schrikken onverwachte geluiden (gekomen door gebruik XTC?)

  • #1

    [b]Als ik tegenwoordig tijdens het moment van ontspanning een onverwachts kraakgeluid hoor dan schrik me ik me lam en ben ik ineens getriggerd.[/b] Een heel onaangenaam gevoel, maar niet pijnlijk.
    Het gaat hier alleen om een onverwachts "kraak"geluid, zoals stoel, computer, telefoon die afgaat, etc.). [b]Bij geluiden van vogels, zee, muziek of andere normale geluiden heb ik dit niet.[/b]Vooral als je net bijna in slaapt valt en je hoort ineens een kraakgeluid is dit erg vervelend, want dan ben je klaarwakker. Daardoor ben ik soms overdag vaak onuitgeslapen!!! Als ik druk aan het werk ben of met andere dagelijkse bezigheden bezig ben, heb ik er vrijwel geen last van.

    Een oplossing is met oordopjes slapen, maar dit vind ik onaangenaam.
    Ook helpt alcohol, maar ik wil alleen alcohol drinken op gelegenheden, niet omdat ik het nodig heb om mijn schrikangst te onderdrukken. [b]Gebruik van hasj/wiet werkt precies het tegenovergestelde en maak het schrikken heftiger!!!! tot wel een paar weken![/b]

    [b]Het weekend voordat ik dit verschijnsel kreeg had ik een goed geteste xtcpil gehad(alleen MDMA).[/b] Op die paar keer dat ik een xtcpilletje heb gehad gebruik ik verder nooit harddrugs, leef ik heel gezond en heb geen psychische klachten. De 2x hiervoor waren ook geen probleem geweest en die waren ook goed getest bij VNN. Enige verschil was nu wel dat ik enorme spanning in mijn hoofd had van mijn nieuwe werk, omdat ik nu echt het serieuse leven in zou gaan na mijn studie.

    Omdat de dokter me niet kon helpen en me naar een psycholoog verwees(Wat ik dus niet ga doen, gezien het probleem neurologisch is & ik zelf echt 100% lekker in mijn vel zit), ben ik zelf maar gaan zoeken naar mensen met dezelfde klachten op het internet.

    [b]Op dit forum kwam ik meer mensen tegen met precies dezelfde klachten, maar helaas wordt hier niet op gereageerd: [url]http://www.dokter.nl/forum/Slapen/143134-Plof-/schrikgevoel-in-hoofd.html[/url][/b]
    Een paar hadden het ook over een Exploding Head Syndrome. Dit verschijnsel had ik mijn allereerste nacht en die daarop, maar later ging het langzaam weg, maar toen begon ik te schrikken van onverwachtse geluiden.

    Ik ga deze week op zoek naar ontspanningspraktijken.

    Kunnen jullie mij tips geven?

    Reageer
    #2

    Hallo,

    Mijn tip is; bezoek toch eens die psycholoog!

    niet omdat ik denk dat je psychologische niet helemaal lekker in elkaar zit maar omdat het wel een reactie is die psychologisch gebeurd.
    het speelt zich immers af in je hersenen.
    Ik studeer zelf psychologie en dit wat jij beschrijft heb ik al weleens in een opdracht gekregen.

    Het kan bijvoorbeeld zijn dat het geluid wat je hoort in verband staat met iets in het verleden.Iets wat zich voordeed in een eerdere stresssituatie. Wel wil ik benadrukken; ONBEWUST conflict.
    Dus dat jij je kip lekker voelt heeft daar niks mee te maken;)

    Hoop dat je er iets aan hebt,
    Jessica

    Reageer
    #3

    Jessica, allereerst bedankt voor je reactie!

    Ik waardeer erg dat je met me meedenkt, maar het is een neurologische aandoening en heeft in mijn opinie niks met een trauma te maken.

    Voorbeeld: [b]Als ik het geluid weghaal door oordopjes, dan is het probleem ook weg, dus het zit ook niet tussen mijn oren.[/b] Het is een prikkel in mijn hersens die niet hoort te reageren. Helaas is het 24/7 lopen met oordopjes geen oplossing ๐Ÿ˜‰

    Misschien is het een soort stress, want ik heb er minder last van als ik niet moe ben aan het eind v/d avond, zoals in een vakantie.

    Ik sta wel open voor medicatie of rustgevende middelen die het kunnen verhelpen, maar psycholoog gaat mij persoonlijk te ver.

    Heeft iemand anders misschien een oplossing gevonden? Want zo te zien hebben wel meer mensen dit, gezien dit onderwerp: [url]http://www.dokter.nl/forum/Slapen/143134-Plof-/schrikgevoel-in-hoofd.html[/url]

    Reageer
    #4

    Deze symptomen kunnen een blijvend gevolg zijn van drugsgebruik. Informeer u over de risico's van drugsgebruik (psychosen, schizofrenie) en stop met drugs gezien uw overgevoeligheid.

    Reageer
    #5

    Als het een blijvend gevolg zou zijn, dan heb ik & de mensen in dit topic een groot probleem: http://www.dokter.nl/forum/Slapen/143134-Plof-/schrikgevoel-in-hoofd.html

    De dokter en wetenschap heeft hier namelijk nog geen oplossing voor gevonden...

    Het zou bovendien vreemd zijn als je al nauwelijks met drugs expirimenteert, je zulke grote klachten de rest van je leven blijft behouden. Bij psychedelische drugs kan ik me zoiets voorstellen, maar van een paar keer MDMA gebruik lijkt dit mij sterk.

    Heeft iemand misschien tips?

    Reageer
    #6

    XTC, ook wel MDMA genoemd heeft als effect dat de hersenen krimpen. Dat je er vreemde verschijnselen aan kunt overhouden kan dan zelfs een kleuter begrijpen.

    Reageer
    #7

    Iemand die mensen vrees heeft, heeft ook nergens last van als hij alleen thuis zit (afgezien van een rotgevoel misschien). Jouw redenering klopt dus niet. Wat bedoel je dan met iets neurologisch?? Je hersenen hebben gewoon verbindingen gelegd die waarschijnlijk op den duur wel zullen afsterven als je die drugs niet meer gebruikt. Een psycholoog kan hier zeker bij helpen en lijkt me gezien jouw reacties sowieso wel een goed idee.

    Reageer
    #8

    Op welke manier zou een psycholoog kunnen helpen met mijn schrikreactie?

    Ik schrik van die kraakgeluiden, maar zit voor de rest erg fijn in mijn vel, heb geen last van trauma, heb nooit rare dingen meegemaakt, ben nergens verslaafd aan... Er is helaas een vreemde verbinding tussen mijn hersens gemaakt door teveel xtc.

    Ben wel serieus met dit probleem.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wederom aangetoond dat men veel te snel wordt verwezen naar een psycholoog tegenwoordig. De klacht waarvan ik last heb(Hyperacusis) is NEUROLOGISCH, namelijk hyperacusis. Een van de triggers is een "te laag serotoninegehalte". Dit is precies wat ik die 3e dag had, dankzij mijn te veel grote consumptie van xtc.
    Lees: http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=hyperacusis&sa=zoeken#1353

    Reageer
    #10

    beste genieter1983,

    Ben even benieuwd of je er inmiddels nog last van hebt. Is het helemaal weggetrokken? Heeft de 5-htp hier ook invloed op gehad?

    Alvast heel erg bedankt

    Reageer
    #11

    Hoi houvanjeex, het is inmiddels vorige week helaas weer bij mij begonnen. Ik was er bijna 2 jaar vrijwel van af.

    Als je Googled op "startle response" dan zul je precies de symptonen lezen, waar wij last van hebben.

    Omdat ik dacht dat xtc een vrij onschuldig genotsmiddel is, bleef ik dit 2x a 3x per jaar gebruiken, maar dan alleen maar een half pilletje.
    Dat was blijkbaar te weinig om mijn serotoninegehalte helemaal op hol te laten slaan en mijn schrikreacties waren de afgelopen 2 jaar er bijna niet meer.

    Echter heb ik vorige week voor de verandering 1 heel pilletje gehad en een paar dagen later begon mijn startle respons weer. Nu kan ik dus met 100% zekerheid zeggen dat die schrikreacties te maken hebben met een tekort/ontregeling aan serotonine.

    Ik heb van mijn xtc gebruik natuurlijk heel veel spijt, gezien het inslapen nu een hel is (veel zweten, angst en schrikken) en ik de dag erna erg vermoeid ben. Ik ga het nooit meer doen!

    Met Oxazepam + oordopjes val ik nu wel relax in slaap, maar je mag Oxazepam niet meer dan 10 dagen achter elkaar gebruiken, omdat het verslavend werkt. Ook melatonine werkt goed, maar dan moet je wel de oordropjes indoen, want de schrikreactie blijft nog wel.

    Ik hoop jullie met mijn verhaal te kunnen informeren dat jullie startle response wellicht met een serotonineverstoring heeft te maken. Wat het verklaren van oorsuizen en last van de nek ook goed kan verklaren. Bij mij is het 2x opgewekt door een te veel aan xtc, maar het hoeft dus niet perse door drugs te komen, het kan ook door andere zaken komen die door serotonineverstoring komt (bijvoorbeeld depressie of dat lage serotonine in de familie zit).

    5HTP schijnt een natuurlijk wondermiddel te zijn om extra serotine aan te maken. Neem er niet te veel van, want anders krijg je hartkloppingen. http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2012/06/serotonine-en-5-htp.html
    Ik heb zelf goede ervaringen met 50mg voor het slapen gaan.

    Reageer
    #12

    Hoe gaat het nu met je Genieter1983?

    Helaas heb ik de reacties nu ook. Anderhalve maand geleden heb ik voor het eerst XTC gebruikt. Een paar dagen erna kreeg ik last van een licht en duizelig gevoel in mijn hoofd, niet pijnlijk, maar wel vervelend. Het waren eigenlijk meer golven dan een constante druk. Daarna werd ik verkouden en trok dat duizelige gevoel weg. Na mijn verkoudheid had ik nergens last meer van.

    Twee weken na mijn herstel (dus een maand na de eerste keer XTC) was ik zo dom om weer XTC te gebruiken. Ook toen kreeg ik na een paar dagen last van hetzelfde draaierige gevoel in mijn hoofd. Dat ging deze keer niet over in een verkoudheid maar bleef langer aanhouden. En daarna kwamen de schrikreacties, vooral bij krakende geluiden. Die had ik de vorige keer niet gehad. Ook heb ik last van schokken en stuiptrekkingen als ik ga slapen, wat een negatief effect heeft op mijn nachtrust.

    Toen ik de tweede keer XTC gebruikte had ik last van spanningen door een belangrijke werkafspraak na het weekend, dus een beetje vergelijkbaar met jouw situatie. Ik denk dat de combinatie stress/spanning en XTC de kans op schrikreacties vergroot.

    Ik hoop dat het beter met je gaat. Op dit moment weet ik niet echt wat ik moet doen. Ik hoop dat het zo snel mogelijk weer over gaat en heb me voorgenomen geen XTC meer te gebruiken, hoewel ik het vooral de eerste keer erg tof vond. Maar de prijs die ik betaal is te hoog.

     

     

    Reageer
Reageer op: schrikken onverwachte geluiden (gekomen door gebruik XTC?)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief