Flauwgevallen tijdens blowen

  • #1

    Beste,

    Ongeveer een week geleden heb ik een rare ervaring gehad tijdens het blowen. Ik blow regelmatig, en de laatste weken een stuk regelmatiger als normaal. (zo'n 5 a 6 joints per dag)

    Ongeveer een week geleden voelde ik me al grieperig, voelde als lichte verhoging en koppijn. Ik had die dag ook maar weinig gegeten. (1 broodje kaas) Tegen beter weten in heb ik toen toch behoorlijk geblowed, en ben toen knockout gegaan. Na een seconde of 10 a 20 kwam ik weer bij.

    Nu een week later heb ik nog steeds erg storende klachten, ik ben constant duizelig, en heb een soort stijf/drukkend gevoel in m'n nek, rug, benen, handen/vingers. Ik heb lichte stuiptrekkingen in m'n ring-, wijs- en middelvinger. Als ik een sigaret opsteek worden deze nog wat erger, en heb ik constant het gevoel alsof ik dicht op de grens zit om weer de controle te verliezen en alles uit me hand te laten vallen.. Ik heb het in beide handen, maar rechts lijkt iets erger te zijn als in me linkerhand.

    Ook voel ik een soort drukkend gevoel in m'n voorhoofd (vlak boven m'n neus) en het voelt soms alsof er ineens een hoop druk op m'n oren en rond m'n ogen staat. Ook lijk ik hier wat trillingen te hebben, maar het gevoel is lastig te omschrijven..

    Eerst dacht ik dat het wellicht ontwenningsverschijnselen waren, maar nadat ik dus opnieuw een sigaret opstak werden de symptomen in m'n handen en benen alleen maar erger. Tevens heb ik na een paar hijsjes al moeite met me ogen openhouden en voelt het alsof ik weer flauw kan vallen.

    Verder heb ik naast de stijfheid ook hier en daar nog wat lichte pijn/druk op dezelfde plekken, vooral m'n vingers. Op willekeurige momenten ben ik opeens heel vermoeid in m'n benen en begin ik te zweten, en rechtop zitten is uit zichzelf al erg vermoeiend.

    Een hele waslijst van problemen dus, en zoals gezegd dacht ik eerst dat deze kwamen omdat ik na deze gebeurtenis nauwelijks had gerookt en ik last kreeg van ontwenningsverschijnselen, maar zelfs als ik nu een joint opsteek voelt alles anders, het is alsof me hele lichaam gevoellozer is geworden.

    Als ik er op terugkijk dan denk ik dat ik dezelfde symptomen al een beetje had voordat ik knockout ging. Ik weet nog dat ik al wat ongecontroleerde bewegingen had in m'n handen en erg duizelig was voordat ik verderging met blowen.. Ik vermoed dat de combinatie slecht eten/veel blowen heeft gezorgd voor de blackout, maar dat verklaart niet waarom ik ruim een week naderhand nog steeds zoveel lichamelijke klachten heb..

    Het enige wat ik op internet heb kunnen vinden wat vrijwel al m'n symptomen verklaart is een whiplash, en gezien ik best raar ben gevallen dacht ik dat dat wel aannemelijk was, maar sommige van de symptomen van een whiplash heb ik ook helemaal niet gehad: (als ik de lijst van symptomen op wikipedia als accuraat mag beschouwen dan)

    (onderstaand komt van wikipedia)
    Lichamelijke symptomen kunnen zijn:
    * Pijn in hoofd en nek <-- niet echt * Stijfheid in de nek <-- wel * Hoofdpijn <-- niet * Ondefinieerbare pijnen in rug en ledematen <-- wel Andere (aspecifieke) symptomen kunnen zijn: * ernstige problemen met de concentratie <-- alleen vlak nadat ik knockout ging, daarnaast valt het reuze mee.. * vergeetachtigheid <-- niet * stemmingswisselingen <-- niet echt.. * vermoeidheid <-- wel, vooral in benen/armen * tintelen in de vingers <-- wel * oorsuizingen (tinnitus) <-- niet echt, al is het gevoel lastig te omschrijven.. is meer een soort druk, maar gezien ik geen ervaring heb kan ik lastig vergelijken met hoe oorsuizingen zouden moeten voelen.. hopelijk kan iemand me vertellen wat er waarschijnlijk aan de hand is, want ik wordt er erg onzeker van...

    Reageer
    #2

    Je hebt last van de giftige werking van drugs.

    Stoppen, ontgiften en hopen dat er geen restverschijnselen overblijven.

    Het is bekend van marihuana en thc dat je 'buiten je lichaam' kunt raken. dat is een hele vreemde gewaarwording. Een mogelijk volgend effect is het psychotisch worden.

    Advies over gecontroleerd gebruik van drugs wil ik je niet geven.

    Reageer
    #3

    Een recente medisch wetenschappelijke in the Lancet stelt dat het risico op een psychose 40% hoger ligt bij cannabisgebruikers, waarbij het risico toeneemt tot 200% bij hogere doseringen.

    Mogelijk versterkt een langdurig en frequent gebruik van cannabis een reeds aanwezige genetische predispositie voor deze ziekte.

    Lees: http://www.drugsinfoteam.nl/folders/cannabis.html

    Reageer
    #4

    Shiit, voor iemand met stuiptrekkingen in de vingers, typ je wel kk lange verhalen.
    maar, ik heb nog nooit iemand gezien die KO ging van blowen. Ik zelf blow 10-25 joints per dag, maar ik heb nog nooit ergens last van gehad, ik snap overigens ook niet dat mensen bad kunnen gaan van het blowen. Ik denk toch dat dat ergens tussen je oren zit.

    Reageer
    #5

    Ik denk dat Danny smoking ergens op een wolk zit met zijn 15 tot 20 joints per dag, want zijn mening is niet erg realistisch, en feitelijk onjuist.

    Van blowen kun je wel degelijk out gaan, of flauwvallen (Lees: vasovagale syncope: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vasovagale_syncope).

    THC, het werkzame bestanddeel in joints, is gif, en giffen kunnen de mens behoorlijk van de wijs brengen.

    Groet, Martijn.

    Reageer
    #6

    Was er iemand bij toen het gebeurde? En had je daarna of de volgende dag last van spierpijn?

    Ik denk dat je je zelf een groot plezier doet als je eens een half jaartje of zo stopt, als je dat nog kan.

    Ik rook ook maar dan heb ik het over 1 keer in de twee weken of zo...

    Reageer
    #7

    Hallo Bie,

    ik heb ongeveer 3jaar lang geblowd en ik ben nu 17jaar. een weekje geleden is het mij verkeerd gevallen en kreeg ik een soort hyperventilatie aanval. sindsdien ben ik ermee gestopt. alleen sinds die dag voel ik me heel apart. ik heb nergens zin in, krijg het telkens warm en ik heb zo opgeblazen gevoel de heeltijd, ik heb daarna nog een paar keer zo soort aanval gehad hartkloppingen en paniek. toen ben ik naar spoedpost gegaan want ik werd gek en wou weten wat er met me was, die zeiden dat het ontwenningsverschijnselen zijn en ik had rteveel zuurstof in me bloed door stres en spanningen. en komt deze kut periode door het stoppen. ik denk nu ook te veel na lijkt het wel.

    graag snel een reactie maurice

    Reageer
    #8

    Het is bekend dat je van blowen 'uit je dak' kunt gaan. Medisch wordt dat psychose (http://nl.wikipedia.org/wiki/Psychose) genoemd.

    Als je dit vaker overkomt, kan dit chronisch worden. Dat is erg gevaarlijk.

    Onderschat de risico's van blowen niet!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Hallo,

    ik blow nu een paar jaar. Ik zelf ben 3x flauwgevallen tijdens het blowen. Alle 3 de keren was het met warm weer en ik rookte wiet. Bij mij persoonlijk komt wiet veel harder aan dan hasj. Vorig jaar had ik veel wiet gerookt en ben toen knock gegaan sindsdien rook ik nou hasj en het gaat tot op heden nog hartstikke goed! Misschien voor jou een oplossing? Nadat ik met de laatste keer knock ben gegaan voelde ik me ontzettend ziek, ik ben toen paar weken gestopt weer begonnen toen ik weet begon had ik weer last van duizelingen maar ben er gewoon mee doorgegaan. Wat ook helpt is heel positief denken en afleiding proberen te zoeken. Bij mij heeft dat wel goed geholpen!! ?

    Reageer
    #11
    • ik had een joint gerookt van een meid die ik niet meer kan vinden. Ik had na verloop van tijd een klap in m’n hoofd en m’n ademhaling vloog omhoog, ik kon niet rustig stilzitten had wazig zicht met zwarte stippen sindsdien al 9 maanden geleden kan ik niks meer normaal functioneren tintelingen over m’n hele lichaam heen. Kortademig snel moe kan niet veel meer verdragen slaap slecht en snurk nu ook opeens. Niet goed doorkunnen zuchten. Kan dit van hasj. En als dit geen hasj zou zijn en iets geel gevaarlijks gif of iets Ou ik het dan kunnen overleven?  En hoe kan ik weer de oude worden wanr kreeg anti depressiva voorgeschreven voor een paar maanden
    Reageer
Reageer op: Flauwgevallen tijdens blowen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief