hartritme stoornis door XTC

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een jongen van 20 jaar oud ik heb laatst op een feest een xtc pil geslikt toen deze begon te werken kreeg ik een zeer hoge hartslag en keerde heel erg in mezelf. opzich wist ik me wel te vermaken.
    Na een week was het weer weekend ik nam een biertje en raakte toen ineens voledig in paniek ik dacht dat ik mijn tong zou inslikken en mijn hartslag was zeer hoog en voel baar zeg maar 96.
    ik ben toen naar huis gegaan en vanaf toen begon de ellende.
    ik heb vanaf dat moment elke keer een hoge hartslag gehad en soms lichte steekjes in mijn borst verschillende kanten en ook in het midden.
    ik ben na 2 weken naar de huisarts gegaan die zij dat ik overwerkt was en dan ik rust moest nemen. (ik heb hem toen niet gezegt dat ik drugs had gebruikt) na een week was het nog niet over en ging ik weer naar de huisarts omdat het ook mijn leven beheerste ik kon niet meer werken omdat ik mezelf dan in paniek ging denken. hij gaf mij propanolol en dit remde 80% van de pijn en de hartslag liep nu ook weer normaal. dit heb ik totaal 3 weken gelikt met 1 keer een bezoek aan de huis arts hier zij hij ook dat er een prikkel in mijn hart zat die het dus deed overslaan.
    we zijn nu 2 maanden verder ik zit nu aan de Verapamil de laatste 5 dagen na mijn ervaring werkt dit medicijn niet want heb steeds een hartslag tussen de 75 en 95 ook in rust of opbed. opzich is dit nog niet erg alleen de lichte steken die ik tussendoor krijg en het voelbaar kloppen van mijn hart is heel lastig en beinvloed mijn werk en dagelijks leven ik ga bijvoorbeeld ook niet meer opstap.
    ook ben ik elke avond zeer moe en heb nergens zin in.
    mijn vraag is komt dit nog goed en hoe nu verder?

    Groet Nico

    Reageer
    #2

    Je hebt een fout gemaak door met drugs te experimenteren, en daarna heb je ook nog de fout gemaakt door de huisarts niet te informeren. Hierdoor kan het zijn dat je niet de goede behandeling krijgt. Je bent twee keer dom geweest, doe alsjeblieft de derde keer slimmer en maak de twee vorige fouten in één keer goed bij de huisarts als je met hem jouw klachten bespreekt.

    Reageer
    #3

    Ik wil even laten weten dat ik met het zelfde probleem zit.

    Ik had op vak xtc geprobeerd. een erge paniek aanval gehad hartslag rond de 160.

    Vervolgens 2 weken later uit het niets weer een hoge hartslag 180 op de hartbewaking..

    sindsdien ben ik er de heledag door mee bezig. vooral met slapen idd dat je je hart voelt kloppen. midden van je borst (borstbeen van die steken druk op deborst.

    Heb nu ook medicijnen die mijn hartslag wat zouden moeten onderdrukken. begint nu wel aan te slaan! maar zoals vroeger is het nog lang niet.

    Zit ook bij de psycholoog en psychio tegenwoordig.

    Reageer
    #4

    Ik ben er nu eindelijk vanaf het heeft mij veel moeite gekost. Bij mij zat het tussen de oren en heb ik het met ontspannings activiteiten doen vergeten. Ik ben op een avond gewoon goed doorgezakt met een paar vrienden en die dag erna voelde ik me al 80% beter. Ik hoop dat je je nog beter gaat voelen want het is zeker raar spul.

    Reageer
    #5

    @ nico: Ik vraag me af wat in die xtc-pil zat.

    Laat je pillen altijd van te voren testen. Het kan zijn dat er meer in zat dan alleen MDMA. Van speed of andere toevoegingen kan je hart ook flink te keer gaan.

    Ik heb 3x ge-experimenteerd met xtc, waarvan mijn hartslag na 2 dagen weer normaal was. Enige probleem is dat ik nu in het dagelijks leven schrik van onverwachtse geluiden. Bij nader onderzoek op het web blijkt dit te komen door een tekort aan serotonine. Iets wat xtc normaalgesproken opmaakt en weer aanmaakt. Op een of andere manier blijf ik na 8 maanden schrikken van onverwachtse geluiden, zodra ik me wil ontspannen. Dus vooral 's avonds is dit erg frustrerend. Heb jij hier ook last van?

    Reageer
    #6

    Stop met het gebruik van drugs als je zoveel last hebt van bijwerkingen. Op den duur kunnen deze milde klachten ernstiger problemen veroorzaken zoals psychosen.

    Reageer
    #7

    Doordat je er de hele tijd op gaat letten zul je je hartslag blijven voelen, en omdat je er de hele tijd mee bezig bent, en probeert je hartslag te laten dalen terwijl dit niet lukt raak je waarschijnlijk wat paniekerig. Daardoor voelt je hartslag sneller en harder dan normaal. Een normaal hartslag ligt tussen de 60 en 100 slagen. Maak je niet al te druk, als jij probeert er niet meer op te letten zal de rust terug keren en je hartslag ook weer wat rustiger zijn.
    Ik gebruik ook xtc en het is normaal dat je hartslag versneld, daar xtc gemiddeld 72uur in je lichaam blijft na gebruik is het misschien ook logisch dat je hartslag wat sneller is dan normaal. Ook is de "dip" na xtc vervelend. Daar xtc je lichaam uitput is het belangrijk om voor je xtc gebruikt, maar ook na het gebruik voldoende vitamines te nemen. Haal ook een pot L-Tryptofaan of 5 HTP. Deze zorgen dat je serotine peil versneld weer op orde komt en je je daardoor minder down zal voelen.
    Let op, ik ben geen dokter maar misschien dat je je wat meer op je gemak zult voelen na het lezen van mijn en bovenstaande berichten.

    Reageer
    #8

    Stop met het gebruik van drugs, dan heb je geen hartproblemen en hoef je geen onzinnige zelfhulp medicatie te gebruiken waarvan de werking niet is bewezen en wel geld kost. Jammer ook dat je geen lol kunt hebben zonder drugs. En erg vervelend dat je zoveel last hebt van het gebruik van drugs...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    bullshit en erg kortzichtig om te zeggen dat je geen lol kan hebben zonder drugs.
    Ik durf te verwedden dat ik meer lol in het leven heb dan dat jij ooit zult krijgen. Met en zonder dope!

    Reageer
    #10

    Ik denk dat Liselotte het niet zo bedoelt. Ik denk dat ze bedoelt dat je òòk lol kunt hebben zonder drugs, en ze probeert je te wijzen dat drugs gevaarlijk kunnen zijn, en dat dit volledig jouw eigen verantwoordelijkheid is.

    Reageer
    #11

    [i]Risico's op de korte termijn:

    - Je kunt aan de buitenkant niet zien welke stof er in de pil zit of hoe sterk het is.
    - XTC verhoogt de lichaamstemperatuur. Door de combinatie van XTC, hitte, lang dansen en te weinig water kun je uitdrogen en oververhit raken. Dat kan dodelijk zijn.
    - XTC kan schadelijk zijn voor nieren en lever. De nieren en de lever zijn de "grote schoonmakers" van het lichaam. De kans op orgaanschade en hersenschade neemt toe bij een verhoogde temperatuur. Wat dat betreft, is de combi van XTC en amfetamine extra riskant.
    - XTC verdooft pijn. Je voelt blessures minder en loopt er te lang mee door.
    - Heel soms is iemand allergisch voor XTC. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

    Risico's op de lange termijn:

    - Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat XTC schadelijk is. Hoe vaker je neemt en hoe hoger de dosis, des te meer kans op schade. Soms ontstaan medische problemen na een lichte dosis. Er is echter nog volop discussie over de omvang en ernst van hersenschade en de mate waarin de hersenen zich herstellen. XTC kan negatieve gevolgen hebben voor je geheugen, voor het ontstaan van depressie en mogelijk ook voor je vermogen je te concentreren.
    - Gebruikers van XTC die ook amfetamine / speed nemen, hebben meer kans op hersenschade. Volgens diverse onderzoekers wordt de aan XTC toegeschreven hersenschade voor een deel bepaald door combinatie met amfetaminegebruik. Hoe dan ook, het nemen van amfetamine op zich vergroot de kans op hersenschade.
    - De kans op hersenschade is groter bij een omgevingstemperatuur van meer dan 18 - 20 graden Celsius.
    - XTC lijkt voor het ontstaan van geheugenproblemen riskanter voor vrouwen.
    - Sommige mensen raken geestelijk afhankelijk van XTC.
    - Bij zwangerschap is XTC schadelijk voor het ongeboren kind.
    - Angst, flashbacks, paniekaanvallen en psychose kunnen optreden. Het is denkbaar dat XTC (net als cannabis en amfetamine ) schadelijker is voor mensen met aanleg voor dit soort problemen.
    - Medisch spreekuur. Brijder verslavingszorg heeft een medisch spreekuur voor klachten na drugsgebruik. De bij XTC genoemde klachten zijn angst, paniek, depressie, gevoel dat de wereld "vreemd" is (derealisatie), gevoel alsof je je eigen lichaam als vreemd ervaart (depersonalisatie), slechte concentratie en verminderd geheugen, minder gevoel in de huid (gevoel van tweede huid waardoor je minder gevoel hebt), klachten in het hoofd (schokken, duizelingen, gevoel dat de hersens schrompelen, gevoel dat er lucht in je hoofd zit). Verder worden genoemd: kramp in de spieren, trillingen, stijfheid. Men heeft last van vermoeidheid. En dan zijn er problemen bij het zien.
    - Problemen bij het zien
    - Er zijn meldingen van gebruikers die langdurig last houden van afwijkingen bij het zien (HPPD). Zij zien zeer storende afwijkingen in kleur, vorm, beweging, contrast , bewegende deeltjes in je beeld enzovoort. - Er zijn enkele aanwijzingen dat mensen met 'bad trips' meer kans hebben op ontstaan van deze verschijnselen. Er is nog veel onbekend over de mate waarin deze afwijkingen optreden en de omstandigheden waaronder dit gebeurt. Medische behandeling is mogelijk, maar veel artsen herkennen deze aandoening niet.[/i]

    Bron: http://www.drugsinfoteam.nl/folders/xtc.html

    Reageer
    #12

    Bij mij zat het inderdaad ook tussen de oren, na hartfilmpjes etc in het ziekenhuis bleek er niks mis te zijn met mijn hart. Is bij mij trouwens al op gaan spelen voordat ik xtc had gebruikt.

    Reageer
    #13

    Steken en pijn bij hartoverslagen komen meestal door de stress. Doordat je schrikt van de overslagen zullen de borst en in de hals gespannen zijn en hierdoor krijg je spierpijn in je borst, maar dan denk je dus dat het van je hart komt. Met als gevolg nog meer stress. Met als gevolg nog meer spierspanning, met als gevolg meer pijn en weer meer stres vicieuze cirkel

    Reageer
    #14

    Mdma die getest is, is als er niks bij gebruikt wordt veel en veel minder schadelijk en gevaarlijk voor een gemiddeld persoon die weet wat die doet en niet allergisch is als alcohol. Bij alcohol hoor je bijna niemand zeuren terwijl dat bijna de gevaarlijkste en slechtste drugs is die veel gebruikt wordt. Laat je spul testen en als je psychisch al problemen hebt zoals depressie of angststoornissen of wanneer dit in je familie voor komt laat het dan liggen.

    De topicstarter hier heeft zelf een angststoornis getriggered en krijgt daardoor deze problemen of van een hart afwijking die hij/zij al had.

     

    Even voor mensen die zulke oude berichten nog lezen.

    Reageer
    #15

    Om een mening te kunnen hebben, moet je zelf ook iets van MDMA gebruikt hebben. Ierdereen krijgt namelijk even een paar minuten een gesteldheidsverandering met MDMA. Daarna treedt de werking echt in en kun je ontspannen of in jouw paniekaanval blijven hangen.  Zorg daarom dat altijd een ontspannen, zorgzaam en betrouwbaar iemand bij je hebt die jou op je gemak kan laten voel. Overigens, ik gebruik alleen pure MDMA en wanneer je iets inneemt, check dat eerst goed uit.

    Reageer
Reageer op: hartritme stoornis door XTC


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief