Zwanger worden met Clomid?

  • #1

    Hallo allemaal,

    Binnenkort (januari 2010) ga ik waarschijnlijk starten met Clomid. Nu ben ik erg benieuwd naar ervaringen van anderen met dit medicijn.

    Had je last van bijwerkingen? Welke?
    Hoe was je algemene ervaring met het medicijn?
    Hoe vaak moest je terug naar het ziekenhuis?
    En... heeft het je geholpen?

    Even mijn verhaal:
    Ikzelf heb al een dochtertje van nu 3,5 jaar oud. Toen we ruim 4 jaar geleden besloten om voor een kindje te gaan, was ik binnen een maand of 3 zwanger.
    Vorig jaar in mei besloten om voor een tweede kindje te gaan. Nadat ik 2x ongesteld was geweest, bleef de menstruatie een cyclus weg en daarna bleek ik zwanger. Echter kreeg ik 2 dagen na de test een miskraam om vervolgens weer niet ongesteld te worden. We zijn toen naar de gynaecoloog doorgestuurd en zij constateerde dat ik een syndroom heb waardoor ik ongeveer 2x per jaar een spontane eisprong heb. Met mijn dochtertje hebben we dus veel geluk gehad en de menstruatie na het stoppen van de pil waren waarschijnlijk, zoals zij het noemde, loze bloedingen n.a.v ontpillen.
    In eerste instantie zou ik in oktober gaan starten met Clomid (om een eisprong op te wekken), maar ik bleek toen -hoera- weer zwanger te zijn. Ook dit is uitgelopen op een miskraam. Gewoon dubbele pech... het is niet anders (ik heb me daarbij neergelegd, wat moet je anders).
    Nu moesten we een cyclus afwachten of maximaal tot begin december en zou ik dan starten met Clomid. Helaas is het mijn jaar niet en bleek ik eind november een maagwandontsteking en de ziekte van Pfeiffer te hebben... dus weer uitstel. 5 Januari heb ik mijn eerstvolgende afspraak staan en dan mogen we gaan starten... ik vind het nu al heel spannend!
    Hoewel we er niet zo mee bezig zijn (zover dat kan als je al 1,5 jaar iets graag wilt) hoop ik ergens nog op een leuk Kerstkadootje, maar het verstand weet ondertussen dat die kans erg klein is. En nu ben ik dus heel benieuwd naar ieders ervaringen...

    Groetjes, Zonnetje

    Reageer
    #2

    hoi zonnetje, ik weet niet of je het je herinnerd, maar een poosje geleden stelde ik op dit forum een vraag over positieve ovutest en niet ongesteld worden. Jij gaf me als antwoord dat als je PCOS hebt, je een posi ovutest kunt hebben zonder dat er een ei komt. Nou, ik ben ondertussen weer naar de gyn geweest, slik sinds gister pillen om menstruatie op te wekken, en begin bij de derde dag ongesteld zijn met Clomid 50mg. Ben benieuwd wat mensen jou gaan antwoorden. Bij de apotheek zeiden ze dat ik er rekening mee kan houden dat ik neerslachtig kan worden, dat mijn gewicht toe kan nemen, dat mogelijk wat meer haren uitvallen en dat ik wat chagrijniger kan worden. We zullen zien...succes in ieder geval, hopelijk zijn we snel zwanger!

    Reageer
    #3

    Hoi Ik!

    Ja, dat weet ik nog! Ik heb zelf ook 2x een 'kuurtje' Provera gekregen (wekt menstruatie op) en werd toen ook netjes ongesteld. Mijn gyn wilde toen echter afwachten of ik binnen 6 weken spontaan ongesteld zou worden... wat natuurlijk niet het geval was. Jij 'boft' maar dat je dan direct mag starten met Clomid! Wel balen dat het nodig is, maar goed... ook prettig dat het er is, nietwaar?
    Ik duim voor je dat het snel zover is! En dat de bijwerkingen minimaal zijn...

    Moet jij ook om de zoveel dagen terug naar de gyn om te zien of er een eisprong nadert?

    Groetjes!

    Reageer
    #5

    Hallo zonnetje,

    ik had al een aantal berichten van jou gelezen en lees nu dat je mag gaan beginnen met Clomid. Ik heb 6 maanden Clomid geslikt en wil mijn ervaring wel delen.

    Had je last van bijwerkingen? Welke? Ja, ik had last van opvliegers (met name in de nacht) en last van stemmingswisselingen. Verder iets in gewicht toegenomen. Nu moet ik zeggen dat ik zelf vond dat de bijwerkingen niet echt heel erg waren. Het schijnt dat er vrouwen zijn die veel heftiger reageren.

    Hoe was je algemene ervaring met het medicijn? De eerste keer slikte ik 50 mg waar ik een overreactie op had. Maar liefst 5 eiblaasjes in 1x. Uiteindelijk groeiden daar er 3 van door en kregen we zelf de keuze voorgelegd of we in deze cyclus er wel of niet voor wilden gaan, maar het werd afgeraden door de gyn. De overige 5 keren heb ik 25mg geslikt en had ik netjes 1 of 2 eitjes. Helaas is er geen zwangerschap door ontstaan.

    Hoe vaak moest je terug naar het ziekenhuis? De eerste twee maanden moest ik toch regelmatig terug om een inwendige echo te laten maken en om bloed te prikken. Ik denk dat ik de 1e maand zo'n 4x ben moeten gaan voor de echo's en de 2e maand ook wel zoiets. De maanden daarna hoefde ik niet meer terug te komen, omdat alles er netjes uitzag en ze het vertrouwen er in had. In maand 4 (geloof ik) ben ik op eigen aanvraag nog eens terug gegaan voor een echo, omdat ik het idee had dat de Clomid niet meer aansloeg. Wel dus.

    En... heeft het je geholpen? Helaas, ik had prachtige eisprongen van 1 of 2 eitjes, maar het heeft geen zwangerschap opgeleverd. Ik begin nu deze maand met IUI.

    Heel veel succes en dat je maar snel zwanger mag worden! Overigens staat op de site van babyboom ook een topic (uitgebreid) over Clomid, daar staan veel ervaringen op, waaronder ook die van mij.

    Reageer
    #6

    Hey Zonnetje! Ja ik ben wel blij dat ik nu eindelijk 'hulp'ga krijgen. Ben nu bezig met dag 4 Provera. Moet zeggen dat ik me de eerste dagen een beetje depri voelde, maar vandaag lijkt het beter te gaan. Ik heb vooral in de nacht nogal wat zweetaanvallen, en af en toe even flinke steken in mijn buik. Nog 6 dagen te gaan, dan zijn de proveras op. Dan wachten op menstruatie, vanaf dag 3 aan de Clomid. Ben beneiuwd wat dat met me gaat doen. Betreft de bijwerkingen: ik heb zoiets van als ik bijwerkingen heb, dan doet het tenminste wat! Er schijnen ook vrouwen te zijn die geen bijwerkingen hebben, waarbij de Clomid niet aanslaat. Ik moet 25 januari terug naar de gyn. Moet nu temperaturen. Dus wanneer ik weer een afspraak heb, heb ik de eerste ronde er al weer op zitten, zonder tussentijdse check. Vind ik aan de ene kant wel vreemd, want wat als ik net zoals desperate heel veel eicellen heb, en we wel vrijen en dus kans hebben op bevruchting... maar ja ik zie wel. Ik blijf gewoon temperaturen en aan de hand daarvan zal ik wel kunnen oordelen of er een eisprong is geweest. Wel spannend allemaal hoor. Nu wordt het eigenlijk de eerste ronde waarvan ik zoiets heb van:nu is het mogelijk zwanger te raken! Hoop dat we succes gaan hebben!

    Reageer
    #7

    hoi ik ben natasja.ik ben 34 jaar en moet de volgende cyclus ook aan clomid beginnen .ik ben net zo benieuwt al jou.weet niet wat me te verwachten staat. ik heb al een dochter die 31 dec 7 wordt .we zijn al weer bijna 3 jaar bezig voor een 2e ben vorig jaar april zwanger geweest dat is helaad fout gegaan .en ben gecurriteerd.het wil daarna niet meer lukken .dus naar de gyn. die heeft de hele cyclus in de gaten gehouden met bloedprikken en heel veel echo's.daaruit blijkt dat mijn eitje heel langzaam rijpt.vandaag clomid .ik zit nu op dag 21 van een gemiddeld 30 dagen .hoop dat ik nu zwanger ben haha ,maar dat zal wel weer niet.dus dan aan de clomid ik hoop dat het ons zal helpen meis heel veel succes

    Reageer
    #8

    @ Ik... wel vreemd dat je tussentijds niet terug moet hoor! Dat heb ik nog niet eerder gehoord en lijkt me ook best 'gevaarlijk'. Voor hetzelfde geld heb je 3 eisprongen tegelijk (of zoals ik eens hoorde 11!!). Ik gun je natuurlijk wel een kind... maar ik weet niet of jij er gelijk 3 wil. Ik zou de gyn maar bellen en vragen hoe het zit, misschien is er een misverstand... Of kom je uit België en gaat het daar wellicht anders?

    @ Natasja... spannend!! Jij gaat, zoals het er nu uitziet, mocht je niet zwanger zijn, dus net iets eerder starten dan ik. Ik hoop natuurlijk voor je dat het al zover is, zeker omdat je nu al 3 jaar op weg bent. Heel veel sterkte en succes!!

    @ Desperate... wat heftig zeg... en wat ontzettend naar voor je dat het nog niet is gelukt om zwanger te raken. Ik hoop dat je met IUI meer succes hebt en dat je snel mag genieten van een wonder in je buik.
    Bedankt in ieder geval voor je ervaringen!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey zonnetje, nee kom niet uit belgie hoor. Heb zojuist contact opgenomen met het ziekenhuis, verhaal uitgelegd, en moet morgen even terugbellen. Ze gaan het bespreken. De dame aan de telefoon had het over follicol tracing, checken hoe het met eisprong staat en aantal eitjes, op dag 10 cyclus. Moet jij tussentijds ook terug?

    Reageer
    #10

    Ik hoef pas 5 januari omdat ik dan pas ga starten met de medicijnen (eerst Provera, dan Clomid) [i]tenzij[/i] ik eerder ga menstrueren, dan moet ik op dag 3 gaan starten met Clomid. Of als ik zwanger ben... maar ja... :-S

    Ze hebben mij wel uitgelegd dat je dan op dag 10 terug moet komen om te zien hoeveel eicellen er werkelijk tot eisprong over gaan. En dat je dan na een aantal dagen weer terug moet. Best intensief, maar het is niet voor niks!

    Dus... dat klopt wel! Ben benieuwd!

    Reageer
    #11

    Zojuist weer contact gehad met het ziekenhuis, moet inderdaad dag 10 van cyclus terugkomen voor een echo. De provera begint zijn werk te doen, voel me belabberd. Ben misselijk, heb hoofdpijn... zondag a.s. laatste provera, dan wachten op menstruatie. Zat al uit te rekenen dat als ik zondag de laatste provera neem, en 3 dagen later ongesteld zou worden, cyclusdag 10 op 1 januari valt, fijne dag voor echo. Maar ja tis toch afwchten allemaal. Merk sowieso dat ik qua info bijzonder weinig geinformeerd ben over alles. Dame aan de tel zei ook dat cyclusdag 3 (begin clomid) pas cyclusdag 3 is als ik helder rood menstrueer, dus niet gaan rekenen vanaf begin menstruatie (die meestal bruinig oudbbloed is). Spannend allemaal. Want na dag 10 echo waarschijnlijk veel vaker terug. Inderdaad intensief. Ook lastig te combineren met baan. Zal denk ik toch werkgever moeten inlichten. Dacht eerst dat het zou gaan over misschien 2 keer per maand, maar waarschijnlijk wordt het veel vaker dan dat. Maar het is voor een goed doel. Nogmaals spannend allemaal. Hoop zo dat het gaat lukken....

    Reageer
    #12

    dank je wel voor de reactie .maar ik ben mezelf de laatste dagen weer voor de gek aan het houden.ik neem me iedere maand voor het niet te doen haha.maaar een paar dagen voor nod begint het weer zou het.ik voel alles.(ik let te veel op mijn lichaam)ieder krampje of steekje denk ik zou het eindelijk gelukt zijn.is elke maand een teleurstelling .nog 7 dagen wachten.dan is mijn nod.en anders vol goede moed aan de clomid .ik heb ze al gehaald bij de apotheek .succes dames .ik leef met jullie mee

    Reageer
    #13

    Hoi allemaal,

    @ Ik... nou je bent zeker slecht ingelicht ja!! Lang leve het internet dan maar... ik zou dat wel even melden bij de gyn... stel je voor dat je het niet had geweten?! Maar goed, het is goedgekomen...
    En ja, het is redelijk intensief. Mijn werkgever weet er al van. Na mijn 2e miskraam heb ik hem ingelicht en hij was erg begripvol. Zijn vrouw heeft ook enige moeite gehad met zwanger raken en hij begreep de situatie. Ik werk 28 uur en het is redelijk te combineren. Hopelijk blijft het begrip er! Ik heb ook 2 collega's die met hulp zwanger zijn geworden járen (10 en 14) geleden, dus die hebben ook begrip ervoor.

    @ Natasja... hier hetzelfde hoor... ik heb het ook bij elke buikbpijn, of gespannen borst... of als ik meer pukkeltjes krijg. Dan probeer ik niet hoopvol te zijn en te denken "nee, ik heb gisteren wat chocola op, dat zijn vast de pukkeltjes", "nee, ik ben al 2 dagen niet zo goed naar de wc geweest, dat zal de buikpijn wel zijn" enzovoort... maar toch, die hoop blijft!! Nu ook weer.... maar ik weet dan ook wel weer beter. Naar he?

    Ik duim voor ons allen dat het snel zover is en dat dit topic verandert in "uitgerekend in augustus/september/oktober 2010" 🙂

    Reageer
    #14

    En...? Hoe gaat het? Zijn er nog tips?

    Reageer
    #15

    Ik had vanmorgen een afspraak bij de gynaecoloog staan... en alsof mijn lichaam erop heeft gewacht... ben ik gisteravond laat weer ongesteld geworden... Dat betekend dat ik deze donderdag ga starten met Clomid!!! Spannend! Spannend! Spannend!!! Vrijdag de 15e moet ik terug voor een follikel-meting en dan weten we of het werkt of niet.
    Ben zo benieuwd wat de hormonen met mij gaan doen... de bijwerkingen enzo...

    Vind het wel heel jammer dat ik niet zwanger ben deze keer... want ergens hoop je dat toch weer elke maand, maar het is niet anders. We gaan er nu gewoon voor en laten het over ons heen komen.

    Ik heb vandaag bij de gynaecoloog wel gewoon een echo gehad en alles zag er goed uit. Geen verstoppingen, geen cystes, eierstokken zagen er mooi uit en de baarmoeder ook 'schoon' van onregelmatigheden. De bloeding was mooi donkerrood van kleur en volgens haar was dat een goed teken.... dus....

    Het gaat dus een spannende tijd worden nu. Ik heb er wel zin in! Laat maar komen!

    Reageer
Reageer op: Zwanger worden met Clomid?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief