Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

blowen en angst

  blowen en angst

aagje #1 02 mrt 2009 19:44

Ik blow al jaren iedere dag en werd er tot kort geleden alleen maar lekker stoned van. De laatste tijd krijg ik op sommige momenten angstaanvallen. Kan dit door het blowen komen? Zorgt cannabis ervoor dat die angstaanvallen ontstaan?

Janis #2 03 mrt 2009 00:43

Ja, er bestaat een positieve relatie tussen Marihuana/hasj gebruik en angststoornissen.
Mensen die er gevoelig voor zijn zullen door het gebruik eerder last krijgen van angstklachten.
Paradoxaal genoeg zijn er ook patienten die minder last hebben van angststoornissen als zij marihuana gebruiken. Om het nog ingewikkelder te maken: sommige mensen krijgen last van angststoornissen als ze stoppen met marihuana gebruik.

Ik raad je aan een professionele organisatie te raadplegen als je problemen hebt door drugsgebruik.

aagje #3 03 mrt 2009 13:10

Bedankt voor je reactie.
Het is heel bijzonder. Als er niets is om me zorgen over te maken, kan ik heerlijk blowen, maar zodra ik ergens over begin te malen, dan slaat dit echt door naar een angstaanval; zweten, hartkloppingen, maalstroom van gedachten in mijn hoofd die niet te stoppen zijn.
Ben meteen met blowen gestopt!

Nico #4 03 mrt 2009 13:46

Blowen is ongezond, daar is geen twijfel over. Er zijn gevallen bekend van gezonde jonge mensen die na één joint (!) levenslang psychiatrisch patiënt zijn geworden. Paranoïde achtervolgingswanen als gevolg van blowen.

Nico #5 03 mrt 2009 13:51

Een te hoge dosis kan heftige angstgevoelens of neerslachtigheid veroorzaken. Lichamelijk kan het heel onbehaaglijke gevoelens veroorzaken (duizeligheid, misselijkheid), tot paniek en flauwvallen toe. Dit wordt 'flippen' genoemd. Wachten tot het over gaat, is het enige wat diegene dan kan doen. Wel kan een ander proberen te kalmeren.

Lees meer over de mogelijk gevolgen van blowen op de website van het Trimbos instituut:

www.trimbos.nl/default640.html

Anne #6 03 mrt 2009 13:52

Goede discussie!

Kijk ook eens op: www.tmf.nl/video/2739/gevaren_blowen.html

Een filmpje over de gevaren van blowen.

Nico #7 03 mrt 2009 13:54

Cannabis kan verkeerd vallen. Mensen raken in paniek, worden angstig en ziek. Ze schrikken soms van de hartkloppingen of duizeligheid. Als je erbij bent, is het van belang de persoon gerust te stellen. Breng hem naar een rustige plek en laat hem iets zoets eten. Na een uur is het ergste voorbij.
In 2005 is de ambulance in Amsterdam 281 uitgereden voor cannabis. In iets minder dan 40% van de gevallen was vervoer naar de eerste hulp nodig. Voor spacecake reed de ambulance 61 keer uit. In 30% van de gevallen was vervoer naar de eerste hulp noodzakelijk. Meestal maken lichamelijke klachten vervoer noodzakelijk. In 5% van de gevallen is men onder invloed gewond geraakt door bijvoorbeeld een val. Door cannabis kan, als je ineens gaat staan, de bloeddruk sterk dalen. Hierdoor kun je vallen.

Bron: Acute medische hulp in verband met incidenten door het gebruik van roesmiddelen in amsterdam, GGD, januari 2007

aagje #8 17 mrt 2009 19:16

Ik ben inmiddels radicaal gestopt en heb nauwelijks meer last van paniek- of angstaanvallen. (jippie!) Wel merk ik, omdat ik meermalen van die angstaanvallen heb gehad, ze nog wel eens de kop opsteken. Angst voor zo'n angstaanval, zeg maar. Anticipatie-angst heet dat, volgens mij. Maar deze aanvallen zijn veel minder heftig en veel korter.
Ik heb geen last gehad van afkickverschijnselen. Het enige waar ik last van had, was dat ik 's nachts zeer regelmatig wakker werd. Daar had ik toen ik blowde geen last van. 's Morgens ben ik wel wakkerder en helderder. Maar echt, het meest ben ik blij dat die paniekaanvallen zoveel minder zijn geworden.
Bedankt voor alles tips en steun!

Madelyn #9 17 mrt 2009 20:50

Petje af Aagje. Wat jij gedaan hebt is niet gemakkelijk. En dan al zo'n goed resultaat. Je hebt de verantwoordelijkheid genomen voor je eigen gezondheid en daar pluk je nu de vruchten van!

aagje #10 19 mrt 2009 19:46

Dank je wel.
Ik voelde nog niet echt trots, maar eigenlijk mag ik dat best wel zijn. Nu moet ik wel toegeven dat het een stuk makkelijker gaat als je weet dat de klachten van het blowen komen. Zo'n angstaanval is echt niet prettig, dus dan is de keus snel gemaakt. :)
Maar wel bedankt voor het compliment!

j #11 30 mrt 2009 15:31

Ik heb 3 jaar lang door geblowd. en ongv 1 maand glede voor het laast geblowd want toen ging het inene fout ik kreeg paniek aanval en nu ben ik maand verder en heb in die mand steeds angstaanvallen gehat het is nu wel iets minder geworde en voel me nog steeds soms beetje kut vaag gevoel en ik ben ook naar dokter geweest

Anne #12 30 mrt 2009 15:35

Mogelijk is een psychose geluxeerd door het blowen.

Hier kun je een zelftest doen naar een mogelijke psychotische stoornis:

parnassiatest.pbg-surveys.nl/24333/default.aspx

Anoniem #13 13 okt 2009 22:45

DamnShit #14 03 jan 2010 22:46

ik heb hetzelfde aan de hand gehad.
ik rookte al 2-3 jaar iedere dag jointen .
ik had ervoor nooit last van angstaanvallen of slecht voelen bij het blowen .
since vorige maand begon ik soms hartkloppinge, zweten, paranoia voelen , misselijkheid ,enz te krijgen bij het blowen. met gewoon het leven (en blowen) voort te zetten zoals ik al zolang bezig was heeft dit alleen maar verergerd.

since 4dagen geleden ben ik volledig gestopt met blowen. heb nuchter er soms nog last van , waarschijnlijk zoals hierboven al gezegt, de angst om die angstaanvallen te krijgen (aan denken ). al blijft dit toch veel de kop op stekenik stop er dus wel definitief mee nu , achteraf gezien was het dit niet waard, dus voor de mense die nog in die lekker chille fasen zitten , overdrijf er niet mee.. want die paniekaanvalle is een van de ergste dinge , wil je echt niet hebben ... geloof me


iemand enige tips om dat onrustig , angstig , paniekerig gevoel te laten verdwijnen?

Martijn W #15 03 jan 2010 22:50

Wat naar voor je! Ja, probeer gewoon aan het werk te gaan en flink te gaan sporten zodat je in ieder geval lichamelijk lekker vermoeid raakt. je kunt voorlopig zog wel last hebben van deze angsten maar als je ze nu al zo goed onder controle hebt, neem dan de volgende keer gewoon een frissen douche. Ik ben misschien wat laconiek, dus als je echt veel meer last krijgt, ga dan even naar de huisarts voor misschien tijdelijk wat medicatie waar je wat rustiger van wordt. Maar zolang het gaat, doe het dan naturel zonder hulpmiddelen, beetje zweten 's nachts en met een weekje ben je in ieder geval van je lichamelijke klachten af. Je weet dat de angsten te maken hebben met het blowen, dus houd je verstand erbij en het moet lukken. Welkom in de wereld van de voetjes op de vloer!

DamnShit #16 04 jan 2010 14:23

bedangt voor de tips martijn, ten zeerste geapprecierd in deze moeilijke tijden

max #17 14 apr 2010 23:44

Ja, zelfde gehad hier. 3 jaar verslaafd geweest aan cannabis. Het viel eerst okee, maar ik werd in groepen op een gegeven moment steeds angstiger als ik stoned werd.
Aan het eind werd ik ook zeer angstig en paranoide/malen enz. als ik alleen stoned werd, dan was het echt 2 uur uitzitten en hopen dat ik zo snel mogelijk weer nuchter werd.
Ben uiteindelijk radicaal gestopt.

Zelfs jaren later wordt ik meteen weer raar als ik 1 hijs neem van iemand, ben er duidelijk hartstikke overgevoelig voor geworden. Mis het gelukkig totaal niet meer.

livanic #18 07 mei 2010 19:53

ik heb 2 jaar geblowt het eerste jaar af en toe maar het werd van kwaat tot erger en deed het iedere dag zo;n 7 jointjes, op het laatst kreeg ik alleen maar bad tripjes dat ik er benauwt van werd enzo.

ben inmiddels een half jaar gestopt en ben vaak angstig. gaat dat in loop van tijd nog over?

Tijn #19 08 mei 2010 21:25

Kun je een duidelijker omschrijving geven van jouw angsten die zijn ontstaan door het blowen?

theganjahman #20 29 jul 2010 21:36

Herkenbaar, ik ben zelf 7 jaar zwaar verslaafd geweest aan de wiet, zoon 5 gram per 2 dagen,ging allemaal goed voor hele lange tijd, totdat ik de sterke soorten Haze - Silver-Haze wiet begon te roken en psychotisch werd,rare waanideeen, herhallende zinnen in mijn hoofd continue,en geen slaap weken lang, toen ben ik naar de huisarts gestapt die heeft mij anti-psychotica en slaapmiddelen voor geschreven, die helpt tegen waanideeen, maar niet tegen de angst, dat is toch wel het meest ernstige van wat ik op heb gelopen dankzij de wiet, continue 24/7 extreem angstig ook het herhallen van zinnen van andere en die van mezelf is nog steeds bezig en valt niet/nauwelijks uit te schakkelen (dat laatste is 1 van de grootste voedings bronnen voor mijn angst), dit 6 maanden na laatste gebruik van wiet,ben zelf op eigen kracht gestopt met blowen (ik moest wel) maar ik mis 't blowen heeeel erg lekker stoned zijn beetje tv kijken etc heerlijk vond ik het, ben ook van plan om binnen kort toch weer het blowen eens uit te proberen om te zien of ik die angsten er mee kan verminderen en die herhallende stoornis te stoppen/vergeten met kleine dosis wiet hoe onverstandig en dom het ook klinkt het blijft mij teveel trekken,en ik heb niets meer te verliezen, ik weet echter als ik te angstig van 1 joint wordt dat ik dan toch gewoon weer blijf stoppen aangezien de angst dan te heftig is en de lol van het blowen af is, overigens wil ik nog wel wat tips geven aan andere mensen, slik nooit medicatie geen slaap middelen geen andere benzos(kalmerings middelen) want je bent er zo verslaaft aan en het is stuk moeilijker om van af te komen als wiet,ben zelf nu verslaaft gemaakt aan Temazepam,zonder die rotzooi val ik niet inslaap en krijg ik drie dubbel zoveel last van angsten als ik probeer te stoppen (rebound effecten), als ik terug kon in de tijd met de info en ervaringen die ik nu heb zou ik nooooooit Temazepam hebben genomen.
behandeling voor de onrust raad ik aan om zoveel mogelijk dingen te doen hobby's, werken etc, de kunst is de angst te vergeten! dus niet aan denken niet mee bezig zijn, hoe moeilijk dat ook is.
ik volg zelf nu de The Linden Method dit werkt voor mij maar ik heb nog een lange weg te gaan voor ik weer angst vrij ben.
Laatst bewerkt: 29 jul 2010 23:09 door .

Anoniem #21 24 sep 2010 19:49

Anna #22 26 feb 2011 18:34

Ik heb laatst een joint voor het eerst goed gerookt en toen kreeg ik een hele erge angstaanval, als ik er nu aan terug denk vind ik het nog steeds best eng. Ik ben bang dat ik er nu voor mijn hele leven last van krijg, hoe weet ik of dat ook gebeurd en wat kan ik er tegen doen?

Anoniem #23 26 feb 2011 18:40


  • Afwezig
Dat weet je niet maar je kunt er wel op reken in ieder geval want je blijkt erg direct te reageren op het gebruik van drugs. Niet meer doen dus. Besef dat je een (kleine) kans loopt om levenslang psychotisch te worden, en dus de rest van je leven met zulke angsten te kampen zult hebben, als je toch weer gaat blowen. Bovendien is het slecht voor je herenen en je geheugen.

--Anna-- #24 26 feb 2011 18:44

Laatst had ik ook een joint gerookt die na de 3 vorige keren echt goed aansloeg, alleen na 10 minuten kreeg ik een hele erge paniekaanval en werd het zo erg dat ik dacht dat ik dood ging. Ik ben bang dat ik hier inderdaad nog lang last van kan krijgen omdat als ik er aan denk het nog steeds eng vind en soms ook een beetje benauwd ervan wordt, wat kan ik hiertegen doen om dit te voorkomen?

--Anna-- #25 26 feb 2011 18:54

Ik ga het ook nooit meer doen, maar ik ben ook bang dat als ik alcohol nu ga drinken dat ik weer terug kom in die angst, is dat mogelijk?
En wat kan ik er verder nog tegen doen?

blowen en angst

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA