelheid koffiemelk en suiker in. Ik denk dat de helft van het kopje daarmee gevuld is.

    Elke dag probeer ik hem te confronteren dat dit slecht voor zijn gezondheid is, zodanig dat mijn ouders er helemaal gestoord van worden. Hij zegt nou eenmaal niet sportief te zijn en "rock en roll" gewend is. Ik hou nu maar mijn mond, maar wil toch weten wat voor risico hij loopt, en of hij überhaupt een risico loopt.

    Mijn vraag is: Wat zijn eigenlijk de precieze gevolgen van het overmatig drinken van koffie met zoveel suiker en koffiemelk als hij zo jaren lang door gaat?

    Ik denk namelijk dat dit slecht is voor zijn aderen, maar weet het niet zeker. Ik wil graag met goede argumenten komen, puur voor zijn eigen gezondheid.

    Kunt U mij helpen?!

    Met vriendelijke groet, Jessie.

    Reageer
Reageer op: Is mijn vader in gevaar?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief