duizelig, misselijk, doof gevoel in wang

  • #1

    hoi,

    ik ben sinds deze week erg duizelig en misselijk. tevens een doof gevoel in de wang. De klachten zijn niet altijd aanwezig, maar wel regelmatig. Wat kan dit zijn?

    Reageer
    #2

    Kortdurende duizeligheid wordt meestal veroorzaakt door een virus dat zich in het gehoor en evenwichts ecntrum in het oor heeft genesteld.

    Reageer
    #3

    De huisarts zal je om de diagnose te stellen een aantal zaken willen weten.

    Zijn de klachten van duizeligheid ineens ontstaan?

    Is er sprake van draaiduizeligheid, lichtheid in het hoofd of lijkt het meer op een gevoel flauw te vallen?

    Weet je waardoor de klachten ontstaan?Bijvoorbeeld als je je hoofd beweegt, of als je je houding verandert, als je bijvoorbeeld opstaat uit bed uit een liggende houding omhoog komt?

    Nemen de klachten toe, of af, of blijven de klachten gelijk? En zijn de klachten continu aanwezig of komen de klachten in aanvallen?

    Heb je nog andere klachten?

    Gebruik je medicijnen?

    Heb je psychische problemen? Zorgen of angsten en dergelijke zaken?

    Heb je ook oorpijn, of ben je verkouden (geweest)?

    Kun je deze vragen beantwoorden?

    Reageer
    #4

    Neuritis vestibularis kenmerkt zich door acuut optredende, heftige draaiduizeligheid die langzaam in de loop van dagen tot weken weer afneemt. De patiënt voelt zich doorgaans ernstig ziek; men ligt de eerste dagen het liefst op bed en de normale werkzaamheden kunnen nauwelijks worden uitgevoerd. In het begin gaat de draaiduizeligheid vaak gepaard met misselijkheid en braken. Na de heftige duizeligheid volgt een periode van onstandvastigheid, geleidelijk overgaand in een enigszins onzeker gevoel bij snelle hoofdbewegingen. Vaak hebben patiënten in de weken of maanden hieraan voorafgaand een bovenste luchtweginfectie doorgemaakt. De verschijnselen zijn voor de patiënt, en vaak ook voor diens huisarts, zo heftig dat de patiënt doorverwezen wordt naar de specialist om andere oorzaken uit te sluiten.

    Bron: http://www.duizeligheidscentrum.nl/diagnose/neuritis-vestibularis.html

    Reageer
    #5

    Hi Annemarie,

    Ik heb een beetje dezelfde klachten, duizelig en doof gevoel in linkerkant wang. Vrij vervelend, kan ook niet helder denken. Ben daarbij ook verkouden, wellicht dat het daarmee te maken heeft. Huisarts zegt dat het niets met mijn hersenen te maken heeft, maar idd met evenwichtsorgaan, dat van slag is door virusje oid.

    Hoop dat het je iets helpt en geruststelt.

    Groetjes,

    T.

    Reageer
    #6

    Een virale infectie wordt door het eigen immuunsysteem normaal gesproken binnen 10 dagen bestreden.

    Mocht je na 10 dagen tot 2 weken nog klachten hebben, of mocht het erger geworden zijn, ga dan even terug naar de huisarts.

    Reageer
    #8

    Haiii
    Ik ik heb dit al twee keer meegemaakt ik word duizelig lijk net alsof ik ga flauw vallen daarna begint me mond te verdofen en begin te trillen krijg geen adem. Ambulance gest die zegen hyeventileren dokter gwst doe zegt het zelfde maar het is elke dag maar niet zo heftig als ze vorige keer meestal als kk zit krijg ik het gevoel dat er iemand op me hoofd zit het word zo zwaar dan iemand nog zo iets meegemaakt? Groetjes hatice

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: duizelig, misselijk, doof gevoel in wang


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief