Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Derealisatie? door t stoppen met blowen

  Derealisatie? door t stoppen met blowen

Mauridelli #1 29 sep 2010 22:26

Hallo,

Ik ben gestopt met blowen doordat het me niet goed viel en ik bad ging, mijn armen gingen tintelen mijn hoofd ook en ik dacht dat ik out zou gaan, maar dat kon ik voorkomen. daarna heb ik nog een keer geblowd en toen voelde ik me weer niet goed worden, daarna nog een paar keer gedaan maar toen werd ik gewoon stoned net zoals de 2 jaar ervoor. maar toen dacht ik dus laat ik er maar is mee stoppen, dat heb ik dus gedaan, eerste week viel mee ik had veel angst, hartkloppingen, licht depressief beetje. en zonder me vriendin kan ik niet goed in slaapkomen. Maargoed nu is het 2 weken verder en ik heb veel op internet na dingen gezocht, toen las ik dat je een psychose kan krijgen door het stoppen, daardoor kreeg ik dus angst en was ik bang dat ik dat ook zou hebben, nu heb ik heel af en toe dat ik weer veel ga nadenken en dan voel ik me apart dan lijkt het net of ik geen diepte zie of een soort waas ik weet niet precies hoe ik dat moet uitleggen, toen had ik derealisatie gevonden dat je dan het contact met de buitenwereld kwijt bent, daar lijkt het wel een beetje op. want ik ga dan nadenken over alledingen. en over het leven etc. is dat derealisatie of komt het door het afkicken?

een vriend van mij heeft een half jaar terug ook een slechte blow ervaring gehad, en ging ook trippen zoals hij dat noemde het leek alsof hij maar gewoon ''rondzweefde'' hij dacht dat ie niet meer leefde ma toch ook wel. hij is hiervoor na de dokter geweest etc en die dachten ook dat het depersonalisatie/derealisatie was. hij heeft daar 2 maanden last vban gehad tijdens het blowen en ook als die niet blowde. en daarna nooit meer ergens last van gehad en hij is doorgegaan met blowen. ma k hb dat gevoel naar het stoppen en blow niet meer.??

maurice

Luna #2 29 sep 2010 23:10

Volgens mij moet je niet meer blowen en gewoon normaal gaan doen. Uit jouw verhaal blijkt niets vreemds behalve dat je bang bent en je je zorgen maakt. Er staat niets in jouw verhaal dat werkelijk zorgelijk is. Blowen is gif en als je stopt moet je ontgiften zowel lichamelijk als psychisch. Neem daar de tijd voor en maak je niet dik om niets. Sterkte.

mauridelli #3 30 sep 2010 11:33

Hallo

ik blow ook niet meer
maar het soms wazig zien heeft dat te maken met het stoppen dan?
en hoelang gaat het duren voordat ik weer mezelf ben en me fijn en normaal voel. ik ben nu 2weken gestopt.

maurice

Lucas #4 30 sep 2010 13:56

Het werkzame bestanddeel in Mar*huana, de THC, slaat zich op in vetweefsel en kan daar jaren blijven zitten, dus onder andere in de hersenen. Ferfente blowers die gestopt zijn kunnen jaren later nog ineens stoned worden zonder dat er een directe aanleiding voor was. Je herkent dat vast wel dat je ineens in de verte door muren heen zit te staren en er even helemaal niet bijbent met je gedachten. Je kunt dit zelf bijsturen door jezelf er weer bij te halen en jezelf te dwingen wakker te worden en je op reële en aardse zaken te richten. Ga hardlopen desnoods of aan het werk of studie. Je bent nu hier, met je hoofd op aarde en over een jaartje of 60 mag je weer in de kosmos zweven, als je het loodje hebt gelegd. Dat is het nare van blowen, het trekt je helemaal weg uit de aardse realiteit, daar waar het nu gebeurt en je wordt uiteindelijk een enorme dromer die helemaal niets meer voor elkaar krijgt behalve in de mooie verhalen, maar iets doen en afmaken, ho maar. Wakker worden jongen, het leven gaat door, jouw leven, jouw tijd, en de klok tikt...
Laatst bewerkt: 16 feb 2012 12:18 door .

Mauridelli #5 30 sep 2010 16:46

Dus dat betekent dat ik dit jaren lang lat van ga hebben? maar weetje wat ik niet snap. in mijn blow periode als ik weer nuchter was had ik dat toch ook niet? waarom nu dan wel.

maurice

GeenArts #6 03 okt 2010 15:14

THC 'opslag' in vet vind alleen plaats bij verminderde stofwisseling of als THC niet voor 100% is gemetaboliseerd. Opslag in vet zal niet langer zijn dan 28 dagen, de tijdspanne waarin THC gelijkmatig wordt vrijgegeven. Er is mij geen wetenschappelijk data bekend waarbij dit langer dan 28 dagen is.

Er is wel een 'maar':

De hersenen en het ruggenmerg hebben specifieke anandamide receptoren waar THC affiniteit voor heeft, de koolstof structuur van THC en anandamide zijn op bepaalde delen identiek. Door langdurig (chronisch) THC gebruik, -net zoals bij nicotine- kunnen eiwit ketens een voorkeur krijgen voor de stof.

Het veranderd dus letterlijk de biochemische opmaak van de hersenen. Maar ook dit is niet levenslang. Hersenen zijn constant in beweging, en bij afname van prikkels zullen er nieuwe (andere) banen worden aangelegd, al kan dit heel lang duren, en vandaar dat 'afkicken' zo enorm moeilijk is.

Chrisz #7 04 okt 2010 19:42

Hey,

Ik heb ook last van derealisatie, het is vast gesteld door de huisarts en psycholoog.
Ik had een paar keer geblowed en op een gegevenmoment begon ik toch alles wazig en onrealistisch te zien, heb het 2 maanden volgehouden, maar daarna werd het me echt teveel en heb ik het mijn ouders verteld. Die hebben direct een afspraak gemaakt bij de huisarts en bleek derealisatie te zijn. Ik vind het erg moeilijk om mee te leren leven... Daarom raad ik seireus iedereen af om te beginnen met blowen. Want ik heb alle consequensties gelezen, en ik dacht dat ik daar toch neit bij hoorde, bij de groep die dat zou kunnen oplopen, maar het zijt zoo..

Anoniem #8 05 okt 2010 14:39

Chris, doe je aan sport? Sport helpt je wakker worden en helderder te gaan leven. Doen hoor!

Chrisz #9 05 okt 2010 16:52

Hey,

Ja ik doe wel aan sport, niet echt aan conditie training, maar aan lichaams vorm, namenlijk setups etc. En derealisatie zit is gewoon een ziekte, niets helpt er tegen alleen medicijnen, maar er lopen nog onderzoeken, want ze kunnen die medicijnen niet zomaar geven aangezien mijn leeftijd, 15jaar.

Groetjes

Louise #10 05 okt 2010 20:13

Herken je iets in onderstaande tekst die afkomstig is uit de DSMIV? (dp/dr = depersonalisatie/derealisatie)

Vaak gaan traumatische ervaringen, angststoornissen, sociale problemen, relatieproblemen, drugs of alcoholgebruik vooraf aan dp/dr. Ook lichamelijke factoren, zoals migraine, epilepsie of hersenletsel, kunnen echter dp/dr in de hand werken. Bij traumatische ervaringen kan gedacht worden aan allerlei schokkende gebeurtenissen, zoals de dood van een dierbare, rampen of een auto-ongeluk, maar ook aan jarenlange geestelijk/lichamelijk mishandeling of seksueel misbruik. Dp/dr hoeft niet gekoppeld te zijn aan één enkel ernstig trauma. Biologische aanleg, opvoeding en (in)adequate hulp spelen eveneens een belangrijke rol bij het ontstaan, versterken of verzachten van dp/dr. Affectieve, emotionele verwaarlozing in de jeugd wordt ook genoemd als oorzaak van dp/dr, zeker in combinatie met een gevoelige aanleg. Soms is het heel moeilijk te achterhalen hoe en wanneer de dp/dr nu eigenlijk precies begonnen is. Een veelgehoorde vraag is: "Had ik nu eerste dp/dr en kreeg ik daardoor angsten of was het net andersom?".

flippp #11 17 okt 2010 22:54

Als ik jou was zou ik abrupt een punt zetten achter jouw blowgedrag. Heb hier enkele jaren ervaring in en inmiddels genoeg gezien. Vooral het keer op keer blijven testen of er zich opnieuw momenten voordoen tijdens het blowen is fout en berust op geestelijke afhankelijkheid! Blowen is een geestelijke verslaving en brengt nu eenmaal de nodige verschijnselen met zich mee wanneer je probeert te stoppen. Soms is derealisatie/-personalisatie een tijdelijke bijkomstigheid. Lang niet iedereen heeft er last van en het verdwijnt meestal net zo plots als dat het kwam. Het komt ook voor bij mensen die psychoses ervaren of getraumatiseerd zijn. Dit is bij jou hoogstwaarschijnlijk niet het geval, maar het kan wel een waarschuwing zijn. Luister naar je lijf en las een pauze in wat betreft het blowen. (Cannabis blijft soms wel zes weken aanwezig in je lichaam, doordat het zich opslaat in vetweefsel en hersenen. In tegenstelling tot andere verdovende middelen is dit lang.) Ga lekker bewegen, iets ondernemen en blijf niet piekeren wat betreft dat onwerkelijke gevoel. Werkt alleen maar tegen. Geloof me het verdwijnt weer, mits je niet blowt...

Ciao!

Joe #12 22 jun 2011 19:15

En waarom zou zo'n reactie als die van jou werken?
Het is niet echt dat je zijn verhaal serieus neemt.
Ik denk dat het goed is om er met iemand over te praten,
maar dat je er niet te lang in blijft hangen.
Omdat het ook zo kan zijn dat je jezelf iets kan aanpraten.
Nou zeg ik echt niet dat jij dit doet, want ik vind het heel vreemd dat dit jou zo gebeurd.

kristof #13 24 okt 2011 18:55

beste mensen heb 8 jaar elke avond ongeveer 3 lointjes gerookt maar de laatste weken voelde ik me niet meer goed tijdens het blowen , ik verloor het bewustzijn en had zware hartkloppingen dus besloot ik te stoppen . ben nu 2 weken gestopt maar kan moeilijk slaapen en als ik dan toch in slaap val dan word ik plots angstig wakker met een slecht gevoel in de borst en het gevoel dat er iets paranormaal aan de gang is . op het werk heb ik ook soms het gevoel dat ik ga neervallen en word dan weer angstig en wil me gewoon gaan leggen , maar probeer mijn gedachten dan op leuke dingen te richten en dan gaat het weer wat beter . ik weet dat dit nog even zal duren voor ik weer de oude ik ben maar geloof me ik raak geen joint meer aan en wil dan ook na deze oerslechte ervaringen zeggen dat in het begin blowen wel leuk kan zijn maar had ik geweten wat de gevolgen waren dan hat ik deze prutsen NOOOOOOOOIT aangeraakt .

MGV kristof

recreatieve gebruiker #14 10 nov 2011 01:35

Laten we een ding helder maken: cannabis is GEEN gif, en levert ook op geen enkele manier blijvende schade aan je lichaam, dus dat je lichamelijk moet ontgiften is grote onzin.

User #15 13 nov 2011 13:05

@kristof: Wat jij hier beschrijfd is puur tussen de oren, één van de nadelen van langdurig wietgebruik, niet iedereen kampt hiermee maar ik ook zeer zeker. Als ik ergens een pijntje heb denk ik meteen dat het iets ergs kan zijn en voel ik de pijn TOT ik na de dokter ga en die aangeeft dat het niets gevaarlijks is, dan is de pijn ineens weg. Maarja langdurig wietgebruik zorgt voor vele kleine pijntjes dus altijd als je ergens last van hebt naar de dokter gaan, hij/zij stelt je dan gerust en dan ben je van die psychologische onzin af. Als je nou gewoon netjes sport en goed gezond eet zal je hier veel en veel minder last van hebben, ook het psychologische want als je sport zit je beter in je vel en voel je je fitter en heb je dus minder tijd om je kut te voelen

fanatic #16 20 jan 2012 08:54

Beste blowers,

Ik heb +/- vanaf mijn 17de elke weekeinde en sommige periodes dagelijks een jointje gerookt inmiddels ben ik 20 en ben ik sinds 1januarie 2012 gestopt. Ik voel me een stuk fitter maar voel me soms ook erg opgejaagd en bang voor wat de toekomst mij te bieden heeft. dit omdat ik bijna 3 jaar studeer en nog steeds mijn 2de jaar niet nog niet rond heb qua studiepunten. Het opgejaagde gevoel kom ik maar niet vanaf maar ik hou vol want ik weet dat het na verloop van tijd wel weer gaat zakken.Ik ga met regelmaat hardlopen (3 keer per week) dit helpt mij enorm met het wegkrijgen van het opgejaagde angstige gevoel.

Kern van het verhaal: Stop ermee. Het helpt je absoluut niet vooruit en je blijft hangen in een onwerkelijke droom dat je leventje wel prima loopt ook als dat (net als in mijn geval) niet echt de waarheid is.

leroy #17 16 feb 2012 10:47

precies wat jij zegt man zelfde ervaring ik ben nu sinds 1 week gestopt en heb echt het gevoel alsof alles onwerkelijk is zelfs het typen van dit bericht!
anyways volle vertrouwen dat het weg gaat ^^

Oerlemans #18 16 feb 2012 16:33

Ik denk ook wel dat je lichaam er gewoon aan moet wennen dat het zonder THC moet.

Normaal als je blowt, ervaar je emoties heel anders. Je gaat anders om met dingen en je denkt wel dieper na over dingen, maar niet over problemen.

Dan ben je in een keer gestopt. Moet je je emoties weer leren te besturen en er mee om te leren gaan en je komt terug op de 100% realiteit. Je Lichaam kent dat nog niet, je lichaam is nog aan het afkicken en moet er nog mee om leren gaan.

Mijn vriend kon toen die net stopte naar 8 jaar blowen ook niet mer emoties om gaan. Had heel veel energie, was beetje depresief en droomde heftiger. Beleefde alles gewoon heel anders dan dat het is


Kortom: Het zit tussen je oren. Blijf volhouden met stoppen en je zal zien dat je er anders mee om zal gaan. Het heeft tijd nodig. Verwacht niet dat na 1 maand alles weer van ouds is. Dat is onrealistisch

Jojo #19 10 nov 2012 04:00

Ik ben het ook spuugzat!! Heb net een paar joints
Achter de kiezen en voel me gwn kut. Ik heb
weer eens zo een moment dat ik alles wat met
wiet te maken heeft wel kan uitkotsen coffeeshops
rastafaris reggae.. Ik wil graag stoppen het klinkt
raar maar ik durf gwn niet. Heb het gevoel dat het me ondergang
word en dat ik me zelf kwijtraak. Wat een. Kut zooi waar ben
ik ook aan begonnen. Maar deze keer Ga ik echt stoppen.
Heeft iemand wat tips boor een goed
natuurlijke hulpmiddel kalmeermiddel ofzo anti stress depressieva
maar wel natuurlijk of met zo min mogelijke bijwerkingen.
Niet dat ik dus stop met blowen en dan maar
een kalmeermiddel verslaving ontwikkel.

Gr

#20 10 nov 2012 15:38

Passiflora Rustgevend van Vogel...

wierie #21 20 mei 2013 11:19

Beste mensen ik blow al ruim 20 jaar dagelijks en ik moet eerlijk zeggen; heb nergens last van. ik rook er twee na een dag werken (heb een goede baan) en doe dit al jaren. Natuurlijk heb ik ook tijden gekend dat ik me er niet lekker bij voelde maar dat was in de tijd dat ik wilde stoppen en dit niet lukte (deed dit vooral voor de omgegeving). Maar nu er voor mezelf een grote acceptatie dat ik dit nu eenmaal doe, kamp ik niet meer de gevoelens die vele hier omschrijven.
Als ik op vakantie ga dan kan er opeens drie weken niet meer gerookt worden, eerste drie dagen is dit even wennen maar daarna gaat dat prima. Ik begrijp alle comotie niet rondom blowen, zolang het maar niet ten kosten gaat van je werk/sociale leven. Pas als je je eigen dermate schuldig voelt dat je jezelf niet meer accepteerd door je weg te stoppen of niets meer wil doen, dan wordt het tijd om te stoppen.
gr de ervarings deskundige

oud gebruiker #22 01 sep 2013 10:47

36 jaar, waarvan 19/20 jaar dagelijks geblowed. Daarnaast rook ik en drink stevig. De pest is dat mijn lichaam dit heel lang erg goed aan kon.

3/4 dikke joints per dag (oa halve gram p/joint) en een pilsje of 6/10, gelang de behoefte.

Goede baan, rijd racemotors als hobby en ben getrouwd met een niet blowende vrouw.

Niks aan t handje, ik heb (ook smorgens) op de motor bijna ongelukken ontweken bij hoge snelheden, vaak excessief plat gaan etc etc...

Sterke jongen....zou je zeggen....

Het haalt je toch in. Ik kreeg 2 jaar geleden een ongeluk (door een ander, die leek te stoppen, en ik meen te zien dat hij mij opgemerkt had, maar toch plots zijn auto voor mn motor gooide) en kwam lange tijd thuis te zitten. Het gevoel dat ik nooit meer tzelfde zou worden in combi met nog veel meer blowen en zuipen (thuis zitten is niet goed, voor niemand!) Is het fout gegaan. Mijn karakter begon om te buigen, ik werd zuurder, mijn vrouw herkende me niet meer.

En dan merk je ineens dat je ingehaald bent, sterk als ik ooit was.

Ben nu 2 weken gestopt en heb fysiek en geestelijk minder pijn. Wel zweten, stijf, vroeg wakker worden....maar ik voel WEL mezelf langzaam terug komen. Het is wel heftig, er komt iemand opzetten die ik, ook in mn sterke tijd, ver weg gestopt had. Ik heb het gevoel dat ik beloont ga worden als ik dit doorzet. Daarna is alcohol aan de beurt ( waar ik nu, na t stoppen van wiet 10 keer beter tegen lijk te kunnen, wat ook gevaarlijk is overigens, maar daar ben ik me gelukkig van bewust) en daarna,tabak.

Tis allemaal troep, en ookal kun je er nu goed tegen, de klap is hard als je ingehaald word, ookal ben je nog zo snel.

Voorkom dit, ondanks mijn sterke tijd vol blow en zuip genot had ik schuldvrij piloot kunnen worden van het geld wat ik er aan gespendeerd heb, en achteraf doe je je omgeving en jezelf er uiteindelijk ook geen plezier mee.

Tijd om t eens anders te gaan doen? Ga dan een wat doen met zelfreflectie, of laat iemand anders je eens goed de waarheid vertellen, want zelfs al zwetend en afkickend voel ik me goed en stoer, dat ik nu eindelijk eens zelf ga leven ipv mezelf te laten leven door genotsmiddelen.

Anoniem #23 03 dec 2013 01:42

Ik snap precies hoe jij je voelt, maar ik durf te wedden dat je nog rookt.. Iedere avond denk ik morgen niet en dan doe ik t toch weer :( zwakkeling ben ik

Anoniem #24 05 dec 2013 16:52

Valeriaan gebruiken om kalm te worden.
Natuurlijk product, kan verkregen worden bij de apotheker
zonder voorschrift. Helemaal niet gevaarlijk en werkt niet verslavend. Bestaat in capsules en druppelvorm.
en elke avond 1 aspirientje innemen voor het slapen gaan. Is heel gezond en laat je meer zweten om de overbodige cannabinoiden eruit te zweten. Sporten, en zeker een keer naar een sauna gaan. En niet meer blouwen. Heb jij er nog niet genoeg van dan :p Succes

Anoniem #25 20 feb 2014 23:12

lol jij spreekt in mijn plaats percies :) ik ben ook 15 en heb dp/dr/angststoornis/paniekaanvalen & krijg geen pillen voorgeschreven , ik ga volgende maand en eeg doen dat is en hoofd scan & daarna krijg ik wel medicatie , maar naast dat probeer zo veel mogelijk fun te hebben , ga boksen , boksen helpt me heel veel , het verminderd m'n angst/stress & je krijgt daar en vreugd gevoel val , veel succes!

Derealisatie? door t stoppen met blowen

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA