Wil stoppen met blowen maar migraine weerhoudt mij

  • #1

    Heel me leven lang heb ik al last van Migraine met aura. Al toen ik een klein kind was kreeg ik het al, wist niet wat me overkwam destijds. Pas jaren later kwam ik erachter wat het was. Altijd gedacht dat er eigenlijk niks echt tegen hielp behalve de "triggers" te vermijden. Daar was ik ook best goed in aangezien het lukte om van 2 a 3 keer per week een aanval te krijgen naar 1 a 2 keer per maand.

    Toen ik een jaar of 16 kwam ik eerst in aanraking met wiet. Deed het toen nog een beetje casual. Toen ik 18 werd en wiet zelf kon kopen begon het meer te worden. Ik begon het te leuk te vinden en ging elke dag blowen. Het bracht me altijd tot rust aangezien in die periode me ouders uit elkaar gingen en ik praktisch altijd ruzie had thuis.

    Ik kwam erachter na een paar jaar dat mijn migraine echt bijna nooit meer terugkwam. Hooguit 1x per half jaar had ik last van aanvallen. Er gingen gewoon weken voorbij zonder een seconde te denken aan migraine, was gewoon bijna vergeten dat ik het had. Toen viel voor mij het kwartje, het komt door de medicinale eigenschappen van wiet. Nadat ik wat artikelen had gevonden over wiet en migraine was mijn gedachte bevestigd.

    Als ik dan toch een aanval kreeg en de aura kwam op dan draaide ik snel een jointje, nam een aspirine in, ging even liggen en na een uurtje als de aura weg was kon ik weer verder met me dag zolang ik me niet teveel inspande.

    Het probleem is dat ik nu veels te veel blow (min 1 gram per dag) en dat heeft te veel negatieve effecten op mij. Discipline is helemaal naar de klote, ben lui en zal alleen echt iets doen als het echt moet. Ik werk wel 40 uur pw op stage en 12 uur pw bijbaantje maar in me vrije tijd kan ik me zelf niet aansporen om iets nuttigs te doen. Ik kan het blowen ook niet alleen tot het weekend beperken want daar is het stoned zijn veels te leuk voor en ik heb er de discipline niet voor om het te laten liggen.

    Voor mij lijkt het nu afwegen tussen: Niet normaal kunnen leven omdat ik stoned ben of niet normaal kunnen leven omdat ik altijd kans op koppijn heb.

    Als ik dus nu zou stoppen kan ik me huisarts vragen om een maxalt recept maar dat wil ik niet. Het helpt niet beter dan ibuprofen of een paracetamol maar ik word er wel raar in me hoofd van, soort vreemde high die niet lekker is.

    Dus ik vraag me af, hebben jullie misschien tips voor mij dat mij zal helpen stoppen?

    Reageer
    #2

    Hai, googel eens op acupunctuur en migraine...
    Succes!

    Reageer
    #3

    Accupunctuur of een aryuvedisch arts. Ik slik zelf zaldiar aka tramacet dit is een zware pijnstiller word je alleen moe van.

    Reageer
    #4

    Er zijn andere goed werkende anti migraine middelen beschikbaar dan maxalt. Migraine valt overigens onder discipline van de neuroloog. Praat er met je huisarts over en vraag eventueel een verwijzing naar de neuroloog.

    Reageer
    #5

    Dag Mac, ook ik heb lang gezocht naar een oplossing tegen mijn migraine zonder medicatie en dit gevonden in neurostimulatie. Hierbij worden er kleine electrische prikkels op de zenuwen van je voorhoofd gezet. Kijk eens voor de aardigheid op facebook naar de pagina CefalyNL. Ofwel http://www.facebook.com/cefalynl/

    Heel veel succes!

    Reageer
    #6

    zoek een afghani/hindukush uit. alleen sávonds een hijsje hash met een pijpje. Dit betekend voor mij geen migraine meer. Ook sinds mijn 16. Probleem. Iedereen denkt dat ik het niet gebruik...
    Van een hijsje kun je wat voelen, maar niet te veel. Ik heb 1000x liever het stonede gevoel dan migraine van 2 dagen. Echt wel.

    Reageer
    #7

    Migraine los je niet op door drugsgebruik. Je verruilt het ene probleem met een ander. Verslaving.
    De eerste gang op weg naar behandeling van migraine is de gang naar de neuroloog, om vast te stellen waardoor de migraine wordt veroorzaakt. Dan kan een gerichte behandeling worden ingezet.

    Reageer
    #8

    Goeden dag

    ik heb even je verhaal gelezen, ik heb ook migraine met aura

    ik koop bij de kruidvat altijd exidrin werkt snel en na een uurtje liggen ben je weer helemaal klaar voor de dag, en ben je niet zo van de medicatie

    probeer eens sbd olie of kijk eens op de webside van  holland barret (voor heen de tuinen. Je staat er van te kijken wat ze allemaal hebben

     

    groetjes en succes

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Michael
    Ik ben 35 en ben drie weken geleden na 21 jaar blowen ineens gestopt met blowen door de komst van ritalin voor mijn add in mijn leven. Blowen was voor mij puur zelfmedicatie achteraf gezien.

    De bijwerkingen zijn enorm:
    - Dagenlang wakker zijn
    - De uurtjes die ik slaap heb ik continu levensechte nachtmerries
    - Doorweekt wakker worden
    - Agressief en zeer prikkelbaar zijn.
    - Hoofdpijn

    Zonet nog heb ik mijn buren wakker geschreeuwd tijdens mijn heftigste levensechte nachtmerrie ooit.

    Ik wil echt nooit meer blowen om deze tijd nooit meer mee te hoeven maken.

    Volgende week krijg ik hulp van de verslavingszorg om aan mijn nieuwe pas begonnen leven te wennen.

    Het voelt alsof ik ben ontwaakt uit een droom van 21 jaar en dat is behoorlijk heftig de wereld ziet er ineens anders uit terwijl ik 35 jaar oud ben niemand kent me meer terug en ikzelf ook niet.

    Ik schrijf dit om even te kunnen bekomen van mijn nachtmerrie net. Misschien kan ik anderen zo motiveren om per direct te stoppen met die rotzooi !!!

    Groeten Michael

    Reageer
Reageer op: Wil stoppen met blowen maar migraine weerhoudt mij


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief