Gestopt met alcohol/Gele ogen/Probleem lever?

  • #1

    goeidedag,

    ik heb een vraag, mijn vader is een lange tijd verslaafd geweest aan alcohol ongeveer 25 jaar, nu is hij eindelijk op het punt gekomen om te stoppen met alcohol drinken, hij heeft het in het begin erg moeilijk gehad en had veel afkick verschijnselen na een paar dagen was het ernstige voorbij en hij voelt zicht al een stuk beter, hij is nu al 3 weken ''clean'' alleen heeft hij nu veel vocht in zijn enkels en benen, en een opgeblazen buik (''bierbuik'' maar dit heeft hij altijd al gehad) toen hij dronk at hij soms 2 dagen niks of heel weinig, gelukkig begint hij nu steeds meer te eten, ook zie ik dat hij gele ogen heeft maar zijn huid is nog wel normaal , paar dagen geleden had hij ook moeite met plassen maar de kleur was wel goed . hij wilt ook niet graag naar de dokter gaan dus ik weet niet precies wat ik moet doen en ik ben bang dat er iets met zijn lever is.

    Reageer
    #3

    Schadelijke effecten

    Alcohol heeft nadelen, zowel op korte als op lange termijn. Als u alcohol heeft gedronken bent u minder alert, u kunt situaties minder goed beoordelen, uw reactie- en coördinatievermogen worden minder en u raakt snel uw zelfbeheersing kwijt. Dit alles kan ernstige gevolgen hebben. In het verkeer kan een ongeluk ontstaan. Op het werk neemt u misschien de verkeerde beslissingen. Thuis of met vrienden zegt u misschien dingen waar u later spijt van krijgt. U maakt ruzie of wordt agressief, en misschien gebruikt u zelfs geweld. Alcohol kan dus problemen geven, voor uzelf én voor uw naaste omgeving.

    Te veel alcohol drinken is ook schadelijk voor uw gezondheid: bijvoorbeeld voor uw lever, slokdarm, maag, darmen, alvleesklier, hart, hersenen en zenuwbanen. U kunt last krijgen van moeheid, slapeloosheid, angst, somberheid, concentratie- en geheugenstoornissen, oprispingen, brandend maagzuur, diarree, erectiestoornissen, gewichtstoename of juist gewichtsverlies.

    Voor zwangeren, jongeren, ouderen, en mensen met een psychische of chronische ziekte (bijvoorbeeld suikerziekte), kan drank extra schadelijk zijn.

    Ook samen met bepaalde medicijnen kan alcohol vervelende gevolgen hebben.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenfolders/NHGPatientenfolder/Alcohol.htm

    Reageer
Reageer op: Gestopt met alcohol/Gele ogen/Probleem lever?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief