Concerta (ivm ADHD) en drugs/ alcohol gebruiken?

  • #1

    Hoi, bij mij is 2 jaar geleden ADHD vast gesteld. Na langdurig overtuigd te zijn het zonder medicatie te kunnen, ben ik nu toch begonnen aan concerta (eerst 36mg, zit nu pas 3 dagen op 54mg). Voor zo lang ik studeer, lijkt me dit erg handig, en hoe daarna verder bepaal ik tegen die tijd wel weer.

    Nu vroeg ik mij het volgende af, zijn er mensen die ervaring hebben met het combineren van concerta en alcohol of concerta en drugs? Concerta is zelf natuurlijk al een drug. Ik heb gekeken naar bestandsdelen en dacht dat ik daar misschien wat uit kan concluderen, maar helaas: dat is me allemaal net wat te ingewikkeld (en zoveel concentratie heb ik daar nog niet voor ;))

    Ik weet van Ritalin en alcohol dat er mensen zijn die plat gingen na 2 biertjes. Gewoon helemaal lam. Toch dacht ik ook wel eens gehoord te hebben van mensen die hier niks van merken? Ik lust geen bier en wijn, dus ga sneller naar Amaretto/Sambuca of een mixje. Ik drink bijna nooit alcohol en ik ben al van plan om áls ik alcohol ga drinken, van tevoren uit te rekenen wanneer mijn concerta echt uitgewerkt moet zijn. Dus het is geen probleem verder, maar ik ben wel erg nieuwsgierig naar de ervaring van anderen.

    Concerta en drugs ben ik wel nieuwsgierig naar. Ik ben geen flinke gebruiker, maar ben wel nieuwsgierig naar drugs. Ik heb wel eens geblowed, paddo's en truffels op, en 4FMP gebruikt. Ik wil alle drugs maar eenmalig houden, behalve de 4FMP. Die heb ik regelmatig gebruikt met mijn vriend. Het is inmiddels al weer lang geleden (maand of 9) en ik begin weer nieuwsgierig te worden, maar weet dus niet of dat goed gaat met concerta.

    Kan het zijn dat concerta botst met andere drugs? Ik kan me voorstellen dat het botst als ik een drugs inneem die me loom maakt, want concerta is eigenlijk een lichte vorm van speed... Of zou het elkaar opheffen?

    Ik weet wel dat het mogelijk is om een dagje geen concerta te slikken, maar toch blijf ik nieuwsgierig.

    Oh, en sorry voor de lange post 😉

    Reageer
Reageer op: Concerta (ivm ADHD) en drugs/ alcohol gebruiken?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief